Farkas Lindára emlékeznek a tűzszelidítők a karneváli Tüzes Játékon

2017.08.22. - 18:30 | vaskarika.hu

Farkas Lindára emlékeznek a tűzszelidítők a karneváli Tüzes Játékon

Augusztus 24-én Tűzmadarak, a Flame Flowers a Solstix, a Mare Temporis és az Artistica Anam Cara közös tűzszínházi produkcióját láthatják az érdeklődők a Történelmi Témaparkban, melyet barátjuk, a fantasztikus tűztáncos, Farkas Linda váratlan elvesztése hívott életre.

A Savaria Történelmi Karnevál csütörtök éjszakáján, mielőtt még a katonai hagyományőrzők és újrajátszók pénteken kezdődő találkozójának résztvevői vennék birtokba a Témapark játék- és küzdőterét, a karnevál hagyományaihoz híven a tűzzel szoros barátságot ápoló mutatványosok, garabonciások, tűznyelők és tűzfújók lepik el az egykori Ferences-kertet.

A Tűzmadarak, a Flame Flowers a Solstix, a Mare Temporis és az Artistica Anam Cara tűzvarázslói ezúttal különleges madárlesre indulnak. Műsorukat a fantasztikus szombathelyi tűztáncos, Farkas Linda váratlan tavalyi elvesztése hívta életre, a 2017-es Tüzes Játékot az ő emlékének szentelik a Savariában fellépő művészek. Linda, aki éveken át állandó fellépője volt a Savaria Történelmi Karnevál tüzes produkcióinak, 2016 márciusában gyakorlás közben súlyos balesetet szenvedett, majd rá pár hónapra elhunyt.


Farka Linda a Savaria Karneválon

Az előadott történet szerint tűztáncosok serege egy legendás teremtmény nyomába ered. A régmúlt homályába vesző mondák szerint a titokzatos Fehér Főnix, mely a világ számtalan helyén idézte meg ennek az őselemnek, a Tűznek szellemét, valahonnan Savaria vidékéről származott. Mesélik, talán ősi kelta, vagy tán még annál is régebben itt élt népek, e népek isteneinek, szellemeinek akarata hívta erre a világra.

Az út során a tűztáncosok megtalálják elhullajtott tollait, együtt mozdulnak majd táncának rezdüléseivel, könnyeivel gyógyítják sebeiket és mindannyian részesei lehetünk újjászületésének. Ahogy a különleges előadás szerzői fogalmaztak: "Az előadást inspiráló életmű ritka, mint a fehér főnix."

A csodálatos utazáson a Csángálló Banda modern felfogásban, élőben előadott népzenei ihletésű feldolgozásai kísérik majd a tűzvarázslókat, és a műsort ezúttal is a Kopula Tűzijáték látványos égi sziporkái zárják majd.

A Tüzes Játékra 1800 Ft a belépő, mely a karneváli információs pavilonban, illetve csütörtökön 19:00 órától a helyszínen váltható belépő. Az előadás 21:30-kezdődik, a közönség 21:00 órától foglalhatja el a helyét.

 

Tüzes játék: Madárles - A fehér főnix 

Helyszín: Történelmi témapark (Castra Militaria)
Időpont: 2017. augusztus 24. (csütörtök) 21:30
Időtartam: 45 perc 
Jegyár: 1800 Ft

Kapcsolódó írásaink:

Fában lakó tündérekkel találkozhat - Súlyos balesetben elhunyt Farkas Linda tűzartista

2016.05.02. - 21:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Fában lakó tündérekkel találkozhat - Súlyos balesetben elhunyt Farkas Linda tűzartista

Tűzzel kapcsolatos súlyos balesetben elhunyt Farkas Linda - olvasható a táncművész Facebook-oldalán.

 

 

 

Galagonya - A Magma Tűzszínház produkciója a Savaria Karneválon

2013.08.23. - 02:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Galagonya - A Magma Tűzszínház produkciója a Savaria Karneválon

A Magma Tűzszínház legújabb összművészeti alkotásának premierjére került sor augusztus 22-én a Fórum Színpadon. Farkas Linda látványos tűztánca Weöres Sándor "Izzik a galagonya" című versét dolgozta fel. A társulattól megszokott tüzes látvány mellett élő ének és videóanimáció keltette életre a verset, extravagáns jelmezek és díszlet fokozták a látványosságot. A galagonyát, mint növényt, több meseszerű történet övezi. Az egyik talán legszebb, hogy az alatta elalvó ember éjjel a fában lakó tündérekkel találkozhat. Koreográfia, díszlet, jelmezek: Farkas Linda

Fénybe öltözve - Magma Tűzszínház: Galagonya

2011.09.13. - 09:30 | Dart - Fotók: Csizmazia Ákos, Dart

Fénybe öltözve - Magma Tűzszínház: Galagonya

A Savaria Karneválon a szombat esti vihar miatt elmaradt Magma Tűzszínház: Galagonya című impresszióit szeptember 11-én, a Magyar Dal Napja után láthatta a szép számú közönség Szombathely Fő terén. Drávai Zója és Farkas Linda tűztáncosok ismét elvarázsolták a publikumot, ráadásul utóbbi mesevilágba repítő jelmezeket tervezett és alkotott.

Új hozzászólás