Az AGORA könnyűzenei koncertjei októberben

2009.10.12. - 13:00 | vaskarika.hu

Az AGORA könnyűzenei koncertjei októberben

Helyszín: AGORA

Dátum: 2009.10.12 - 24.

Quimby, Mindhalálig musical, Neoton, Irie Maffia - négy különböző stílus, négy várhatóan teltházat vonzó könnyűzenei esemény. Írásunkban részletesen bemutatjuk a fellépőket, hogy aki esetleg nem tudott volna még dönteni, az is kedvet kapjon egy könnyed kikapcsolódáshoz.

Október 12. hétfő 19.00 - AGORA - Művelődési és Sportház

Mindhalálig musical

A Budapesti Operettszínház produkciója 2009. október 12-én 19.00 órakor az AGORA - Művelődési és Sportházban. A műsorban közreműködnek a musical világának legnagyobb hazai sztárjai: Dolhai Attila, Vágó Bernadett, Szabó P. Szilveszter, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Füredi Nikolett, Szabó Dávid, Náray Erika, Kerényi Miklós Máté és a Budapesti Operettszínház tánckara.
A műsorban részletek hangzanak el a Budapesti Operettszínház legnépszerűbb musicaljeiből.


Október 17. szombat 20.00 - AGORA - Művelődési és Sportház

Quimby

Dunaújváros, a néhai Sztálinváros a magyar popzene egyik legtermékenyebb területe: innen érkezett és hódította meg az országot keserédes muzsikájával a Quimby, amely kezdetben a Kurt Weill-i különös szürreálsanzonok, Tom Waits, Viszockij, Seres Rezső, Nick Cave, Blixa Bargeld zenéje mentén alakította ki egyedi zenei világát.

Felkavaró és frenetikus előadás, rockandroll-gesztusok jellemzi a Kiss Tibor gitáros-énekes vezette hattagú társulat koncertjeit, érzékeny, az iróniát és öniróniát sem nélkülöző számok hallhatók kiváló lemezeiken, mint például az 1999-es Ékszerelmére, vagy mint a legutóbbi, az igen pozitív kritikákat kiérdemlő 2005-ös Kilégzés albumon.

Vendégzenekar: Peet

A zenekarról itt írtunk:


Október 22. csütörtök 19.00 - AGORA - Művelődési és Sportház

Neoton

Hazánkban nagy valószínűséggel nagyítóval sem lehetne olyan embert találni, akinek a Neoton Família neve nem mondana semmit sem. Megannyi nagyszerű sláger fűződik nevükhöz, a nemzetközi sikerekről nem is beszélve. Akinek volt alkalma mostanában élőben megtekintenie a Csepregi Éva, Végvári Ádám, Baracs János „Öcsi", Bardóczi Gyula, Lukács László, Bodza Andrea alkotta Neoton Sztárjai elnevezésű csapatot, annak biztosan frenetikus élményt nyújtott az a bő 2 óra, amit varázsoltak a színpadon.

Éva összetéveszthetetlen, jellegzetes hangjával, kedvességével percek alatt magával ragadja a közönséget, akik azután szinte együtt lélegeznek a színpadon állókkal. Ádám, Öcsi, és Gyula a zene mellett a humorról is gondoskodik a bulikon, így a jó hangulathoz még ez is hozzáteszi azt a pluszt, ami miatt még most is hatalmas a Neoton rajongótábora. Ahogy eddig minden Neoton Sztárjai koncerten, úgy várhatóan most is felcsendülnek majd olyan generációkon átívelő, mind a mai napig népszerű és sokat énekelt slágerek, mint a Kétszázhúsz felett, a Tinidal, a Hegyirabló, a Karnevál, vagy éppen az Apám szólt.


Október 24. szombat 21.00 - AGORA - Savaria Filmszínház

Irie Maffia

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt a fiatal magyar közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: az elsőszámú underground díva Sena, a Zubolyból is jól ismert Busa és a Brains frontembere, MC Columbo licitálnak egymásra szövegeikkel.

Tizenegytagú válogatott fúvósszekcióját a jazz berkekben komoly hírnevet szerzett trombitás, Barabás Lőrinc és a zenekarvezető Dermot biztosítják, a Hammond-orgonán pedig Jumurjack Ruby szaggat. Az elmúlt három évben az Irie Maffia a hazai fesztiválpaletta minden lehetséges színpadán koncertezett a Szigettől a Balaton Soundon át a Volt fesztiválig.

A zenekarról itt írtunk:

A hírhez kapcsolódó írásunk:

Új hozzászólás