Mobilitás Ifjúsági Hét (okt. 12-17)

2009.10.11. - 07:30 | vaskarika.hu

Mobilitás Ifjúsági Hét (okt. 12-17)

Helyszín: MMIK, Szombathely

Dátum: 2009.10.12 - 17.

A tavalyi Európai Ifjúsági Hét sikerein felbuzdulva, 2009. október 12-17. között a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat idén is szakmai programokkal, rendezvényekkel kívánja felhívni a fiatalok és a társadalom figyelmét az ifjúságra, az ifjúsági szakmára a Mobilitás Ifjúsági Hét keretein belül.

MOBILITÁS IFJÚSÁGI HÉT

A tavalyi Európai Ifjúsági Hét sikerein felbuzdulva, 2009. október 12-17. között a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat idén is szakmai programokkal, rendezvényekkel kívánja felhívni a fiatalok és a társadalom figyelmét az ifjúságra, az ifjúsági szakmára a Mobilitás Ifjúsági Hét keretein belül. A hét programjának régiónkban zajló eseményeit a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató iroda fogja össze és szervezi. A hét programjainak célja 2009-ben a fiatalok és közösségeik által felvetett problémáknak, probléma-orientált tevékenységeiknek, kezdeményezéseiknek és az azok által elért eredményeknek a felnőtt társadalommal történő megismertetése, bemutatása, különös tekintettel a mai társadalmi problémákra fókuszálva, kreatív megközelítésekre, a Kreativitás és Innováció Európai Évének jegyében.
A Mobilitás Ifjúsági Hét központi eseménye a 2009. október 14-én megrendezésre kerülő Parlamenti Ifjúsági Nap, melynek fő témája az Európai Unió és a magyar ifjúság.

A Nyugat-dunántúli Régióban, - folytatva a 2008-ban megkezdett strukturált párbeszédet a fiatalok és a különböző szintű döntéshozatalban résztvevő személyek, valamint szakemberek között – külön figyelmet fordítunk a fiatalok képviseleti rendszereire, fókuszálva arra, hogy ezek miként kapcsolódhatnak a demokrácia intézményrendszerének más elemeihez. Fontos, hogy a fiatalok által felvetett problémákra közös megoldási javaslatokat találhassunk.

Fentiekre figyelemmel a Mobilitás Ifjúsági Hét keretein belül megyei ifjúsági fórumokat szervezünk a régió három megyeszékhelyén, majd a közös tapasztalatokat, eredményeket egy közös a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács, valamint maguk a fiatalok részvételével zajló fórummal zárjuk, amely reményeink szerint a jövőben is fenntartható együttműködést indíthat el a döntéshozatalban résztvevők és a fiatalok között.

A Vas megyében zajló Ifjúsági Fórumot az alábbi időpontban és helyszínen szervezzik meg
Időpont: 2009. október 12., 15. 00 óra
Helyszín: Szombathely (Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ, Ady tér 5.)

A Fórum programja

Köszöntő (Sipos Győző, irodavezető, Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda)

Kistelepülési, kistérségi, városi modellek:

  • Szombathely MJV Diákönkormányzata
  • Gersekaráti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat
  • Körmendi Ifjúsági Önkormányzat

Országos helyzetkép

  • Ifjúság 2008. Kutatás (Sipos Győző, irodavezető, Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda)

A Mobilitás Ifjúsági Hét, további regionális és országos eseményeiről, a Parlamenti Ifjúsági Napról bővebb információ az alábbi linken található:
http://www.mobilitas.hu/ifjusagihet

A Vas megyében zajló fórum megszervezésében partnerünk az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata, mint megyei ifjúsági szakmai módszertani központ.

Új hozzászólás