Aranymetszésben Tibi atya bora - V. Metro Borfesztivál

Képgaléria megtekintése2017.09.02. - 00:30 | vaskarika.hu - Fotók: Varga András

Aranymetszésben Tibi atya bora - V. Metro Borfesztivál

Toplistás borokkal és sztárborászokkal is találkozhattak azok, akik szeptember 1-én kilátogattak az immár ötödik alkalommal megrendezett METRO Borfesztiválra. Szombathelyen 51 borászat 285 féle bora és pezsgője volt megkóstolható, csupán a boros poharat kellett megvásárolni.

A rendezvényen a kiállító pincészetek borai mellett a METRO exkluzív borválogatása is megkóstolható volt, mindemellett a borokhoz illő ételekből is lehetett "szemezni".

A borfesztivál célja, hogy jó propagandája legyen a minőségi - elsősorban magyar - boroknak és a honi pincészetek kiváló nedűi felé terelje borfogyasztási szokásainkat.


A pénteki bormustrán ötvenegy borászat, kétszáznyolcvanöt borát lehetett végigkóstolni, de voltak pezsgők, pálinkák és sörök is, azaz mindenki talált az ízléséhez megfelelő italt. Persze a főszerep a boroké maradt, a választékban az ország összes borvidékéről szerepeltek borászatok, borok.

Az áruházban évközben többször is kóstoltatnak egy-egy bort, de ilyen átfogó képet csak ezen az eseményen keresztül adnak a vásárlóknak a borválasztékról. A célja is ez: népszerűsítse, megismertesse a kínálatot, aminek úgy tűnt, eleget is tett a rendezvény. Az öt év alatt a pincészetek, borok száma is megnőtt, ezzel együtt a látogatóké is.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás