Ha karnevál van, akkor bulizunk – Rozán Eszter: Segítség, elvesztünk! című hangjátéka a Művészetek utcájában

2017.08.21. - 16:00 | Rozán Eszter

Ha karnevál van, akkor bulizunk – Rozán Eszter: Segítség, elvesztünk! című hangjátéka a Művészetek utcájában

Új darabbal jelentkezik a Hang-Szín-Pad Stúdió Egyesület a Savaria Karneválon. Rozán Eszter: Segítség, elvesztünk! című hangjátékában megismerkedhetünk a Szarvas családdal és a karnevál körüli bonyodalmaikkal.

Az egy éve alakult Hang-Szín-Pad Stúdió Egyesület már több alkalommal bemutatkozott a nagyközönség előtt. Láthattuk őket az egészségnapokon a sportházban és a Herényi Virágúton, de többször felléptek már szociális otthonokban és egyéb helyszíneken is. A csapat saját szerzésű hangjátékot ad elő élőben, a közönségnek még csak be sem kell kapcsolni a rádiót, hogy elmerülhessen a hangok által életre keltett történetekben Most a Savaria Történelmi Karneválon lépnek fel Rozán Eszter: Segítség, elvesztünk! című hangjátékával. A darab stílszerűen a karneválon játszódik, a Szarvas család viszontagságait mutatja be, akik gyanútlanul elindulnak a karneválra...

Szarvas László és családja izgatottan készülődnek a karneválra, a gyerekek nyafognak, minél előbb indulni szeretnének. Az utolsó pillanatban befut a nagymama, aki igazi anyóshoz híven mindent kritizál, nem tetszik a veje öltözéke, az unokák túlságosan elkényeztettetek, amúgy is késésben vannak. A vő sem hagyja magát, keményen reagál a kritikára. A család együtt kel útra, az anyós útközben is folyton panaszkodik az időjárásra, a tömegre. A Borok utcájában az anya találkozik egy volt iskolatársával, beszédbe elegyednek, lemaradnak a többiektől. Közben a nagymama is eltűnik, a családtagok kétségbe esnek, keresik egymást, de nem találják. Ádám, a volt osztálytárs szerelmet vall az anyának, elmondja, hogy már a gimnáziumban is csak őt szerette, és érzelmei azóta sem lanyhultak, ezért is nem nősült meg. Frida meglepődik, rájön, hogy annak idején ő is hasonló érzelmeket táplált Ádám iránt, lelkesen elevenítik fel a régi emlékeket. A keresgélés tovább folyik, Frida rájön, hogy ami volt, elmúlt, ő már a férjéhez tartozik. A nagymamát bánatosan iszogatva egy sörsátornál találják meg. A nagyszínpadon éppen egy előadás kezdődik, együtt elindulnak.


Szereplők:

Szarvas László - Grünwald Zsolt
Frida, a felesége - Rozán Eszter
Julcsi, a lányuk - Lutor Katalin
Eta, a másik lányuk - Finta Zília
Az anyós - Koroknai Józsefné
Zizi, Frida nővére - Valiczkó Éva
Lévay Ádám, Frida volt osztálytársa - Büki László
Stück Egon, alkoholista fiatalember - Rába Tamás
Anikó, régi diáktárs - Gombos Katalin
Árus - Kovács Judit

Az előadás időpontja és helyszíne: 2017. augusztus 26. 14.00, Művészetek utcája

Új hozzászólás