Fehér Főnix - Farkas Lindáért lobogott a tűz a karneváli Tüzes Játékon

Képgaléria megtekintése2017.08.25. - 03:00 | Büki László 'Harlequin'

Fehér Főnix - Farkas Lindáért lobogott a tűz a karneváli Tüzes Játékon

Augusztus 24-én tűzszelídítők közös tűzszínházi produkcióját láthatták az érdeklődők a Történelmi Témaparkban, melyet barátjuk, a fantasztikus tűztáncos, Farkas Linda váratlan elvesztése hívott életre. A Fehér Főnix című tüzes játékban a Tűzmadarak, a Flame Flowers, a Solstix, a Mare Temporis és az Artistica Anam Cara tűzvarázslói emlékeztek egy visszafogott, lassú sodrású, érzékenyen koreografált előadással Farkas Lindára.

A tűzvarázslók ezúttal különleges madárlesre indultak. Műsorukat a fantasztikus szombathelyi tűztáncos, Farkas Linda váratlan tavalyi elvesztése hívta életre, a 2017-es Tüzes Játékot az ő emlékének szentelték a Savariában fellépő művészek. 

Az előadott történet szerint tűztáncosok serege egy legendás teremtmény nyomába eredt. A régmúlt homályába vesző mondák szerint a titokzatos Fehér Főnix, mely a világ számtalan helyén idézte meg a Tűz szellemét, valahonnan Savaria vidékéről származott. 

Az út során a tűztáncosok megtalálták elhullajtott tollait, együtt mozdultak táncának rezdüléseivel, könnyeivel gyógyították sebeiket, és mindannyian részesei lehettünk újjászületésének. Ahogy a különleges előadás szerzői fogalmaztak: "Az előadást inspiráló életmű ritka, mint a fehér főnix."

A csodálatos utazáson a Csángálló Banda modern felfogásban, élőben előadott népzenei ihletésű feldolgozásai kísérték a tűzvarázslókat, a műsort ezúttal is a Kopula Tűzijáték látványos égi sziporkái zárták.

Ez is csütörtökön történt: 

Ismét ég a karneváli láng - Tizennyolcadszor karneválozhatunk Savariában

2017.08.25. - 00:20 | Rozán Eszter - Fotók: Varga András

Ismét ég a karneváli láng - Tizennyolcadszor karneválozhatunk Savariában

Augusztus 24-én az előző évek hagyományától eltérően nem a Vesta-templomban lobbant fel a karneváli láng, hanem a Fórum Színpad előtt elhelyezett urnában gyújtotta meg Dr. Puskás Tivadar polgármester és Hende Csaba országgyűlési képviselő. A karnevál lángja a megnyitót követően a Történelmi Témaparkban lobog az esemény zárásáig. A Fórum Színpadot ezután a Honeybeast együttes vette birtokba, és egy igazi karneválindító bulival hangolta a főtér közönségét a négynapos fesztiválra.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás