Itt a 31. Sitkei Rockfesztivál részletes programja (aug. 26.)

2017.08.13. - 13:00 | vaskarika.hu

Itt a 31. Sitkei Rockfesztivál részletes programja (aug. 26.)

Helyszín: Sitke

Dátum: 2017.08.26.

Tavaly ünnepelte 30. jubileumát, és már itt is van a következő! Augusztus utolsó szombatján ismét vár mindenkit a sitkei Hercseg-hegy! Az idei program nagyon erősre sikerült - aki ráért és belefért az egy napba, mindenki itt lesz! Délután kettőtől színpadon a Bagatell, a Red Rockets, a Pair o' Dice, a Moby Dick, az Ossian, a Lord, az Edda, és a Kalapács! Komoly névsor, hatalmas őrület augusztus 26-án Sitkén!

Egy klasszikus hangulatú, őszinte rockfesztivál a Sitkei Kápolna megmentésére és az igazi hazai rockzene ünneplésére - ez a Sitkei Rockfesztivál. A Vas megyei település kápolnája melletti domb olyan hazai zenekarok koncertjeinek adott már otthont többek közt, mint Tankcsapda, Balázs Fecó, Lord, Kormorán, Edda, Deák Bill Blues Band, Ossian, Bikini vagy Beatrice.

A mai, szinte beláthatatlan méretű fesztiválok világában igazi kuriózum a Sitkei Rockfesztivál, amely a maga megunhatatlan, baráti hangulatával és a hazai zenét éltető közösségével már 1986 óta, azaz három évtizede töretlen népszerűségnek örvend.

Ha a fesztivál immár patinás történetét nézzük, akkor a tabáni koncertek (LGT, Mini) után ez volt az első olyan rockfesztivál, amely alulról építkezve, állami segítség nélkül tudott napjainkban is fennmaradni. A fesztivált életre hívó és működtető Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület tavaly is több millió forintot költött a koncertek bevétele által megmenekített, és mára természetes pompájában felújított kápolna állagmegőrzésére és belső munkálataira. 

A közönség több szempontból is szereti a rockfesztivált. Elsősorban természetesen a rockzene vonzza őket, melynek különös varázsát az élőzene adja, de a hely hangulatáért és a kápolnáért is felkeresik Sitkét.  

A kéttornyú műemlék kálváriakápolna az 1800-as évek közepén épült, csúcsán két kőpárnán kovácsoltvas kereszttel, melyek villámcsapás áldozatai lettek. A kápolna napjainkra biztonságossá vált, megfelelő a villámhárítás, a falak kiszáradtak, így egyházi funkció betöltésére is alkalmas, mint például katolikus vagy ökumenikus esküvők, keresztelők. 

Tervezett program:

Augusztus 26. (szombat)

14.00 - Bagatell - a szombathelyi zenekar először Sitkén!
15.00 - Red Rockets - dirty rock'n'roll Szombathelyről 
16.00 - Pair O' Dice - A soproni fiatalok ismét eljönnek hozzánk!
17.00 - Moby Dick - 35 éves történet - fiatalos lendület!
18.30 - Ossian - A népszerű bandában sosem csalódunk!
20.00 - Lord - A 45 éves zenekar mindig nagy siker!
21.30 - Edda Művek - A sztárbanda 2016. után ismét Veletek!
23.00 - Kalapács - Kalapács Józsi és csapata kemény zárást ígér!

A műsorváltozás jogát fenntartják!

Jegyek:

Belépőjegyek válthatók készpénzben a rendezvény napján a rendezvény helyszínén.

Jegyárak: 14 éves kor felett 4000 HUF

14 éves kor alatt a rendezvény szülői felügyelettel ingyenesen látogatható.

Helyszín

A helyszín hagyományosan a sitkei kápolna melletti domboldal, mely kellemes kikapcsolódást, piknikezési lehetőséget kínál mindenkinek.

Térkép, megközelítés

Jegyek

Belépőjegyek válthatók készpénzben a rendezvény helyszínén.

Jegyárak: 

14 éves kor felett 4000 HUF, 14 éves kor alatt ingyenes!

A Fesztivál területén csak érvényes jeggyel, sérülésmentes karszalaggal lehet tartózkodni. Karszalag nélküli, vagy sérült karszalaggal rendelkező látogatók a fesztivál területét kötelesek elhagyni, és oda csak érvényes karszalag váltása mellett térhetnek vissza. A rendezvény ideje alatt folyamatos ellenőrzést tartunk.

Parkolás

Parkolási lehetőség a térképen jelzett helyen.

Előző évek beszámolói:

Sitkei rockünnep a Kálvária-dombon - koncertbeszámoló

2008.09.01. - 03:30 | Büki László 'Harlequin' 

Sitkei rockünnep a Kálvária-dombon - koncertbeszámoló

"Széles, tágas a tér" - énekelte a Bikini a Kálvária-dombon, ahol az utóbbi évekhez képest nagyobb számban aktiválták magukat a rockzene szerelmesei. A generációkat megmozdító rendezvényen 7-8000 ember gyűlt össze, hogy a "tágas teret" minél jobban belakja. Ehhez aktivitás-fokozóként a szervezők visszatértek a kitaposott ösvényre: az eddigi fesztiválok "kemény magját" nyerték meg a kápolna-ügynek. Jelentjük a kápolna megmentve, de a tradíció tovább él.


"Ott sem voltam, de mégsem tudom elfeledni" - 23. Sitkei Rockfesztivál

2009.09.01. - 00:30 | Büki László, Kiss Csaba - Fotók: Makrai Tamás, Tóth Zoltán  

Különösebb sajtóvisszhang nélkül csengett le a 23. Sitkei Rockfesztivál. Az egyébként gyorsreagálású (megyei) online média szinte teljes mértékben kivonta magát az esemény alól, az országos csúcsmédiumok pedig egy "bagolyfüttyös" őszi estén talán majd műsorra tűzik a Hercseg-hegyen történteket... Mi kibicikliztünk, meg vissza, ennél többet viszont nem mertünk megrizikózni...



Vándorlok, nem állok meg soha... - 24. Sitkei Rockfesztivál

2010.08.30. - 00:15 | Boros Ferenc - Fotók: Palkó (http://palko.co.nr/)  

Vándorlok, nem állok meg soha... - 24. Sitkei Rockfesztivál

A rock örök és elpusztíthatatlan, még a nyári zord időjárás sem kezdheti ki! Pulóver, kabát, lepedő, tűzifa, radiátor, szesz, fékezhetetlen ugrálások, simuló testek - ki-ki vérmérsékletéhez hűen melegítette önmagát, vagy társát, avagy (áztunk)-fáztunk a szélben, ahogy a fák... De megérte. Woodstocki hangulat kicsiben. Nem cikkíróként indultunk a fesztiválra, így egy szubjektív élménybeszámolóval jelentkezünk a Hercseg-hegy oldaláról.

 

Fesztiválblog: áztunk-fáztunk a szélben, ahogy a fák... - 25. Sitkei Rockfesztivál

2011.08.31. - 08:30 | Boros Ferenc - Fotók: Boros Ferenc, Horváth Dorottya 

Fesztiválblog: áztunk-fáztunk a szélben, ahogy a fák... - 25. Sitkei Rockfesztivál

Sitke örök és elpusztíthatatlan, idén három napra duzzasztva! Első gondolatom az volt, hogy szó szerint belinkelem a tavalyi írás néhány időjárási körülményre vonatkozó részét, hisz az idén az semmit sem változott! Íme: „Pulóver, kabát, lepedő, tűzifa, radiátor, szesz, fékezhetetlen ugrálások, simuló testek - ki-ki vérmérsékletének megfelelően melegítette önmagát, vagy társát, avagy áztunk-fáztunk a szélben, ahogy a fák..." Idén is egy szubjektív, kétnapos élménybeszámolóval és fotókkal jelentkezünk a Hercseg-hegy oldaláról.

Azt mondták, ez a rock and roll - 27. Sitkei Rockfesztivál

2013.09.01. - 21:00 | Jene Bogi - Fotók: Jene Sándor  

Azt mondták, ez a rock and roll - 27. Sitkei Rockfesztivál

Augusztus 31-én huszonhetedik alkalommal várta az érdeklődőket a sitkei Hercseg-hegy, ahol a rockzenéért rajongók legnépszerűbb megyei eseményét rendezték meg. A fesztiválon színpadra lépett a Galeri, a Dead But Happy, a Karak, a Zorall, a Kárpátia, a Lord, a Tankcsapda és a Hooligans.

 


A kápolnadomb visszavár! - 28. Sitkei Rockfesztivál 

2014.08.31. - 15:00 | Jene Sándor  

A kápolnadomb visszavár! - 28. Sitkei Rockfesztivál

Augusztus 30-án huszonnyolcadik alkalommal várta az érdeklődőket a sitkei Hercseg-hegy, ahol a rockzenéért rajongók legnépszerűbb megyei eseményét rendezték meg. A koncerten színpadra lépett a Soulwave, a Pair O'dice, Meggie és zenekara, a Kalapács, az Ismerős Arcok, a Lord, az Edda Művek, és az Ossian.

 

 

Rockünnep a Kálvária-dombon - 29. Sitkei Rockfesztivál

2015.08.30. - 02:30 | Büki László 'Harlequin'

Rockünnep a Kálvária-dombon - 29. Sitkei Rockfesztivál Augusztus 29-én huszonkilencedik alkalommal várta az érdeklődőket a sitkei Hercseg-hegy, ahol a rockzenéért rajongók legnépszerűbb megyei eseményét rendezték meg. A fesztiválon színpadra lépett a Piramis, az Örökség, a Lord, a Road és a Hooligans. 

 



Így dübörgött pénteken Sitke! - 30. Sitkei Rockfesztivál pénteki koncertjei

2016.08.27. - 12:30 | vaskarika.hu - Fotók: Jene Sándor

Így dübörgött pénteken Sitke! - 30. Sitkei Rockfesztivál pénteki koncertjei

Ismét a sitkei Hercseg-hegyre zarándokoltak az örökérvényű rockzene hívei. A jubileumi kétnapos rockdübörgés pénteki napján fellépett a Rudán Joe Band, a Deák Bill Blues Band, a Kárpátia, a Pokolgép és a Road. A hangulat ismét a tetőfokon várta a fellépőket, nemhiába: kevés hálásabb és rockzenét tisztelő közönség van a sitkeinél! Ma a Katapult, a Radar, a MobilMánia, a Depresszió, a Lord, az Edda és az Ossian fellépésével folytatódik a jubileumi rockünnep.


Harminc láng a rockzene tortáján - A 30. Sitkei Rockfesztivál szombati koncertjei

2016.08.29. - 01:30 | Büki László 'Harlequin'

Harminc láng a rockzene tortáján - A 30. Sitkei Rockfesztivál szombati koncertjei

A Depresszió égi jelet küldött, a Lord csenddel üzente, az Edda egek felé kiáltotta - 30 éves a Sitkei Rockfesztivál! A szombati napon e három együttes koncertjét örökítettük meg.

Új hozzászólás