Vasi vőfélyek lakodalmas pecsenyéje – Tóth Tamás és Nika Róbert főzött a Gasztro Színpadon

Képgaléria megtekintése2017.07.24. - 17:00 | Lutor Katalin

Vasi vőfélyek lakodalmas pecsenyéje – Tóth Tamás és Nika Róbert főzött a Gasztro Színpadon

Nemhogy fejedelmi, de lakodalmi étellel készült Tóth Tamás fesztiváligazgató és Nika Róbert, büki fogalom. A két vőfély lakodalmas mondókákkal és történetekkel fűszerezte meg a készülő ételt, amibe mindemellett sok petrezselyem és lestyán is került. A végeredmény bátran kerülhetett volna a násznép asztalára is.

HIRDETÉS

Tóth Tamás és Nika Róbert hihetetlen magabiztossággal vágtak, kevertek, aprítottak a színpadi konyhában. A krumpli már javában rotyogott a tűzön, mire hangot kapott minden mikrofon - nehogy elkéssenek, mint előtte nap az ITI-s fiúk. Lakodalmas aprópecsenye készült, ami alapvető alapanyagaiban és formájában nagyon hajaz a brassói aprópecsenyére, de az ízvilág mégis egészen más irányt mutat. Míg a brassói sokkal fokhagymásabb ízt képvisel, addig a lakodalmas pecsenye az utolsó pillanatban belekevert zöldfűszerektől friss és üde élményt ad.


Tamás elmesélte, hogy az ünnepnapi és a vasárnapi főzés mindig az ő dolga, és a húslevest már igazán tökélyre fejlesztette. Nika Róbert az Orlayban járt szakács szakirányra, ám végül nem ebben a szakmában helyezkedett el. A főzés szeretete és a jó alapok azonban meghatározóak maradtak így is. Mindketten szeretnek hagyományos módszerekkel dolgozni, és olyan fűszereket használni, ami könnyedén fellelhető, nem kell értük világokat utazni.

A borkínálat meglepetés volt, hiszen a várt vörösbor helyett egy üdébb rozé érkezett a Dúzsi Pincészettől. Nika Róbert halmozta az élvezeteket, mert ő a főzés mellé sört szeret inni, és attól, hogy ez a fesztivál a borról szól, ő még ihat sört. Bár minden kívánsága így teljesülne, hiszen a Spicy Grill felajánlásából egyből érkezett egy finom búzasör.


A lakodalmas pecsenye mellé egy többfogásos ételt a Nádasdy Ferenc Bandérium is felsorakoztatott. Ők a következővel készültek: tehénhús sütve kaszás lével és tejes borsóval, desszertnek pedig almakása és veres béles. Az ételosztást ágyúlövéssel kezdték, a színpadon pedig kissé szolidabbra váltottak és csak egy nagy kés került elő. Az elkészült ételek mind a színpadon, mind pedig a seregek táborában nagyon finomra sikeredtek az öt nap során, reméljük senki nem maradt éhen, hiszen ha kóstoló nem is, de sok más finomság biztosan mindenki torkán lecsúszott.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás