Kreatív virágköltemények a XXIX. Savaria Floriadae-n

Képgaléria megtekintése2018.04.09. - 00:15 | Greffer Krisztián

Kreatív virágköltemények a XXIX. Savaria Floriadae-n

29. alkalommal rendezték meg a Herman Ottó Szakképző Iskolában a Savaria Floriadae-t, fiatal virágkötők versenyét, és ötödik alkalommal a Savaria Parcum-ot, a fiatal park- és kertépítők versenyét.

Szombathelyen a Herman Ottó Szakképző Iskola a tavasz otthona volt április 6-8. között. Ekkor rendezték meg ugyanis az egyik leglátványosabb, legszínpompásabb versenyt fiatal virágkötőknek, továbbá fiatal park- és kertépítőknek A szakmai verseny témája idén a "tavaszi virágeső". volt.

Az egyéni versenyfeladatok között kellett készíteni menyasszonyi csokrot, alkalmi ruhadíszt és ernyődíszt. A három versenymunkának egységes, arányos és letisztult képet kellett mutatnia, a zsűri a versenyzők előtt véleményezte a munkákat.

Szombaton délelőtt a gyönyörű, virágalapú művészeti alkotásokkal, installációkkal teli tornacsarnokban rendezték meg a kiállításmegnyitót és a díjkiosztó ünnepséget. 

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Hodvogner Csaba, a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatója, dr. Hende Csaba, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke és dr. Puskás Tivadar, Szombathelyi Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Gulyás Andrea, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára nyitotta meg a díjkiosztó rendezvényt.

A szakmai zsűri értékelését Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke és Boros Attila, a Virágkötő, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének elnöke tolmácsolta, melyet az eredményhirdetés és díjátadás követett.

A díjátadót követően mindenki kedvére gyönyörködhetett az elkészül pályaművekben.

Kapcsolódó írásunk:

Tavaszi virágeső - Fiatal virágkötők és kertépítők versenye Oladon

2018.04.07. - 00:15 | vaskarika.hu

Tavaszi virágeső - Fiatal virágkötők és kertépítők versenye Oladon

A város virágos rendezvényei közül kiemelkedik és a legrégebbi hagyományokkal rendelkezik a Savaria Floriadae Virágkötészeti Verseny, amely az idén a 29. alkalommal került április 6-8. között lebonyolításra. Ehhez kapcsolódik immár 5. alkalommal a Savaria Parcum Fiatal Park- és Kertépítők Versenye is, amely idén Euroskills előválogató verseny is. A rendezvények főszervezője a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium volt.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás