A kockásfülű nyúl berepült a Savaria mozi vetítővásznára, hogy elkápráztassa a gyerekeket

2017.11.04. - 00:15 | NagyRobert

A kockásfülű nyúl berepült a Savaria mozi vetítővásznára, hogy elkápráztassa a gyerekeket

A kis szuperhős történetein generációk nőttek fel, ahogy a többi magyar rajzfilmen, mert jó volt. A nosztalgián túl pedig az a tény fogadott minket, hogy a 21. század legfiatalabbjait is ugyanúgy ámulatba ejtik ezek a történetek, mint anno minket. Rajzfilmünnepen jártunk a Savaria moziban, ami szombaton és vasárnap is várja még az érdeklődőket.

A magyar rajzfilm örök és elpusztíthatatlan, így ha valami, hát ez a műfaj az, ami a retro jelző becsületét megmenti, már ha lenne még olyanja a mulatós- és gagyislágeres élményestek után. Szerencsére az Országos Rajzfilmünnep ismét a középpontba helyezte a régi klasszikus meséket, így országszerte 60 helyszínen 350 programmal várták, várják az érdeklődő kicsiket és nagyokat egyaránt.

November 3-án magyar rajzfilmek vették birtokukba a szombathelyi Savaria Filmszínház mindkét vetítőtermét. Olyan, mára klasszikussá vált karakterekkel találkozhattak a gyerekek, mint Mikrobi, Kíváncsi Fáncsi, a kockásfülű nyúl, Vízipók-csodapók, vagy a Mézga család tagjai, élükön Aladárral és Blökivel. A mese és a rajzfilm pedig fontos része a kultúránknak, hiszen ezeken keresztül rengeteg tudásanyagot lehet átadni a gyerekeknek.

De nem csak mesenézéssel lehetett időt tölteni, hiszen mindhárom nap egy-egy témára épül, a nyitónap Lúdas Matyi jegyében telt ahol a kicsik zokni libát készíthettek. A továbbiakban pedig játszóházakra, rajzpályázatra és kvízjátékokra is lehet számítani.

Szombat-vasárnapi program itt:

Újra Rajzfilmünnep Szombathelyen! (nov. 3-5.)

2017.11.01. - 00:15 | vaskarika.hu

Újra Rajzfilmünnep Szombathelyen! (nov. 3-5.)

Helyszín: AGORA-Savaria Filmszínház

Dátum: 2017.11.03 - 05.

November 3-5. között újra megrendezésre kerül a rajzfilmünnep, ahol minden korosztály megtalálhatja számára a legjobb szórakozást.

Új hozzászólás