Vas Megyei Prima díj: rockzenész és népzenész is a díjazottak között

Képgaléria megtekintése2017.10.15. - 02:00 | NagyRobert - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Vas Megyei Prima díj: rockzenész és népzenész is a díjazottak között

Október 14-én együtt ünnepeltek a gazdaság, a kultúra, a tudomány és a sport jeles képviselői Szombathelyen, és ha már összejöttek, ki is osztották a Vas Megyei Prima díjakat. A 13. gálának is a Weöres Sándor Színház adott otthont, ahol a 10 kategória jelöltjei közt 3 díjat osztottak ki, ezenkívül egy közönségdíj és egy ifjúsági Prima-elismerés is gazdára talált.

2003-at írtunk, amikor a Demján Sándor által létrehozott alapítvány átadta az első Prima Primissima díjakat. Két évvel később, az országos kitüntetés mellett megjelentek a területi Prima díjak is, majd 2015-ben az ifjúsági elismerések. Az idei pedig már a 13. Prima díjátadó volt Vas megye életében.

"A PRIMA PRIMISSIMA küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé. Azokat a kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő lehet mindannyiunk számára" - mondta Szárnyas János, a VOSZ Vas megyei elnöke.

A sikeres megyei vállalkozásoknak köszönhetően a Vas Megyei Prima díj biztos gazdasági és társadalmi alapokon nyugszik. Köszönhető ez részben Szárnyas Jánosnak, aki tavaly megújította a rendezvényt, így a PRIMA PRIMISSIMA díjhoz hasonlóan a megyében is 10 kategóriában voltak jelöltek.

A 10 kategória kiválasztott legjobbjai indultak a Vas Megyei PRIMA díjért:

Magyar irodalom - Dragomán György 

Magyar Színház és Filmművészet - Erdélyi János

Magyar képzőművészet - Marosfalvi Antal

Magyar Tudomány - Dr. Bátor György

Magyar oktatás és köznevelés - Dr. Czetter Ibolya

Magyar építészet és építőművészet - Portschy Tamás

Magyar Sajtó - Pachnerné Horváth Erika

Magyar sport - Kiss Zsolt 

Magyar képzőművészet és közművelődés - Németh Gyula

Magyar zeneművészet - Földesi János

Ifjúsági prima díj: 

Horváth Kristóf - táncos, táncoktató

Fodor Máté - énekes, zeneszerző 

A kategóriák legjobbjait 2017-ben is a VOSZ Vas Megyei elnöksége választotta meg, közülük titkos szavazással döntöttek a legjobb háromról, akik 1 millió forinttal lettek gazdagabbak. Ezen felül volt egy közönségdíj is, melynek odaítélésében a megyei napilap segédkezett egy szavazás lebonyolításával, illetve egy ifjúsági díj is gazdára talált.

Erdélyi János lett 2017 első Prima díjasa, aki a következőket mondta az elismerés átvétele után:

"2000-ben elbúcsúztam a szülőfalumtól, akkor úgy gondoltam, hogy már nem nagyon fogok visszajönni. De az élet úgy hozta, hogy újra Vas megyei vagyok, teljes életemben, filmjeimben és életvitelemben."

Az est második díjazottja dr. Bátor György lett, aki így kommentálta az elismerést:

"Valahol szerencsés vagyok, hogy a szemészeti szakmát választottam. Úgy gondolom, a betegek megtanítanak minket arra, hogy a tudomány a legaktuálisabb és a legújabb ismereteit használjuk fel a gyógyításban."

2017 utolsó Prima díját Földesi János kapta, ő így üdvözölte az elismerést:

"Köszönöm a megtiszteltetést! Erre igazán nem számítottam, hogy egy magyar népzenész ilyen elismerő díjat kaphat. Nem volna ez a díj soha az enyém, ha nem volna a feleségem, Rózsika, ha nem volnának kitűnő zenészkollégáim, nem volnának azok az emberek, akik imádják a népzenét. Azt hiszem, hogy a mai világban hagyományhű, magyar népzenész ilyen nagy megtiszteltetést nem kapott, mint én."

Idén a közönségdíjat Kiss Zsolt vehette át, az ifjúsági díjas pedig Fodor Máté lett. Utóbbi megjegyezte, ha már egy embert sikerült a zenéjével inspirálnia az életben, akkor már megérte elkezdeni. Gratulálunk a díjazottaknak!

A rendezvényen adták át a VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2017. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA" díjakat, és bemutatásra kerültek a VOSZ országos „2017. ÉV VÁLLALKOZÓJA" jelöltjei.

A VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2017. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA" díjazottjai:

Az Év Kereskedője Vas Megyében: Juhász Tibor

Az Év Minőségellenőre Vas Megyében: Karakó László

A VOSZ országos „2017. ÉV VÁLLALKOZÓJA" díjra jelöltek:

Sipos Gábor - Sipos Autóház Kft. ügyvezető

Simon Gábor - Simon Belsőépítész Kft. ügyvezető

Komonczky István - vállalkozó

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás