Látványos tűzijátékkal ért véget a Szent István napi ünnepi műsor Körmenden

Képgaléria megtekintése2017.08.20. - 23:15 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Varga András, Büki László

Látványos tűzijátékkal ért véget a Szent István napi ünnepi műsor Körmenden

Augusztus 19-én a Rába-parti események a Batthyány Lovasbandérium és vendégeinek hagyományőrző harci bemutatójával kezdődtek, és a Szent István napi ünnepi műsorral értek véget. Az új kenyér ünnepén beszédet mondott és a kenyeret megszegte V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő. Az ünnepi műsor zárásaként 54. alkalommal festették meg fényrakéták az égboltot, ezzel a látványos tűzijátékkal búcsúzott a Rába part az ünneplő tömegtől.

Augusztus 19-én este borongós időben, a Batthyány-kastély udvaráról indult a hagyományőrző lovasokkal, íjászokkal színesített menet a város főtere felé, majd a Rába partra vonult, ahol az igali csatát elevenítették fel harci bemutatójukkal.

A Batthyány Lovasbandérium és a hagyományőrző egyesületek látványos elemekben bővelkedő produkciója után, az esti nyolc órás harangszót követően a Rába parton államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepére került sor, amin V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet. A hagyományokhoz hűen ezúttal is a folyón érkezett az új kenyér az ünnepre: Németh Szabolcs válogatott kenus hozta a nemzeti színű szalaggal átkötött kenyeret, s adta át Bebes István polgármesternek, aki felvágása után körbekínálta azt a jelenlévők közt.

Az augusztus 20-i ünnepi megemlékezést követő csónakfelvonuláson tizenkét feldíszített csónak ringatózott és csorgott végig a Rábán a híd irányába. A partot megtöltő tömeg fél órán keresztül gyönyörködhetett a fényfüzérekkel és fáklyákkal megvilágított "kreatív lélekvesztők" vonulásában. A csónakfelvonulást követően az 54. Rába tűzijáték rakétái festették meg az eget. A szokásos görögtűz ugyan elmaradt, ám így is egy látványos égfestéssel búcsúzott a Rába part az ünneplő tömegtől.  

További szombati események:

Tizenkét kivilágított csónak csorgott végig a Rábán a Csónakfelvonuláson

2017.08.20. - 12:45 | Büki László 'Harlequin'

Tizenkét kivilágított csónak csorgott végig a Rábán a Csónakfelvonuláson

54. alkalommal úsztatták a kivilágított csónakokat és úszóalkalmatosságokat a Rábán a Körmendi Napok részeként, augusztus 19-én este. Az ünnepi megemlékezést követő csónakfelvonuláson a Bereki Bárkás Egylet koordinálása mellett tizenkét feldíszített csónak ringatózott és csorgott végig a híd irányába.

 


Esőben is mulatott Körmend a „Sztárok éjszakáján"

2017.08.21. - 02:00 | Büki László 'Harlequin'

Esőben is mulatott Körmend a „Sztárok éjszakáján"

Augusztus 19-én a szeszélyes esti időjárás sem tudta a retro és a mulatós zene közismert előadóinak műsorát "elmosni": térnyi közönség vigadt a jól ismert V-Tech, Csordás Tibi, valamint Matyi és a Hegedűs slágerekre. S ha már sztárok: a koncertek felvezetéseként az Augusztusi „hulló csillagok" labdarúgó torna meccsein szurkolhattak kedvenceiknek a nézők.

 


20. Nemzetközi Néptáncgála a kastélyudvarban

2017.08.20. - 10:30 | vaskarika.hu - Fotók: Varga András

20. Nemzetközi Néptáncgála a kastélyudvarban

Augusztus 19-én a házigazda Béri Balogh Ádám Táncegyüttes mellett olasz, román és moldovai tánccsoportok adtak ízelítőt repertoárjukból, varázsolták a táncok és viseletek sokszínűségét a Batthyány-kastély udvarára a Körmendi Napokon.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás