A Green-Peas szombathelyi robotépítői legóval forradalmasították az üvegházakat

Képgaléria megtekintése2017.12.19. - 00:30 | NagyRobert

A Green-Peas szombathelyi robotépítői legóval forradalmasították az üvegházakat

A junior robotprogramozók nyerték a tatabányai nemzeti döntőt, a Costa Rica-i megmérettetésen pedig a 12. helyet csípték el. Nemrég tértek haza, és a Berzsenyi Dániel Könyvtárban egy robotokkal megspékelt élménybeszámolót is tartottak. Ilyen az, amikor nem csak egy nyálsláger erejéig áll össze két kicsi Lego.

December 18-án délután 17 órakor a robotika szerelmesei tarthattak szeánszot a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban, köszönhetően a Nyitra utcai Általános Iskola Green-peas (zöldborsó) nevű csapatának, akik a World Robot Olympiad tatabányai nemzeti döntőjének open kategóriáját nyerték a juniorok között, így utazhattak a Costa Rica-i világversenyre, ahol végül tizenkettedikek lettek.

A Kalocsai Zoltán, Kovács Előd József és Bányai Péter alkotta trió mesélt a forradalmi üvegházas projektjükről, ami egy ideális környezetet tart fenn a búzafűnek, öntöz, árnyékol és megvilágít, mikor mire van szüksége a növényeknek. A történet nagy részét LEGO kockákból kellett összerakni, lévén, hogy a játékgyártó óriás volt az esemény főszponzora, bár mára a programozható egységekkel és villanymotorokkal már rég kinőtték a játék kategóriát.

A srácok beszéltek a nehézségekről és az élményekről is, hogy a banánlevélen szervírozott étel esetében későn szóltak, hogy a banánlevelet lehetőleg ne kóstolja meg senki... De az is kiderült, hogy celluxszal és pillanatragasztóval elég sok mindent meg lehet javítani ebben a sportban, na meg, hogy a bluetooth technológia eléggé érzékeny önmagára, amikor két motort kell párosítani a megfelelő működés érdekében, és túl sok a hasonló eszköz ugyanabban a zárt térben...

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás