Ismét ég a karneváli láng – Tizennyolcadszor karneválozhatunk Savariában

Képgaléria megtekintése2017.08.25. - 00:20 | Rozán Eszter - Fotók: Varga András

Ismét ég a karneváli láng – Tizennyolcadszor karneválozhatunk Savariában

Augusztus 24-én az előző évek hagyományától eltérően nem a Vesta-templomban lobbant fel a karneváli láng, hanem a Fórum Színpad előtt elhelyezett urnában gyújtotta meg Dr. Puskás Tivadar polgármester és Hende Csaba országgyűlési képviselő. A karnevál lángja a megnyitót követően a Történelmi Témaparkban lobog az esemény zárásáig. A Fórum Színpadot ezután a Honeybeast együttes vette birtokba, és egy igazi karneválindító bulival hangolta a főtér közönségét a négynapos fesztiválra.

Tizennyolcadik alkalommal gyújtották meg a Savaria Történelmi Karnevál lángját a Főtéren. A nyitó ceremónián Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntötte a szép számban megjelenteket, a láng Dr. Puskás Tivadar keze által kelt életre.  

Pontosan nyolc órakor érkezett a legiósok által vezetett menet a tűzgyújtás helyszínére, élükön a város vezetőivel. Elsőként Hende Csaba országgyűlési képviselő üdvözölte a közönséget. Elmondta, a karnevál ragyogó alkalom arra, hogy visszatekintsünk a múltba, és felkutassuk mindazokat az értékeket, melyek megőrzésre érdemesek, mert csak a múlt ismeretében tudjuk megalkotni a jövőt. Egy fa is csak akkor képes a magasba nyúlni, ha mélyen leágaznak a gyökerei. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg a karnevált, aki hetedik alkalommal vett részt a nyitóceremónián polgármesteri minőségben.

Savaria és Szombathely büszke a múltjára és büszke a jelenére, és a polgármester szándékai szerint majd az unokák, a jövő nemzedék is büszke lesz ránk, ezért a célért teszünk mindent. Puskás Tivadar köszönetet mondott a szervezőknek, hogy immár a 18. alkalommal mutatják meg, milyen a múltunk, majd hozzátette, ne felejtkezzünk el az első karneválokról sem, melyek 1961 és 69 között zajlottak. 2000 óta újra útjára indult a karnevál, mely azóta is töretlen népszerűségnek örvend, a város legnagyobb büszkesége.

A lángot a Savaria Legio katonái vitték tovább a Történelmi Témaparkba, ahol a karnevál végéig lobogni fog.

Ez is csütörtökön történt:

Fehér Főnix - Farkas Lindáért lobogott a tűz a karneváli Tüzes Játékon

2017.08.25. - 03:00 | Büki László 'Harlequin'

Fehér Főnix - Farkas Lindáért lobogott a tűz a karneváli Tüzes Játékon

Augusztus 24-én tűzszelídítők közös tűzszínházi produkcióját láthatták az érdeklődők a Történelmi Témaparkban, melyet barátjuk, a fantasztikus tűztáncos, Farkas Linda váratlan elvesztése hívott életre. A Fehér Főnix című tüzes játékban a Tűzmadarak, a Flame Flowers, a Solstix, a Mare Temporis és az Artistica Anam Cara tűzvarázslói emlékeztek egy visszafogott, lassú sodrású, érzékenyen koreografált előadással Farkas Lindára.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás