Hübner János mauzóleumánál koszorúzott a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium

Képgaléria megtekintése2018.03.14. - 15:00 | NagyRobert - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Hübner János mauzóleumánál koszorúzott a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium

Az egykori 1848-as nemzetőr végső nyughelyén a forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából helyezték el a megemlékezés virágait az iskola tanulói, valamint a megye és a város vezetői. Az ünnepi hangulatot Rozina Róbert harsonajátéka fokozta, a hazáért vérüket áldozó hősöknek pedig járt a főhajtás.

Március 14-én, szerdán, 11 órakor vette kezdetét a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium megemlékezése a szombathelyi Szent Márton temetőben, egészen pontosan a Hübner-mauzóleumnál. Itt nyugszik Hübner János nemzetőr, aki tevékenyen részt vett az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban. Hübner Jánosnak téglagyára volt Szombathelyen, a háza pedig a Berzsenyi Dániel Könyvtárnál állt, de nem ő az egyetlen 48-as, aki a Szent Márton temetőben nyugszik.

Az egybegyűlteket Torjay Valter művészettörténet, néprajz, bútortörténet tanár köszöntötte, majd a fokozódó eső miatt hamar sor került a koszorúk és virágok elhelyezésére. A koszorúzók közt ott volt dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Balázsy Péter megyei főjegyző, illetve az iskola diákjai, a teljesség igénye nélkül.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóján a megemlékezés lezárásaként Rozina Róbert harsonajátékát hallhatták az érdeklődők.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás