Jelenlét - Ale Ildikó képzőművész kiállítása a Galeria Arcisban (márc. 4.)

2018.02.24. - 13:45 | vaskarika.hu

Jelenlét - Ale Ildikó képzőművész kiállítása a Galeria Arcisban (márc. 4.)

Helyszín: Sárvár, Galéria Arcis

Dátum: 2018.03.04.

Ale Ildikó képzőművész kiállítása március 4-én, vasárnap 11 órakor nyílik a sárvári Galeria Arcisban. A művész Jelenlét című tárlatát a Nádasdy-vár kiállítótermében Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója nyitja meg.

Ale Ildikó a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola rajz szakjának elvégzése után a Magyar Iparművészeti Egyetemen és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen folytatta tanulmányait. Magyar és nemzetközi kiállításokon szerepelt sikerrel. Munkái magán- és közgyűjtemények egyaránt megtalálhatók. 2003-óta tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete képzőművész tagozatának.

A több sorozatot, tematikát követő, 45 műből álló Jelenlét kiállítás a címadás apropóján felkínál a tárlatlátogatóknak egy lehetőséget, hogy írják le gondolataikat egy-egy általuk kiválasztott műre koncentrálva. Művészként érdekel az a folyamat, milyen alapvető képi jellemzők generálnak személyes, aktív jelenlétet a befogadó részéről. A gondolatok lejegyzésére néhány szempont megadásával külön lapok állnak majd rendelkezésre a galériában.

Több országos és nemzetközi csoportos tárlaton vett részt 2002 óta, többek között 2009-ben Tokióban, a J-Trip Art Galleryben és két ízben a lengyel Nowy Sacz városában rendezett III. és  V. Nemzetközi Pasztellbiennálén szerepelt műveivel. A Párizsi Magyar Intézetben a szegedi művészek megismertetését hivatott kiállításon jelentkezett néhány művével a francia közönség előtt. Szeged Megyei Jogú Város Alkotói díját háromszor nyerte el. Művei megtalálhatók magánszemélyeknél, a szentendrei ArtUnió Galéria Gyűjteményében és a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményében.

2013-ban Tájemlékektől az Álom-lapokig című önálló, öt hónapon át tartó művészeti projektet valósított meg a tárlatokhoz kapcsolódó előadások szervezésével, a látogatóközönség interaktív bevonásával. 2017-ben az ország négy városában volt önálló tárlata, a Szombathelyi Képtárban, Kecskeméten, Gyulán és Szegeden. 

A művész honlapja: www.aleatelier.hu

Új hozzászólás