Rejtő-nap: látható lesz a láthatatlan légió és az elveszett cirkáló is előkerül Körmenden

2017.09.27. - 00:30 | NagyRobert

Rejtő-nap: látható lesz a láthatatlan légió és az elveszett cirkáló is előkerül Körmenden

P. Howard fanok figyelem! A Körmendi Kulturális Központ tömény Rejtő-napot tart szeptember 29-én, pénteken! Lesz kiállításmegnyitó élő légióssal, utána pedig színház, négy piros dugóhúzóval! Érdemes lesz Körmendre látogatni.

Szeptember 29-én, 17 órától a körmendi Batthyány kastélyba költözik Rejtő Jenő szellemisége. "A ponyvafejedelem" című kiállítás igazi ritkaságokat mutat majd be, például első kiadású Rejtő könyveket, meg úgy általában mindent, ami a Rejtő-univerzumban csak előfordult, azaz egy remek hangulatú tárlatparódiára készülhetünk a Sala Terrena Galériában. A kiállítás november 11-éig lesz látogatható.

De, térjünk vissza a péntek programjára, mert nem "A ponyvafejedelem" lesz az egyetlen, ami emléket állít a legendás regényírónak ezen a napon: "A négy piros dugóhúzó" című kabaré 19 órakor kezdődik a Batthyány-kastély színháztermében, a főbb szerepekben Mikó Istvánnal és Bódis Gáborral, előbbi rendezőként is jegyzi a darabot.

Rejtő Jenő utánozhatatlan világában amúgy is bármi megtörténhet, például Fülig Jimmy valami matróz hátában felejti a kedvenc csontnyelű kését, Gorcsev Iván fizikai Nobel-díjat nyer - a makaó nevű kártyajátékon -, és azt is megtudhatjuk, hogyan lehetett 1879-ben, egészen kicsi csecsemőként megszületni. A szervezőknek pedig innen üzennénk, hogy a megnyitón két deci vörösbort kérnénk három deci rummal hígítva!

Új hozzászólás