Öröm a Zene: eldőlt a sorrend, végleges a tehetségkutató listája

2018.02.08. - 01:30 | NagyRobert

Öröm a Zene: eldőlt a sorrend, végleges a tehetségkutató listája

A masszív hóesés sem állhatta útját a sorsolásnak, a 15 nevező zenekar közül 14 képviseltette magát és vállalta a megmérettetést. A jelentkezők kedve pedig nem lehet sötét, hiszen nem kicsi a tét, a helyi győztes bekerül az országos döntőbe, ahol 1 millió forintos hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzési támogatást lehet nyerni.

Február 7-én este 6 órakor kezdődött a technikai információk ismertetése és a fellépők sorrendjének kisorsolása a Művelődési és Sportház aulájában. A szervezők  részéről Prieger Szabolcs, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóhelyettese és Holdosi Attila, a Jam Music Kft. ügyvezetője köszöntötte a zenekarok megjelent képviselőit.


A helyi döntő február 24-én, 14 órakor veszi majd kezdetét, a győztes pedig bekerül az országos döntőbe, ami idén is a MUSIC EXPON lesz, október 5-e és 7-e között, ahol a fődíj egy 1 millió forintos hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzési támogatás a HANOSZ tagjainak kínálatából. Ezen felül a Szombathelyen legjobbnak bizonyuló banda a városi zenei rendezvényeken is felléphet.


A technikai részletek megbeszélése után a zenekarok képviselői sorszámot húztak, így eldőlt, hogy február 24-én, milyen sorrendben léphetnek majd az MSH világot jelentő deszkáira:

1. Harangozó Marcell
2. Kedveskovács
3. Púder
4. Eticatt
5. The River
6. Marton Viki
7. Canis Cara
8. Bagatell
9. Grimy
10. Új Nemzedék
11. Smoking Frog
12. Gargantua
13. Tuan Limited
14. Sinking Heroes

 

Tóth Magdolna ugyan nevezett, de nem jött el, így eggyel kevesebben vehetnek részt a szombathelyi döntőben. Minden zenekar két dalt fog játszani, a győztes pedig egy négy dalból álló minikoncerttel fogja zárni a napot.


A zsűriben Andrásik Remo, zenész, gitáros, szervező, gitártanár, zenei újságíró, az Öröm a Zene főszervezője, Márkus Tibor, jazz-zenész, a LAMANTIN zenei igazgatója és Prieger Szabolcs, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóhelyettese foglalnak helyet.

A zsűri értékelési szempontjai:
- hangszeres tudás 0-10 pont
- szöveg, mondanivaló 0-10 pont
- egyediség, eredetiség 0-20 pont
- színpadi összkép 0-10 pont

Új hozzászólás