Géniuszok - Élő koncert Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalaiból a Sportházban

Képgaléria megtekintése2017.10.21. - 00:30 | Büki László 'Harlequin'

Géniuszok - Élő koncert Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalaiból a Sportházban

Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalaiból hálás feladat "best of-ot" összeállítani, hiszen géniuszok, különleges, utánozhatatlan egyéniségek voltak, a hazai könnyűzenei élet meghatározó művészei, felejthetetlen szereplői. Október 19-én az Aktív időskor program részeként csendültek fel legismertebb dalaik az AGORA-MSH-ban Koós Réka, Danics Dóra, Auth Csilla, Niki Amaruq és Szokodi Zoltán tolmácsolásában. A műsorban többek között elhangzott az Elmegyek, a Most élsz, az Egyszer véget ér..., a Hamu és gyémánt, az Elfelejtett dal és a Boldogság gyere haza című örökzöld, és a Yesterday, John Lennon örökéletű klasszikusa. A zenét a Ziskó Olivér vezette Mistral Band szolgáltatta, a műsor házigazdája Papp Tibor volt. Minden ízében élő varázslatot, gyönyörű fényekben tündöklő, csodálatos hangokat hallhatott a termet megtöltő közönség.

Máté Péter és Cserháti Zsuzsa kivételes, utánozhatatlan egyéniségek, a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakjai. Ők elmentek, de dalaik itt maradtak, örökzöldek lettek. Ebből az életműből készült kétórás műsorral - melyben a legismertebb slágereik kaptak helyet Gombás Endre produkciós vezető szerkesztésében - kedveskedett az önkormányzat a nyugdíjasoknak az Aktív időskor program részeként. 


Koós Réka

A két énekes ismert dalai mellett feldolgozások is szerepeltek a repertoáron. Cserháti Zsuzsa koncertjein szívesen énekelte az általa szeretett világslágereket. Ilyen volt John Lennon Yesterday-e, melyhez Zsuzsa elmondása szerint különös érzelem fűzte, mindig más és más előadásban szólaltatta meg, függően aktuális lelkiállapotától. A dalt Szokodi Zoltán tolmácsolta az emlékkoncerten, majd Cserháti Zsuzsa másik kedvencét, a New York, New York -ot Koós Réka adta elő a rá jellemző beleéléssel, energiával.

Máté Péter egy TV-interjúban elmondta: a szövegírás nem az ő mestersége, ez alól kivétel volt a Hazám című dala, melyet az esten Niki Amaruq adott elő. Egyik legismertebb szerzeményét, az Azért vannak a jóbarátok című dalt Auth Csilla énekelte, míg Danics Dórának kimondottan jól állt a lendületesebb Cserháti-sláger, az Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem.


Danics Dóra a közönség közt

A műsor vége felé közeledve elhangzott négy olyan dal, mellyel az eredeti előadók és szerzők véglegesen és visszavonhatatlanul beírták magukat a magyar könnyűzenei élet halhatatlanjai közé. Sorrendben az Egyszer véget ér, a Hamu és gyémánt, az Éjszakák és nappalok, végül az Elfelejtett dal csendült fel, és váltott ki vastapsot tolmácsolás.

Zárásként azzal a dallal búcsúztak az előadók, amivel Máté Péter világraszóló sikert ért el, ami igazi világszám lett, amit nemcsak Magyarországon szeretünk, hanem Sylvie Vartan előadásában a világ minden részén hallgatnak. Az Elmegyek hangjaira színpadra lépett mind az öt énekes, és egy látványos fináléval búcsúztak a szombathelyi közönségtől.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás