Férfimentes övezet volt a büki Asszonyfarsang

Képgaléria megtekintése2018.02.10. - 15:00 | Büki László 'Harlequin'

Férfimentes övezet volt a büki Asszonyfarsang

Február 9-én közel 400 hölgy szórakozott önfeledten a Büki Sportcsarnokban a művelődési központ által szervezett batyus bálon. A jó hangulatról pajzán produkciók, valamint Jolly & Suzy minikoncertje gondoskodott, a Spontán duó pedig kifulladásig tartó bulizásról.

Több évtizede jönnek össze a Büki Sportcsarnokban lányok-asszonyok, hogy elűzzék a telet. Meg a férfiemberek rosszkedvét! Így volt ez február 9-én is: férfimentes batyus bálra várták az asszonyokat, amin a jó hangulatot meglepetés sztárvendég, bulizenekar, tombolasorsolás és farsangi falatok garantálták. A Dunántúlon elterjedt asszonyfarsang régen az asszonyok egyetlen olyan napja volt, amikor ház körüli teendőik és kötött életmódjuk kötelékeiből kiszabadultak, és lényegében férfiként mulathattak. 

Bükön is pillanatok alatt megteltek az asztalok a "kedélyjavítókkal" - italok, szendvicsek, sütik és egyéb "konyhai boszorkányságok" fokozták a "terülj asztalkám" érzést. 

A rendezvényt szokásosan Tóth Tamás művelődési központ vezető beszéde nyitotta meg. Helyeslő moraj és nevetés futott végig az asztalsorok közt egy-egy nőket méltató gondolat után, s bizony a megszokott frázisok - Kedves Hölgyek, Urak - is előcsalták a mosolyt. Tőle a szót az esemény arca, már évek óta a házigazda és konferanszié szerepét betöltő Barasics Edina vette át. Illetve az ő "bőrébe bújt" alteregója, aki - minő szentségtörés! - férfi volt! Kálmán Bence parókában és Edina "szinkronhangján" köszöntötte a hölgyeket, majd kibújt a szerepből, és az utóbbi évek "asszonyfarsangi balerinája" férfiként állt helyt a mikrofon mögött. S hogy milyen érzés egy féktelenül bulizó "asszonymasszában" pasiként létezni, arra álljon itt Bence hasonlata: "úgy érzem magam, mint egy kiskutya, akinek begurítottak 200 teniszlabdát, és nem tudja eldönteni, melyikre ugorjon".

Aztán kezdetét vette a show, amiben két büki csoport hölgyei vállalták a hangulatalapozást. Elsőként Rómeó és Júlia története sűrűsödött össze 15 percben előttünk, majd magyar slágerekből kapott ízelítőt a szebbik nem.


Az előadások után a Spontán zenekaré lett a főszerep, és sorjáztak az elmúlt idők legnagyobb slágerei. A tánctér pillanatok alatt megtelt: a hölgyeket cseppet sem zavarta, hogy nincs "klasszikus" partnerük, hamarosan kisebb-nagyobb köröket alkotva indult be a táncnagyüzem. A cipők lekerültek, a sminkek leolvadtak, a bedobott frizurák "atomjaikra hulltak" - s mindez az est legtermészetesebb velejárója volt.

Aztán eljött az esemény legjobban várt pillanata: ki lesz a sztárfellépő? Ez ugyanis minden évben titok! Giczi Ildikó, az rendezvény főszervezője mindig jó érzékkel választja ki azt az előadót, aki a hölgyvendégeket a "csúcsra" tudja juttatni. Idén egy mutatós mulatós duót, Jolly & Suzy kettősét hívta meg, akik valóban őrületes hangulatot varázsoltak pillanatok alatt.

A farsangi önfeledtséget tombola és hajnalig tartó mulatozás zárta. Respekt minden fellépőnek és szervezőnek, hatalmas hangulatú, remekül szervezett esemény volt az idei Asszonyfarsang.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás