Hogy öröm legyen a zene, tehetségkutatót hirdetett az AGORA és a Jam Music

2017.11.24. - 00:30 | NagyRobert - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Hogy öröm legyen a zene, tehetségkutatót hirdetett az AGORA és a Jam Music

Ismét várják a tehetséges, kezdő Vas megyei zenekarok és előadók jelentkezését, a győztes pedig mindent visz, mint Jézus Krisztus, a szupersztár. A budapesti döntő után pedig már minden lehetséges! Pályázni január 31-ig lehet! Mutatjuk a részleteket!

Csütörtökön délelőtt a szombathelyi Művelődési és Sportház aulájában jelentették be, hogy a Jam Music Kft. és az AGORA-Savaria ismét amatőr zenei tehetségkutató versenyt hirdet az Öröm a Zene programhoz csatlakozva, a Hangszeresek Országos Szövetségével és a Hangfoglaló programmal karöltve.

"Amit kínál az Öröm a Zene, nem többfordulós, az ország minden megyéjében egy ilyen van, minden győztes bejut a döntőbe, ami Budapesten a MUSIC EXPO-n kerül megrendezésre" - mondta Holdosi Attila, a Music Jam Kft. ügyvezetője.

Nevezési díj nincs, határidő viszont igen, 2018. január 31-ig várják a pályázatokat, a feltételek pedig viszonylag egyszerűen teljesíthetőek; vagyis csak saját szerzeményekkel (ha angol nyelvű a dal, magyarra fordított változatát a versenynapon a zsűri számára csatolni kell) lehet nevezni, a szerzemények közül legalább egynek magyarul kell elhangoznia, a stílusirányzatot nem szabják meg a szervezők, itt a lényeg csak annyi, hogy hangszeres legyen. Emellett az előadók, zenekarok nem rendelkezhetnek kiadók által kereskedelmi forgalomban kapható hanghordozóval, ellenben a saját kiadás és a helyi médiumokban való megjelenés nem kizáró ok. A demo felvételt (max. 10-15 perc) WAV vagy MP3 formátumban kell beküldeni, a jelentkezési lap a jammusic.kft@gmail.com mail címen igényelhető és ide is kell visszaküldeni.

A zsűri értékelési szempontjai:
- hangszeres tudás 0-10 pont
- szöveg, mondanivaló 0-10 pont
- egyediség, eredetiség 0-20 pont
színpadi összkép 0-10 pont

"Az AGORA ebben, mint együttműködő partner van jelen, számunkra mindig fontos volt a tehetségkutatás, gondoljunk a mozikoncertekre, vagy itt a sportház koncertek kapcsán, például a holnapi Quimby koncert előtt is egy szombathelyi vendégzenekar lesz" - tette hozzá Prieger Szabolcs, az AGORA-Savaria igazgatóhelyettese.

Nagyszámú jelentkezés esetén a zsűri előválogatást tarthat, így szombathelyi döntőben nagyjából 15 résztvevő mutathatja majd meg magát a február 24-i rendezvényen, az AGORA-Savaria Művelődési és Sportházban. Aznap délelőtt lesz gyakorlási lehetősége a döntőbe kerülő bandáknak, zenészeknek.

Egy előadónak a beállással együtt maximum 20 perce lesz, a győztes pedig mindent visz, ami fellépési lehetőséget jelent a szombathelyi zenei rendezvényeken, illetve jogot szerez a MUSIC EXPON az Öröm a Zene 2018. évi döntőjében (október), ahol a fődíj egy 1 millió forintos hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzési támogatás a HANOSZ tagjainak kínálatából.

A sajtótájékoztatót nem mellesleg a tavalyi széria másodikja, a Gargantua tette színesebbé egy akusztikus minikoncerttel.

Új hozzászólás