Quimby koncert a Sportházban (okt 17.)

2009.10.14. - 20:00 | vaskarika.hu

Quimby koncert a Sportházban (okt 17.)

Helyszín: AGORA Művelődési és Sportház

Dátum: 2009.10.17.

Szombathelyen játszik az ország sokak szerint manapság legnépszerűbb zenekara, a Quimby. Az alternatív rockzenét kedvelők számára új helyszínen, az AGORA-Művelődési és Sporházban lépnek színpadra október 17.-én, szombaton este 8 órától, a pécsi Peet zenekar társaságában.

A tavasszal kiadott Ajjajjajj maxilemezen megismert számokat is bemutató koncert egyben retrospektív is lesz, hisz áttekinti az elmúllt 10 év legnagyobb Quimby slágereit. A zenekar a nyári forgatag utáni rövid feltöltődést követően az őszt Magyar Dal Napi koncertje után a fővárosban indította, amit követően több, magyarországi várost látogat meg december végéig. Az őszi turné negyedik állomásaként Szombathelyen ad majdnem kétórás koncertet a zenekar. Kapunyitás: 19 óra

Az immár másfél évtizedes múltra visszatekintő Quimby bő tíz éve a hazai zenei porond egyik legfontosabb zenekara, az egyik megkerülhetetlen koncertzenekar, a legnagyobb hazai fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője, és az egyik olyan formáció melynek nagylemezeire, zenéire és - ami legalább ennyire fontos - szövegeire nem lehet nem odafigyelni. A Quimby pályafutása alatt nyolc sorlemezt készített el, melyek közül több az Év albuma díját nyerte el Magyarországon. Emellett a zenekar az elmúlt évek során több más rangos művészeti elismerésben is részesült, Kiss Tibor énekes-gitáros pedig az Artisjus Az év szövegírója díjat is megkapta. A zenekar szívesen kalandozik a könnyűzene és más művészeti ágak határterületein is - állandó aktív részvevői színházi produkcióknak, valamint több filmhez is komponáltak zenét. A Quimby hosszú évek óta újabb és újabb generációkat ejt rabul hiteles, egyszerre okos és szellemes, átgondolt és ösztönös, mély és a jóféle humort sem nélkülöző művészi teljesítményével, melyre igaz a valóban fontos produkciók jellemzője: tartós, értéket hordoz és nem egyrétegű, azaz kinek-kinek - ha más és más szempontból is, de - ugyanolyan fontos lehet.

Az AGORA októberi könnyűzenei koncertjeiről részletesen itt olvashat!


Új hozzászólás