Velem újratöltve – a Gesztenyeünnep második napja

Képgaléria megtekintése2009.10.12. - 16:00 | Dart

Velem újratöltve – a Gesztenyeünnep második napja

A vasárnapi jó idő újra Velem irányába állította a „családi hétvégi program” szemaforját, így nem csoda, hogy a kukoricaföldön kijelölt parkoló dugig telt, sokan csak a kivezető út mellett tudtak megállni. Ahogy a programokra, úgy a közlekedésszervezésre sem lehetett panasz - a kőszegszerdahelyi, nehezen belátható kereszteződésben rendőri irányítás mellett zökkenőmentes volt a forgalom.

Sokan a hangulat kedvéért - ahogy az tegnapi írásunkból is kiderült -, és az utolsó simogató őszi napsugarakért érkeztek vasárnap Velembe. A szűk főutcán az alkotóház fele sétálgatva az utcaszínpadon a BorCanto Együttes hangolta borfogyasztásra a vendégeket - sofőröknek szigorúan csak mustra vonatkozhatott a mustra. Mindenféle finomság, egyedi sütemény- és ételkülönlegesség párája keveredett a fő attrakció, a sült gesztenye mennyei illatával. A kőház előtt Gulyás László, kiskunfélegyházi vándormuzsikus - ahogy már szombaton is-, ismét elkápráztatta közönségét.

Nagy Bandó András ezúttal más oldaláról mutatkozott be: nem kevés humorral tarkított, interaktív verses, dalos műsort kanyarintott az érdeklődőknek. Több gyermekverskötetéből (Fából vasparipát, Madarak tolláról) szemezgette kedvenc verseit. Megismerhettük Túró Rudit, a vakondot, és más érdekes állatokat. De András nemcsak szavalt, hanem énekelt is, több versét megzenésítették, és számára két héttel a CD felvétele előtt derült csak ki, hogy ő fog énekelni... A gyermekversköltőből gyakran előbújt a humorista, aki elmondása szerint ismer olyan asztalost, aki egyik kezén meg tudja számolni, hogy a két kezén hány ujja van...

A Gólyalábas Garabonciások vidámságot loptak a látogatók szívébe, jól begyakorolt figuráikkal, és spontán poénjaikkal. Egy nénike a fő gólyalábas mellé állt egy fotó kedvéért, felülről azonnal jött is a kérdés: - A lábam közé akar állni?

A válasz persze irulás-pirulás és harsány nevetés volt, mely után elkészült az örökemlékű fénykép. Külön mutatványszámba ment, ahogy a gólyalábasok meghajolva átküzdötték magukat a kis fahídon.

A Kőszegszerdahelyi Asszonykórus népdalai után, a Károly Róbert Hagyományőrző Egyesület tartott Anjou-kori lovagi bemutatót. A nagyszínpadon pedig az egyre több ország slágerlistáira felkapaszkodó Yava zenekar adott koncertet, a zenét szolidan és kissé visszafogottan élvező közönség számára. A vasárnapi programokat Boglya Együttes és az FM zerO műsora zárta, így a kulináris élvezetek mellett zenei csemegét is hazavihettünk magunkkal Velemből.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás