Üzleti Etikai Díjat nyert a Sárvári Gyógyfürdő Kft.

2017.11.17. - 17:30 | vaskarika.hu

Üzleti Etikai Díjat nyert a Sárvári Gyógyfürdő Kft.

Immáron 82 cég viselheti az üzleti etikus vállalat jelzőt Magyarországon. A díj alapítói tizennyolcadik alkalommal ítélték oda a díjakat az etikus jelző viselésére érdemes kis-, közép-,és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális cégeknek. Vas megyéből a Sárvári Gyógyfürdő Kft. részesült az elismerésben.

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta, immár 18. éve kiemelkedő szerepet tölt be az üzleti életben tisztességesen, felelősen működő cégek elismerésében. Az idei megmérettetésen újabb 10 magyarországi bejegyzésű céggel bővült a kör. Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub Alapítvány elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

Az alapítás óta eltelt 18 évben a díj presztízse folyamatosan nőtt, ami azt is jelzi, hogy a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség egyre hangsúlyosabban szerepel a hazai vállalatok értékrendjében. Idén a gazdasági szervezetek, kamarák és egyéni jelölések eredményeképpen 42 cég adott be értékelhető pályázatot. Az eddigi díjazott cégek vezetőiből álló zsűritag közül 27-en adták le pontszámaikat. A pályázók közül 4 középvállalat, 2 nagyvállalat, 3 kisvállalat és 1 multinacionális vállalat nyerte el az Üzleti Etikai Díj elismerést, valamint a díj alapítói megválasztották az idei év Fenntarthatóság Szakmai Követét is.

Az Üzleti Etikai Díj 2017-es nyertesei

Digitáltechnika Kft., Hunyadi Kft., Unisignal Kft., Young Kft., Sárvári Gyógyfürdő Kft., Macher Zrt., Gelbert Eco Print Kft., Merkbau Kft. Tisza Automotive Kft., FAG Magyarország Ipari Kft.

Digitáltechnika Kft., Hunyadi Kft., Unisignal Kft., Young Kft., Sárvári Gyógyfürdő Kft., Macher Zrt., Gelbert Eco Print Kft., Merkbau Kft. Tisza Automotive Kft., FAG Magyarország Ipari Kft.

Sárvári Gyógyfürdő Kft.

A 2000-ben alapított, 100 százalékban önkormányzati tulajdonú, több mint kétmilliárd forintos forgalmú, majd 150 fős cég méltán híres gyógyfürdőjéről. Nevében hordozza a kisvárost, amelynek jóllétéhez a többgenerációs fürdő és egészségturisztikai központ nagymértékben hozzájárul. Jelentős turisztikai fejlesztések révén megnövelték vendégfogadó kapacitásaikat, lecserélték korszerűtlen berendezéseiket, odafigyelve az alternatív energiaforrások felhasználására. Medencéik egyedülálló módon klórmentesek. A strandmedencéket napkollektorokkal fűtik. A szűrők visszamosásával keletkező vizet ultraszűrővel szűrik, csökkentve ezzel a szennyvíz-kibocsátásukat. A termálvíz hűtésével kinyert hőt, valamint az elfolyó termálvizet hőszivattyúk segítségével a medencék fűtésére, a tápvíz előfűtésére használják fel.

Jelentős mennyiségű és szakmai értékű minőségi díjak, elismerések, tanúsítványok jelzik a Gyógyfürdő szakmai, minőségi munkáját.  Aktív tagjai a hazai és nemzetközi szakmai szövetségeknek. Alacsony a fluktuáció, ami a nyugati határ közelsége miatt azt jelenti, hogy versenyképes jövedelmet adnak. Képzéssel, támogatással segítik a munkavállalóikat.

Aktívan részt vesznek városuk jóllétének felvirágoztatásában, és munkatársaikat is erre buzdítják. Rendszeres párbeszédet folytatnak a helyi közösségekkel, támogatják a helyi intézményeket, szervezeteket. Rendkívül kiterjedt támogatási, szponzorálási tevékenységet folytatnak a térségben. A sport kiemelt támogatási terep. Sportpályáikon a helyi gimnázium tanulói edzenek. Részt vállalnak az úszásoktatásban, tehetséggondozásban is.

Vancsura Miklós

Vancsura Miklós

Vancsura Miklósnak, a nyertes cég ügyvezetőjének Czipf Csongor Cothec Kft. ügyvezető igazgatója és Demcsák Mária, a Piac & Profit alapító-főszerkesztője nyújtotta át Üzleti Etikai Díját. Vancsura Miklós cégvezető beszédében kiemelte: a környezettudatos és etikus működés elengedhetetlen egy olyan vállalat esetén, amely a természeti kincseinkből gazdálkodik."Mindannyian azért dolgozunk, és azért folytatjuk a munkálkodást a jövőben is, hogy ez az ajándék, amelyet Sárvár kapott, még hosszú távon szolgálja a város érdekeit és az évente hozzánk látogató hétszázezer ember is részesülhessen a gyógyvizeink áldásából" - mondta.

A teljes cikk itt olvasható

Új hozzászólás