A Kiscsillag, az Anna and The Barbies és a Bohemian Betyars is fellép a Bük színpadon! – Gyógy-Bor Napok visszaszámlálás II.

2017.07.13. - 12:45 | Lutor Katalin - Fotó: Büki László

A Kiscsillag, az Anna and The Barbies és a Bohemian Betyars is fellép a Bük színpadon! – Gyógy-Bor Napok visszaszámlálás II.

Hat nap van hátra a megye legnagyobb ingyenes gasztrofesztivájálig, amit a kulináris élvezetek mellett 40 (!) koncert tesz várhatóan feledhetetlenné! Színpadspecifikus koncertajánlónkat a Bük színpaddal fellépőivel folytatjuk!

A sorrendünk ismét időrendi lesz, így az első nap fellépőjével indítunk, aki nem más, mint A Kutya Vacsorája. Reméljük, senki gyomrát nem fogja majd megfeküdni az este fél 10-es habzsi-dőzsi, merthogy a Quimbyből jól ismert Livius és Faszi vezette banda egy igazán változatos zenei világgal lép majd a színpadra. Súlyos esti mese lesz.

Számos ismert sláger, hatalmas gitárvirgák, rockfélistenek élőben - a második napon a Tátrai Band fogja szórakoztatni korosztályos közönségét. A Horváth Charlie hangjával népszerűvé vált zenekar komoly múltra tekint vissza, hiszen 1987-ben alakult. Egy jó kis karcos blueshangulatra számíthatunk. Szokták mondani, hogy a jazzhez és a blueshoz is fel kell nőni, legalább úgy, mint az operához, de úgy gondoljuk, itt nem a megértés, inkább az átélés és a megélés a fontos elsősorban.

A harmadik  nap -kapcsolódva a Bor színpad tematikájához- a nosztalgiát és a rockandrollt hozza magával, ugyanis elsőként Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar, majd utána az Ed Philips és a Memphis Patrol foglalja be a reflektorok fényét. Marót Viki energikus színpadi jelenléte remekül egyben tartja a soktagú zenekart, akik nem félnek visszanyúlni a retro táskarádiók és pörgős tüllös szoknyák világába, mindezzel jó alapot adva az utánuk következő, szintén a zenei múltba visszanyúló zenekarnak. Az Ed Philis és a Memphis Patrol bátran hozza Elvis Presley zenei világát, ezzel Európa első számú zenekarává értek a Király múltjának feldolgozói közt. Biztosan felrobban a színpad, hiszen Elvis él!

Nagyot üt a szombati nap, hiszen olyan bandákat hallhat a fesztiválközönség a Bük színpadon. mint a Kiscsillag és az Anna and The Barbies, miközben a két zenekar között a Bor színpadon az Intim Torna Illegál játszik! Az egyik "megjön a nőkért" , a másik seggest ugrik a Balatonba mindenkivel! Ugye van szándék egymást követően látni a honi alternatív rock nagyemberét és extravagáns nagyasszonyát?

Az utolsó napon ízig-vérig a tánczenéé a főszerep. Tényleg nem marad meg a cipők talpa: amíg a Bor színpadánál Ocho Macho koncertre rúghatjuk szét véglegesen az új cipőt, addig mindezt nem árt megalapozni a Bük színpadnál, hiszen a Pannon Cigányzenekar sokszínű és virtuóz műsora után a Bohemian Betyars fog mulattatni minket. Tessék táncba vinni a hölgyeket, és hölgyeim, tessék hagyni mindezt! Hiszen az ember úgy szép, hogyha párban jár.

A Bor színpad fellépőiről itt írtunk:

Csak a pénztárcád kíméli... - Gyógy-Bor Napok visszaszámlálás I.

2017.07.11. - 00:45 | Lutor Katalin

Csak a pénztárcád kíméli... - Gyógy-Bor Napok visszaszámlálás I.

Nyolc nap van hátra a megye legnagyobb ingyenes gasztrofesztivájálig, amit a kulináris élvezetek mellett 40 (!) koncert tesz várhatóan feledhetetlenné! Idejét éreztük tehát egy színpadspecifikus koncertajánlónak, persze a teljesség igénye nélkül: itt és most csak a Bor színpaddal foglalkozunk, de folytatjuk a többivel!

 

 
Részletes program itt:

5 nap, 6 színpad, 40 koncert - Itt a XII. Gyógy- Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál részletes programja (frissítve)

2017.05.12. - 01:00 | Büki László 'Harlequin'

5 nap, 6 színpad, 40 koncert - Itt a XII. Gyógy- Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál részletes programja (frissítve)

Július 19-23. között a megye fesztiválszékhelye lesz Bükfürdő, középpontban ötnapos gasztroattrakciójával, a XII. Gyógy-Bor Napokkal, amin történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és öt színpad zenei- és gyermekprogramja várja a zene és a gasztronómia szerelmeseit. Ismertetjük a fesztivál részletes programját!

Új hozzászólás