Átadták az új kerékpártárolót a szombathelyi vasútállomás mellett

2018.01.11. - 16:00 | vaskarika.hu

Átadták az új kerékpártárolót a szombathelyi vasútállomás mellett

Új, 74 férőhelyes kerékpártároló létesült a szombathelyi vasútállomás mellett. A létesítményt közösen alakította ki az önkormányzat és a GYSEV Zrt: a város a SZOVA Zrt. tulajdonában és vagyonkezelésében lévő területet jelképes összegért biztosította, a vasúttársaság pedig megépítette a kerékpártárolót.

A GYSEV Zrt. és Szombathely város önkormányzata az elmúlt években közösen vizsgálta meg annak lehetőségét, hogy milyen módon lehet bővíteni a jelenlegi kerékpártárolók kapacitását az állomásnál. A vasúttársaság üzemeltetésében lévő területen új létesítmény kialakítására már nem volt lehetőség. A megoldást az jelentette, hogy a város a szükséges területet biztosítja, a GYSEV Zrt. pedig megépíti a kerékpártárolót.

Szombathely vagyongazdálkodási és ingatlanhasznosító cége, a SZOVA Zrt. a szükséges, 100 négyzetméteres burkolt területet, jelképes díjért (100 Ft/év + ÁFA) biztosította a GYSEV Zrt. részére a Vasút utca 13 szám alatti ingatlanon. A vasútvállalat pedig az elmúlt évben mintegy egymillió forintos beruházással megépítette a 74 kerékpár tárolására alkalmas, modern létesítményt.

„Olyan beruházást ünnepelhetünk, amely ismét a térségben élők mindennapjait teszi könnyebbé és jobbá. A GYSEV-nek köszönhetően modern körülmények várják az utasokat a vonatokon és az állomáson, az új kerékpártároló megépítésével pedig kényelmesebbé válik az eljutás a vasútállomáshoz. Örülök a város és a vasúttársaság hatékony együttműködésének" - mondta Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a Parlament alelnöke.

A Vasút utca 13. szám alatti, új B+R kerékpártárolónak köszönhetően az eddigi 283-ról 357-re bővült a biciklitárolók száma a vasútállomás mellett.

„Folyamatosan együtt dolgozunk, és együtt gondolkodunk a GYSEV Zrt.-vel. Ennek egy nagyon komoly eredménye a mostani kerékpártároló kialakítása, amely nagy segítség azok számára, akik kerékpárral érkeznek az állomásra és szeretnék biztonságos helyen tárolni biciklijüket. Köszönet a megvalósításért a GYSEV-nek" - mondta Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Az új kerékpártároló üzemeltetését a GYSEV Zrt. végzi. A létesítményt világítással, kamerarendszerrel és a kamerák működéséhez szükséges wifi-kapcsolattal látták el.

„Tudjuk, hogy Szombathely igazi kerékpáros város, nincs az a mennyiségű tárolókapacitás, amely ne telne meg biciklikkel. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy tovább bővítsük a kerékpárok elhelyezésére alkalmas férőhelyek számát. Számunkra az egyik legoptimálisabb közlekedési mód, ha utasaink kerékpárral érkeznek a vasútállomáshoz, majd vonattal folytatják útjukat. Ezért építettünk Szombathelyen és Vas megyében több száz kerékpártárolót az elmúlt években" - hangsúlyozta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

A kerékpártárolót jelző piktogramon a GYSEV Zrt. logója mellett helyet kapott Szombathely Megyei Jogú Város címere is. A létesítmény december vége óta próbaüzemben működik, mostantól hivatalosan is birtokba vehetik a kerékpárosok.

Új hozzászólás