Közel 200 milliót kapott a Csepregi Kistérség közösségépítésre

Képgaléria megtekintése2018.02.10. - 00:35 | NagyRobert - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Közel 200 milliót kapott a Csepregi Kistérség közösségépítésre

Bük városa vállalta a projekt vezetését, rajtuk kívül Bő, Tompaládony, Gór és Chernelházadománya települések vesznek még részt az EFOP-os projektben. Mentorálás, pihenő- és közösségi terek fejlesztése és a meglévő kulturális programok fejlesztése, színesítése jelentik a pályázat fő csapásirányát, melyet a február 9-i projektnyitó sajtótájékoztatón ismertettek.

Február 9-én, kora délután a büki városházán tartott sajtótájékoztatót Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, dr. Németh Sándor, Bük polgármestere, Hodvogner László, Tompaládony polgármestere, Hajós Atilla, Bő polgármestere, Németh László, Chernelházadománya polgármestere és Németh László, Gór polgármestere. Az EFOP-1.5.2-16.2017.00024 számú, Humánszolgáltatások Fejlesztése a Csepregi Kistérségben elnevezésű program keretében az Európai Unió és Magyarország kormánya összesen 199 958 802 forint értékben finanszírozza a projektet.

A projekt megvalósítására 24 hónap áll a konzorcium rendelkezésére. Három fő részből áll, egyrészt az elesettek, társadalomtól leszakadtak támogatása, mentorálása, másrészt pihenőterek és közösségi területek megújítása, fejlesztése, harmadrészt pedig a már meglévő programok, kulturális események színesebbé és színvonalasabbá tétele.


Bükön többek közt a színháztermet korszerűsítenék, de a Gyógy-Bor Napok Gasztrofesztivált is tovább fejlesztenék. Bőben és Tompaládonyban a külső terek megújítása a fő cél, illetve technikai berendezéseket vásárolnának. Chernelházadománya szintén a technikai berendezéseit modernizálná és egy új kemencét építtetne, míg Gór egy egészségügyi- és életmód programot indít, és a focipálya felújítása is esedékessé vált már. Természetesen csak kiragadtunk néhány fontosabb fejlesztést, melyekhez nagymértékben hozzájárul a fenti pályázat.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás