Verslavina kicsiknek - Gazdag Erzsi vers- és mesemondó verseny 2018

Képgaléria megtekintése2018.01.27. - 00:30 | Ádám Eszter - Fotók: Ádám Eszter, Dalos Tibor

Verslavina kicsiknek - Gazdag Erzsi vers- és mesemondó verseny 2018

A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános és Művészeti Iskola szép hagyományát őrizve ebben az évben is megrendezte a Gazdag Erzsi vers-és mesemondó versenyt, melyen rekordszámú kisgyermek mutatta meg tehetségét.

A versenyhez kapcsolódva Pózvai Andrea népi játék és bőrkészítő mester munkáiból nyílt kiállítás. A megnyitó ünnepségen felléptek az iskola zenésznövendékei, majd dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte elsőként a versenyzőket. Balogh Józsefné Anikó is megtisztelte a versenyt, s egy különdíjat is ajánlott fel. A zsűri elnöke ezúttal Szabó Tibor András, a Weöres Sándor Színház művésze volt.

A versenyt Sátory Károly igazgató nyitotta meg, majd minden gyermek egy-egy Gazdag Erzsi verset és egy szabadon választott verset, vagy mesét mondott el a zsűri, felkészítőik és hozzátartozóik előtt.

A délelőttöt kézműves-foglalkozás és a Reményik iskola néptáncosainak előadása színesítette. A verseny végén senki sem távozott üres kézzel, minden gyermek emléklapot és az iskola kézműveseinek ajándékát vehette át.

Az óvodás korcsoport zsűrijében Szabó Imréné Edit drámapedagógus és Mesterházy Csilla tanítónő foglalt helyet. Idén első alkalommal az Aranyhíd EGYMI Micimackó Óvodájának kis tehetségei is verssel készültek, de ők versenyen kívül mutatták meg ügyességüket. 20 kisgyermek indult az óvodás kategóriában, így nem volt könnyű dolga a zsűritagoknak.

Különdíjat kapott: Horváth Bertalan a Margaréta Óvodából, felkészítője: Mandácskó Jánosné; Horváth Ádám Bálint a Játéksziget Óvodából, felkészítője: Balogh Árpádné

III. helyezett: Borsits Martina a Mesevár Óvodából, felkészítője: Komatits Zsuzsa
II. helyezett: Szabó-Rácz Heléna a Pipitér Óvodából, felkészítője Mátyás Györgyné
I. helyezett: Borsos Dorka a Szivárvány Óvodából, felkészítője Máté Ildikó.

Az 1-2. osztályos korosztály előadását Marekné Stubán Beáta, a győri Péterfy Evangélikus Iskola igazgatóhelyettese és Baksa Eszter, az Őrség mesemondója értékelte. Ebben a kategóriában 12 gyermek szavalt és mesélt a zsűri előtt.

Különdíjjal jutalmazták a jó versválasztásért Polgár Benedeket, a Brenner János Iskola diákját és felkészítőjét, Siposné Varga Krisztinát, valamint a vers átéléséért Németh Sárát, a Reményik iskola tanulóját és felkészítőjét, Békefi Esztert.

III. helyezett: Francsics Anna a Bolyai iskolából, felkészítője: Tuiderné Pulay Andrea
II. helyezett: Merklin Máté a Zrínyi iskolából, felkészítője: Kenesei Antalné
I. helyezett: Bukovszky Borbála a Kossányi József Alapiskolából, felkészítője: Bukovszky Nóra

A 3-4. osztályos korcsoport zsűrijében Németh Andrea drámapedagógus és Szabó Tibor színművész foglalt helyet. 19 versenyző versét és meséjét hallgatták meg a délelőtt folyamán, s végül hét gyermeket jutalmaztak.

Különdíjas lett: Polákovics Aida az Oladi iskolából, felkészítője: Tóth Zsoltné; Németh Nándor a Gothard iskolából, felkészítője: Sinkáné Tímás Andrea; Gráczer Flóra a felsőcsatári iskolából, felkészítője: Móriczné Pem Anna;

Balogh Józsefné különdíját kapta: Szabó Natália a Kossányi József Alapiskolából, felkészítője: Bukovszky Nóra

III. helyezett: Czenki Petra a Nyitra iskolából, felkészítője: Szentgyörgyi Adrienn
II. helyezett: Farkas Bálint a Reményik iskolából, felkészítője: Füzesi Zsuzsanna
I. helyezett: Pfeiffer Attila az őriszentpéteri iskolából, felkészítője: Kulcsárné Katus Erzsébet

Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítőiknek!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás