Kócos kis romantika – Quimby koncerttel ünnepelt Bük

Képgaléria megtekintése2017.08.20. - 13:30 | Lutor Katalin

Kócos kis romantika – Quimby koncerttel ünnepelt Bük

Nagyot durrantott Bük 10 éves várossá nyilvánítása alkalmából: az ország egyik legnépszerűbb zenekarának, a Quimbynek műsorára hívta a környékbelieket, hogy lássanak ezer csodát! S bár ősz lett a nyárból erre az estére, a születésnapi "kilégzés" mégis emlékezetes marad!

A zenekar is strandpapucsról sportcipőre váltott mire Budapestről a Vas megyei településre érkezett. Sikerült beledöcögniük a mi augusztusi őszünkbe. És így indult: kézfej-dörzsölgetéssel, némi toporzékolással, a hideg sör jobb kézből balba pakolgatásával. Aztán megjelent a születésnapi ajándék. És mit nekünk könnyed őszies zápor, ha úgyis felpezsdít majd egy Fekete Lamour. A hideg is és a koncert is remek közösségépítő erővel bír. Az esernyők megosztása, a közös ugrálás - csak ne fázzunk, ha már így együtt vagyunk. Mert bár a lelátó székei nem áztak, a téren ugráló merészeket megtépázta az eső.


A nagy kedvencek hiánytalanul elhangoztak. Minden falat költői képük úgy ragad az emberre, mintha valójában mindannyian írtuk volna - belénk épül minden gondolatuk. S ettől olyan őszinte egymás arcába ordítani, hogy „leszek ma én a tiéd", vagy épp, hogy „neki megadom magam". A vége ugyanaz, csak más a megközelítés. S születésnap pedig nem múlhat el személyes gondolatok nélkül, bár a köszöntést kicsit Columbonak is kellett keresnie, de: '"itt lesz a szekrényben, a kávéscsészében..., a körúton egy kávéházban, büki erkélyen".


Minden körülmény az okozója és eredménye is annak, ami történik. Mi elmulasztottuk az esőt. Azt hiszem kitáncoltuk a világból. S a bensőséges hangulatnak köszönhetően a zenekar is kedves és nyitott volt még néhány fotóra és könnyed beszélgetésre. Ilyen hangulata van egy igazán emlékezetes születésnapi bulinak. Ahol a közösségnek érezni lehet az erejét. Kicsit olyan, mint egy „halló halló halló hallucináció".

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Gyebnár Ági 2017.08.31. - 16:51
Nagyon jók a képek! KÖszi!