SÜSÜ 40 - Eredeti SÜSÜ bábokból és díszletekből nyílt kiállítás

Képgaléria megtekintése2018.03.10. - 14:00 | vaskarika.hu - Fotók: Mihácsi Veronika

SÜSÜ 40 - Eredeti SÜSÜ bábokból és díszletekből nyílt kiállítás

A SÜSÜ, a sárkány bábfilm-sorozat 40 éves születésnapja lakalmából kiállítás nyílt a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen. Igazi kincsekkel találkozhatott a látogató: a sorozatból jól ismert eredeti bábok mellett eddig nem látott archív felvételek, videó- és hanganyagok színesítették a kiállítást. Emellett megidéződött a forgatás helyszíne, maga a stúdiót is.

A nézők először 1977 karácsonyán találkozhattak SÜSÜ, a sárkány kedves csetlő-botló alakjával, a Kóbor Királyfival, és a mára már jól ismert bábfigurákkal. A Süsü, a sárkány című bábfilm-sorozat az elmúlt több, mint 40 év során felnövő generációk kedvelt sorozata lett. „Ó, ha rózsabimbó lehetnék...", ki ne tudná rögtön folytatni a dal szövegét?! Mindennapjaink részévé vált SÜSÜ világa, ami ma is képes feledtetni a hétköznapok búját, bánatát.

Süsü születésnapját megünnepelve, a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely átalakult SÜSÜ otthonává. Csak ebből az alkalomból mutatták meg az MTVA Bábtárában található eredeti SÜSÜ bábokat. A tárlat nem csak bemutatja a nagyközönségnek a már ismert figurákat, hanem megidézi a forgatási helyszínt, a stúdiót is. Egyedülálló módon emlékezik meg a történet alkotóiról, szereplőiről, a stábról. Eddig még nem látott kellékek, eszközök mellett werkfotók, hangjátékok és videórészletek teszik teljessé az élményt.

A kiállítás során lehetőség lesz szelfit készíteni Süsüvel, beülhetünk a királyi trónszékbe, magunkra ölthetjük a királyfi vagy a királylány jelmezét. Múzeumpedagógiai foglakozáson megtanulhatunk bábozni, vagy pillangót készíteni, a közönségtalálkozóinkon pedig lehetőség lesz találkozni a SÜSÜ bábsorozat alkotóival is.

A működő televízióstúdió igazi SÜSÜ Stúdióvá alakul, ahol a látogatók a híreket valódi trónszékből olvashatják. Súgógép segítségével helyszíni híreket olvashatnak, amelyet emlékként el is küldhetünk saját email címünkre. 


SÜSÜ 40+, MTVA - Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely

1088 Budapest, Pollack Mihály tér 8-10., Tel.:+36 1 328-7070, www.mtva.hu/latogatas , Nyitva tartás: K-P: 9-17h, Szo: 10-18h.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás