Menj végig a virágos úton! - A 16. Herényi Virágút részletes programja (ápr. 28-29.)

2018.04.27. - 14:00 | vaskarika.hu

Menj végig a virágos úton! - A 16. Herényi Virágút részletes programja (ápr. 28-29.)

Helyszín: Szombathely, Herény

Dátum: 2018.04.28 - 29.

Tizenhatodik alkalommal borulnak virágba Szombathely herényi városrészének utcái a Bertalanffy Miklós utcától indulva a Béke térig. A Herényi Virágúton az országban egyedülállóan - közel 1 km hosszú útvonalon - több mint 30 herényi és kámoni virág-és dísznövény kertészet mutatja be és kínálja portékáit. Ismertetjük a részletes programot!

A kétnapos szabadtéri esemény a család apraja-nagyja számára nívós kikapcsolódást kínál. Több mint harminc kertészeti stand várja a látogatókat közel 1 km-es útvonalon, nyolc rendezvényhelyszínnel. Az esemény vendége lesz Danics Dóra, Bognár Szilvia és Kónya István, a Zűrös Banda, STIHL Timbersports Show sportfavágói; Megyeri Szabolcs, kertészmérnök; Benkő László, az OMEGA alapító tagja és még sokan mások.

 

RÉSZLETES PROGRAM

Április 24. (kedd)

HERÉNYIEK HÁZA (BÉKE TÉR 7.)

17.00 - SZÍV A SZÍVÉRT EGYESÜLET ŐSZIKÉK KREATÍV KLUBJÁNAK SZÁZSZORSZÉP CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

A kiállítást megnyitja: Hajdú Endre, elnök - Szombathelyi Szív a Szívért Egyesület

Közreműködik: Csicsergő Együttes (Gencsapáti)

Technikák:
Quilling (papírcsík) technika, 3 D képeslapok, szalaghímzés, fonalgrafika, paverpol technika, foltvarrás (patchwork), keresztszemes hímzés, vert csipke, virágok különböző technikával (harisnya, horgolt, csuhé), höveji csipke, gyöngy ékszerek, szalvéta technika, gobelin képek, népi hímzések, fából készített dísztárgyak

Alkotók:
Bogáth Lajosné, Babos Sándorné, Bárdossy Béláné, Berta Ferencné, Czenki Gizella, Doktorics Imréné, Hajas Zoltánné, Léránt Istvánné, Németh Margit, Némethné Tátrai Valéria, Molnár Imréné, Sárközi Artúrné, Szurok Tiborné, Timár Gyuláné, Virányíné Németh Terézia, Hortobágyi Ferenc

Április 28. (szombat)

(A BERTALANFFY MIKLÓS UTCÁTÓL A BÉKE TÉRIG)

BÉKE TÉR - PARK   

13.00-17.00 ÉGIGÉRŐ MŰHELY: TEJFESTÉK WORKSHOP      

Létezik olyan festék, ami 100%-ig TERMÉSZETES,KÖRNYEZETBARÁT és BABABARÁT? És egy kis tapadásfokozó hozzáadásával nem csak fára, hanem bármire festhetsz vele?       
Lehet az általad festett darab kopott, rusztikus vagy lepattogzott, esetleg repedezett. Vagy csak simán lazúrozz, hogy a fa erezete látható maradjon! Nem kell hozzá más, csak egy kis fantázia meg némi tapasztalat, amit mi igyekszünk átadni a workshopon, na és persze az Azúr Bagoly TEJFESTÉKEK valamelyike. Keresd az ÉGIGÉRŐ MŰHELY asztalát a Herényi Virágúton és a segítségünkkel kipróbálhatod valamelyik Azúr Bagoly tejfestéket és egy bútorfestési technikát! Szebbnél-szebb színek közül választhatsz majd. 

Részvételi díj:           

3500 Ft / fő, ami tartalmaz 1 db - a lenti képen is látható - fából készült tárolót (16 cm x 24 cm x 6 cm) a festékeket és az összes szükséges eszközt.     

Jelentkezés: 

A helyszínen folyamatosan fogadjuk a jelentkezőket. A leültetés érkezési sorrendben történik. Egyszerre 6 ember tud helyet foglalni és alkotni az asztalnál. Amint felszabadul 1 hely, már kezdhet is a következő jelentkező.    

FEKETE ISTVÁN ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET ÖRÖKBEFOGADÓ ÉS ADOMÁNYGYŰJTŐ NAPJA

ÓVODÁS "KERTÉPÍTŐ" VERSENY KIÁLLÍTÁSA

CIVIL KAVALKÁD: CIVIL SZERVEZETEK INTERAKTÍV BEMUTATKOZÁSA:

- ÍROTTKŐ NATÚRPARKÉRT EGYESÜLET
- KALÁSZ
- PRO NATURA EGYESÜLET
- SALSA LA VIDA SZOMBATHELY
- SKORPIÓ BOX CLUB
- SZOMBATHELYI ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET
- VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK VAS MEGYEI EGYESÜLETE

PARTNERSÉG ÉPÍTÉSI LEHETŐSÉG KÜLHONI MAGYAR CIVIL SZERVEZETTEL:

- UMIZ - MAGYAR MÉDIA ÉS INFORMÁCIÓS CENTRUM (ALSÓŐR, AUSZTRIA)

 

CIVIL KAVALKÁD - SZÍNPAD:

13.00 - SZENT VID-I TÁLTOS DOBCSAPAT
Ősi magyar kultúra bemutatása szittya ruhában (IX-X. század), sámándobbal, gitárral, énekkel

13.30 - NÁRAI DALKÖR
Népek dalai

14.00 - ARANYKORÚAK VEGYESKARA
Népdalok

14.30 - SKORPIÓ BOX CLUB
Sportbemutató: küzdősport és önvédelem

15.00 - TÓTH DÁNIEL
Pop, jazz dalok feldolgozásai

16.10 - 701-ES CSOPORT
Cseh Tamás és Dinnyés József által fémjelzett zenei stílus

17.30 - AGG ÁKOS - PÉNTEK OTTÓ ACOUSTIC

Akusztikus modern rock

18.30 - RADIOGRAM
Popzenei slágerek átdolgozásai, swing, bossa nova, blues műfajban

HERÉNYIEK HÁZA (Béke tér 7.)   

13.00-20.00 - A SZÍV A SZÍVÉRT EGYESÜLET ŐSZIKÉK KREATÍV KLUBJÁNAK SZÁZSZORSZÉP CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA

Technikák:
Quilling (papírcsík) technika, 3 D képeslapok, szalaghímzés, fonalgrafika, paverpol technika, foltvarrás (patchwork), keresztszemes hímzés, vert csipke, virágok különböző technikával (harisnya, horgolt, csuhé), höveji csipke, gyöngy ékszerek, szalvéta technika, gobelin képek, népi hímzések, fából készített dísztárgyak           

A kiállításon az alábbi alkotók vesznek részt:     
Bogáth Lajosné, Babos Sándorné, Bárdossy Béláné, Berta Ferencné, Czenki Gizella, Doktorics Imréné, Hajas Zoltánné, Léránt Istvánné, Németh Margit, Némethné Tátrai Valéria, Molnár Imréné, Sárközi Artúrné, Szurok Tiborné, Timár Gyuláné, Virányíné Németh Terézia, Hortobágyi Ferenc

13.00-20.00 - SZOMBATHELYI EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNY JÁTSZÓHÁZA GYERMEKFELÜGYELETTEL   

14.00 - KERTTERVEZÉSI STRATÉGIÁK: VIRÁGOS KERT KIKELETTŐL A HÓOLVADÁSIG - HOGYAN VARÁZSOLJUK KERTÜNKET EGÉSZ ÉVBEN VIRÁGOSSÁ?  

MEGYERI SZABOLCS, KERTÉSZMÉRNÖK ELŐADÁSA 

Megyeri Szabolcs kertész, kertészmérnök, blogger. Gyermekkora óta kertészkedéssel foglalkozik. Rendszeres vendége és szakértője kertészeti témákkal foglalkozó híradásoknak és riportoknak, mind a köztelevízióban, mind a kereskedelmi csatornákon. Széles körű ismertségre a Magyar Televízió Nappali majd Család Barát Magazin című műsoraiban tett szert, valamint állandó kertészeti szakértője volt A Nagy Étterem-alakítás Giannival című műsornak, ahol Gianni Annoni munkáját segítette. Jelenleg a Klubrádió állandó műsorvezetője, vasárnaponta jelentkező Hallójárat című műsorában kertészként beszélget nem csak kertész vendégeivel.           
Hitvallása: „Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek."           

16.00 - RIBIZLI BOHÓC ZENÉS, VERSES MŰSORA: DALOLÓ HÓNAPOK       
A műsorban Kányádi Sándor, Gazdag Erzsi, Fésűs Éva, Nemes Nagy Ágnes versei valamint népi mondókák hangzanak el Tormási Attila megzenésítésében. Vidám interaktív műsor az évszakok változásairól.           

  

HÍRLEVÉL PLUSZ SZÍNPAD (Csók István utca - Iskolakert)

13.00 - VASVÁRI IFJÚSÁGI FÚVÓSZENEKAR
Fúvószene

13.45 - WESTSIDE TSE SZOMBATHELY
A tánc a mindenünk, ezzel fekszünk ezzel kelünk.

14.15 - SZOMBATHELYI KÖTÉLUGRÓ KLUB
Minden, ami kötélugrás

14.45 - SALSA LA VIDA SZOMBATHELY
Salsa, bachata táncbemutató

15.15 - ENERGY DANCE TEAM          
Minden, ami tánc.

15.45 - DR. PESOVÁR ERNŐ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA
Néptánc bemutató

16.15 - KORTÁRS FÚZIÓ
Kortárs tánc

16.25 - MIRA ORIENT ART ORIENTÁLIS TÁRSULAT
Orientális táncshow

16.45 - MOVEMENT ACADEMY
Hiphop tánc

17.30 - ÚJ NEMZEDÉK
Rock zene - "Száll a széllel a zene ami kell"

19.00 - RED ROUGE
Caro Emerald és zenekara, a Grandmondo zenéinek feldolgozásai

TULIPÁN UTCAI TÉR

BÚCSÚI VÁSÁRI FORGATAG

NÉMETH LÁSZLÓ UTCAI TÉR - SZÍNPAD

13.00 - ÖRDÖGSZEKÉR AKUSZTIK      
Az ördögszekér a változás jelképe. Szinte soha meg nem állapodó, örök-nyugtalan. A természet gördülő hírvivőjeként járja a kietlen pusztákat, hogy magjait porba hintve, élettel töltse meg azokat. Így szeretnék élővé varázsolni az Ördögszekér akusztik tagjai azt a zenei szegmenst is, melyet képviselnek, amit ma versmegzenésítésnek, vagy versdal feldolgozásnak hívunk.  A jelenleg Székely Károly - gitáros, és Kovács Attila - énekes alkotta Ördögszekér akusztik stílusában könnyedén megfér a  különféle népzenei motívumok mellett a blues, a jazz, ahogy a rock, vagy az alternatív zenei megoldások is.                      
Mottójuk: "A kvinteken innen, és az akkordokon túl."     

15.00 - KÉRI GYÖRGY, SKÓTDUDÁS BRIT HAGYOMÁNYŐRZŐ MŰSORA      
Kit ne érintene meg az ezer éves tradíció, ha az jó zenével, különleges ruhákkal, whiskyvel van körítve? Elbújni sem lehet, és nem is szabad előle, hiszen a világon egyedülálló a skót duda - dob - muskéta zenekari összeállítás. A bronzkereszttel kitüntetett Kéri György (George Kerr) skótdudás, Felföldi János (Iain Highlander) muskétás, Újj Balázs dobos, missziónak tekinti eme zenés, népszerű-tudományos megmutatkozásokat. Látvány és hangzivatar tiszteleg a vérszerinti ősök előtt a skót/brit hagyományőrzők előadásában.           

17.00 - DANICS DÓRA MŰSORA
Danics Dóra 2013-ban szerzett országos ismertséget, miután első nőként  megnyerte az X-Faktor tehetségkutató versenyt. 2017-ben jelent meg első szólóalbuma Bújócska címmel. 2016 óta a CimbaliBand zenekar állandó vendége, kikkel már két közös albumot is rögzítettek. Dóra a színház világában is kipróbálta már magát olyan szuperprodukciókban mint az István a király, a Shrek vagy a Retropoly c. musical, a tvben pedig az Oltári Csajok című sorozatban láthattuk nem is olyan régen.                      

19.00 - RUBEN'S LATINO: DOMINIKAI RITMUSOK  
Eredeti latin zene Latin Amerika különböző országaiból. Tüzes ritmusokkal hívnak táncba (salsa, bachata, reggaeton, chachacha, vallenato, son...). Szenvedélyes hangulat, non-stop mozgás.         
A zenekar tagjai: Ruben la Voz  - ének, gitár, Peltzer Géza - harmonika, zongora, Gazdag János - ütős hangszerek, Scheer József - bőgő, Kovacsics György - ütős hangszerek     

A szünetekben NAGY DÓRA játszik népszerű dallamokat trombitán.

EGÉSZ NAP A TÉREN:
- VÁSÁRI ÉTELEK
- BOR-SÖR ÉS PÁLINKAKÜLÖNLEGESSÉGEK,
- GYERMEKEK PÓNI LOVAGOLTATÁSA
- SZELFI FOTÓGÉP KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK (TEMATIKUS VIRÁGOS HÁTTÉRREL)
- MÍVESTÁR HAGYOMÁNYŐRŐZ EGYESÜLET KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSA

VIRÁGÚTI INFORMÁCIÓS PAVILON
GYSEV BÉLYEGZÉS: 33%-os alkalmi menettérti kedvezmény érvényesítése

BERTALANFFY MIKLÓS UTCA ELEJE
ÁLLATVÉDŐK VASI EGYESÜLETE - ÖRÖKBEFOGADÓ ÉS ADOMÁNYGYŰJTŐ NAP


KÁMONI ARBORÉTUM (Szent Imre h. u. 84/B)

EGÉSZ NAP KEDVEZMÉNYES BELÉPÉS

TRÓPUSI LEPKE ÉS ROVARGIGÁSZOK KIÁLLÍTÁSA
Betekintés a trópusi égöv rovarvilágába.
Azurlepkék, pávaszemek, pókok, skorpiók, óriás bogarak, cincérek, sáskák, szöcskék és társaik.
Belépő: 200 Ft / f

EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK A VIRÁGÚTON
- VÁSÁRI KAVALKÁD, TÖBB MINT 30 KERTÉSZETI STANDDAL
- KÉZMŰVESEK
- VÁSÁRI ÉTELEK
- LUFI HAJTOGATÁS

UTCAZENE:
Hamarosan elérhető az utcazenészek névsora és a helyszínek, ahol muzsikálnak!

VIRÁGVONAT
Az útvonalon Virágvonat közlekedik a Csók István u. 2-től a következő megállókkal:
Tulipán utcai tér, Németh László u. tér, Bertalanffy Miklós utca eleje.
Visszaút a Szent Imre h. úton!
Végállomás a Herényiek Házánál teljes leszállással!

 

Április 29. (vasárnap)

SZENT GYÖRGY-TEMPLOM

9.00  -ÜNNEPI SZENTMISE

10.00 - ÜNNEPI KÖSZÖNTŐ
- Dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere
Közreműködnek:
Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület
Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület
Weöres Sándor Óvoda Galagonya csoportja

10.30 - VIRÁGOS JELMEZES-ÉS BICIKLIS FELVONULÁS

16.00 - BOGNÁR SZILVIA - KÓNYA ISTVÁN: RUTAFÁNAK SOK SZÉP ÁGA
Magyar reneszánsz emlékek írott forrásokban és a néphagyományban, lanton és énekben.
„....Azért a dal lantkísérettel (azt hiszem) minden másnál  örvendetesebb, mert a szónak annyi bájat és erőt ad, hogy az már önmaga egy csoda."      
Castiglione : Az  Udvaronc c. könyvéből (1528)
Egészen csodálatos, hogy a néphagyomány korábbi századaink hány meg hány dallamát, szövegét őrizte meg számunkra.  A 20. századi népdalgyűjteményekben bőven találunk olyan dalokat, melyeket korabeli, írásos forrásokból már ismerünk.  Műsorukban olyan zenetörténeti példákat sorakoztatnak fel, melyek a 16. századig visszanyúlóan szemléltetik zenei hagyományaink gazdagságát. Válogatásukban szerepel: históriás- és történeti ének, archaikus népi imádság, zsoltár, Tinódi Lantos Sebestyén és Balassi Bálint egy-egy költeménye, szerelmi- és virágének, mulattató- és lakodalmi dal, népballada. Valamennyien egy tőről fakadnak, mint egy ágas-bogas fának az ágai...          
A KONCERT REGISZTRÁCIÓS JEGGYEL LÁTOGATHATÓ!!!

BÉKE TÉR - PARK

10.00 - ÉGIGÉRŐ MŰHELY ÉS A BESTI NEMEZ: NEMEZ WORKSHOP 
Gyere el és sajátítsd el ennek az ŐSI MESTERSÉGEN alapuló technikának az alapjait!
A workshopon birkagyapjúból meleg víz és szappan segítségével karkötőket lehet készíteni Bukits Eszter irányításával.
Jelentkezés:
A helyszínen folyamatosan fogadjuk a jelentkezőket. A leültetés érkezési sorrendben történik. Amint felszabadul 1 hely, már kezdhet is a következő jelentkező.  Gyerekeket is várunk szeretettel!

13.00 - ÉGIGÉRŐ MŰHELY ÉS A GALAXIS MŰHELY: VARÁZSLATOS INDIA • KRISTÁLY MAKRAMÉ WORKSHOP          
Makramé technikával fogunk kristály ékszereket készíteni, amit réz kiegészítőkkel teszünk igazán egyedivé. Sok-sok különleges kristályból, színes fonalakból és réz medálokból és gyöngyökből választhatsz kedvedre.           
Gyere és alkoss magadnak vagy ajándékba egy szépséges ékszert ásványokkal és gyöngyökkel!
Részvételi díj:           
Kristály nyaklánc - 5.500 Ft          
Karkötő - 4.500 Ft   
Nyaklánc + Karkötő Szett - 9.000 Ft       
Jelentkezés:
A helyszínen folyamatosan fogadjuk a jelentkezőket. A leültetés érkezési sorrendben történik. Amint felszabadul 1 hely, már kezdhet is a következő jelentkező.

FEKETE ISTVÁN ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET ÖRÖKBEFOGADÓ ÉS ADOMÁNYGYŰJTŐ NAPJA

ÓVODÁS "KERTÉPÍTŐ" VERSENY KIÁLLÍTÁSA

CIVIL KAVALKÁD: CIVIL SZERVEZETEK INTERAKTÍV BEMUTATKOZÁSA

- KALÁSZ
- KŐSZEGHEGYALJAI MAGÓVÓ KULTURÁLIS ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ EGYESÜLET 
- PRO NATURA EGYESÜLET
- SALSA LA VIDA SZOMBATHELY    
- SZOMBATHELYI ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET
- VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK VAS MEGYEI EGYESÜLETE

PARTNERSÉG ÉPÍTÉSI LEHETŐSÉG KÜLHONI MAGYAR CIVIL SZERVEZETTEL:

- UMIZ - MAGYAR MÉDIA ÉS INFORMÁCIÓS CENTRUM (ALSÓŐR, AUSZTRIA)

CIVIL KAVALKÁD - SZÍNPAD:

13.00 - SZENT VID-I TÁLTOS DOBCSAPAT
Ősi magyar kultúra bemutatása szittya ruhában (IX-X. század), sámándobbal, gitárral, énekkel

13.30 - BÉKEFI ANTAL NÉPDALKÖR
Népdalok

14.20 - BIORITMUS
70/80/90-es évek zenéi és mai slágerek

15.20 - GRIMY
Fiatalos, dallamos rock 'n roll

16.15 - LILITH - PETE LILIÁNA
Törzsi fúziós szólótáncműsor

17.20 - THE RIVER
Saját dalok és a mindenki által ismert mainstream, pop, alter dalok rockosított változata

HERÉNYIEK HÁZA (Béke tér 7.)

10.00-18.00 - A SZÍV A SZÍVÉRT EGYESÜLET ŐSZIKÉK KREATÍV KLUBJÁNAK SZÁZSZORSZÉP CÍMŰ KIÁLLÍTÁSA
Technikák:
Quilling (papírcsík) technika, 3 D képeslapok, szalaghímzés, fonalgrafika, paverpol technika, foltvarrás (patchwork), keresztszemes hímzés, vert csipke, virágok különböző technikával (harisnya, horgolt, csuhé), höveji csipke, gyöngy ékszerek, szalvéta technika, gobelin képek, népi hímzések, fából készített dísztárgyak           
A kiállításon az alábbi alkotók vesznek részt:     
Bogáth Lajosné, Babos Sándorné, Bárdossy Béláné, Berta Ferencné, Czenki Gizella, Doktorics Imréné, Hajas Zoltánné, Léránt Istvánné, Németh Margit, Némethné Tátrai Valéria, Molnár Imréné, Sárközi Artúrné, Szurok Tiborné, Timár Gyuláné, Virányíné Németh Terézia, Hortobágyi Ferenc

10.00-18.00 - SZOMBATHELYI EGYESÍTETT BÖLCSŐDEI INTÉZMÉNY JÁTSZÓHÁZA GYERMEKFELÜGYELETTEL   

14.00 - BESZÉLGETÉS EGY KÁVÉ MELLETT BENKŐ LÁSZLÓVAL AZ OMEGA ALAPÍTÓTAGJÁVAL, A MÁLTAI LOVAGREND KULTURÁLIS NAGYKÖVETÉVEL
Beszélgetőtársa: Szabó Tibor, színművész - Weöres Sándor Színház

16.00 - RIBIZLI BOHÓC: MESE-MESE MÁTKA... AVAGY MESE A KÁSÁRÓL
Egy régi székely népmese feldolgozása sok-sok népi mondókával és megzenésített versekkel

 

HÍRLEVÉL PLUSZ SZÍNPAD (Csók István utca - Iskolakert)

13.00 - GENCSAPÁTI HAGYOMÁNYŐRZŐ NÉPTÁNCEGYÜTTES KISKÓPIC, KÓPIC, ISPILÁNG CSOPORTJAI ÉS A BOGLYA NÉPZENEI EGYÜTTES
Néptánc és táncház

14.30 - WESTSIDE TSE SZOMBATHELY
A tánc a mindenünk, ezzel fekszünk ezzel kelünk.

15.00 - SZOMBATHELYI KÖTÉLUGRÓ KLUB
Minden, ami kötélugrás

15.30 - HANG-SZÍN-PAD STÚDIÓ EGYESÜLET
Hangjáték élőben

15.55 - MOVEMENT ACADEMY
Hiphop tánc

16.10 - KÉK HOLLÓ SZÍNTÁRSULAT
Vidám jelenetek

17.00 - TÓTH DÁNIEL
Pop, jazz dalok feldolgozásai

17.30 - SHAMILA
Orientális tánc / hastánc (modern és klasszikus stílusban)

18.00 - SALSA LA VIDA SZOMBATHELY
Salsa, bachata táncbemutató        

18.30 - AMAYA - KISS ALETTA
Válogatás a hastánc legkülönbözőbb műfajaiból

19.00 - KÁNYA DUÓ MŰSORA A HERÉNYI NÓTA KÖRREL ÉS KÁRÁSZ TÍMEA FATIMA ÉNEKESNŐVEL
Magyar nóta

TULIPÁN UTCAI TÉR

BÚCSÚI VÁSÁRI FORGATAG

 

NÉMETH LÁSZLÓ UTCAI TÉR - SZÍNPAD

13.00 - SZOMBATHELY VÁROS FÚVÓSZENEKARA          
A zenekar születése óta céljának tekinti többek között az amatőr fúvószenészek játéklehetőségének megteremtését, a fúvósszene népszerűsítését, a zenei kultúra ápolását, kapcsolatépítést, tapasztalatcserét bel- és külföldi zenekarokkal, a megyeszékhely és más városok, falvak, cégek ünnepségei színvonalának emelését, programjaik gazdagítását élőzenei közreműködéssel. Ezen célokért a zenekar aktívan tevékenykedik, részt vesz Szombathely városi ünnepségein, különböző rendezvényeken, falunapokon, fúvószenekari találkozókon bel- és külföldön egyaránt.

15.00 - ZŰRÖS BANDA      
Az együttes a magyar nép- és világzenei színtér kimagasló zenekarainak tagjaiból verbuválódott. A zenekar alapításban - a tagokat összekötő több éves barátság mellett - leginkább az játszott szerepet, hogy mindannyian rajonganak a magyar és modern balkáni zenéért. Első lemezük a Fonó Budai Zeneház gondozásában jelent meg 2015 szeptemberében. A megjelenés után szinte azonnal, igen erős nemzetközi mezőnyben felkerült a világ legrangosabb világzenei toplistájának, a World Music Charts Europe-nak legjobb albumai közé. Zenéjükben a népzenei témák és dalok (magyar, szerb, macedón, bolgár) stílushűen szólalnak meg, miközben a ritmusszekció modernebb hangzással támasztja alá a gyönyörű dallamokat. Érzelmes dalok és pörgős tánczenék jellemzik a Zűrös koncerteket.      
Tagok:
Básits Branka - ének         
Bede Péter - szaxofon       
Babcsán Bence - szaxofon           
Marlin Péter - harmonika   
Varga Kornél - gitár           
Boros Attila - basszusgitár           
Kertész Ákos - dob

17.00 - STIHL TIMBERSPORTS SHOW            
A sportfavágás több száz éves tradícióval rendelkezik, innen ered az elnevezés is: „az igazi extrém sport". Már a 19. század végén szabadidejükben a favágók egymás ellen versengtek, fejszés és fűrészes munkákban mérték össze erejüket. A showban 6 versenyszámot láthat a közönség: Stock Saw, Underhand Chop, Standing Block Chop, Single Buck, Springboard, ill. Hot Saw (tuning fűrész). A színpadon egyszerre két atléta versenyez egymás ellen, így a show maga nagyon hasonlít a bajnokságokhoz.         

19.30 - SHADOX 
A zenekar 10 éve alakult. A cél a Shadows együttes klasszikusainak élethű tolmácsolása.
A csapat zömében Shadows dalokat játszik, de mellette Wanda Jackson, Brenda Lee és hasonló Rock n Roll-os dalok is hallhatók műsorukban.

A szünetekben NAGY DÓRA játszik népszerű dallamokat trombitán.

EGÉSZ NAP A TÉREN:
- VÁSÁRI ÉTELEK
- BOR-SÖR ÉS PÁLINKAKÜLÖNLEGESSÉGEK,
- GYERMEKEK PÓNI LOVAGOLTATÁSA
- SZELFI FOTÓGÉP KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK (TEMATIKUS VIRÁGOS HÁTTÉRREL)
- MÍVESTÁR HAGYOMÁNYŐRŐZ EGYESÜLET KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSA

VIRÁGÚTI INFORMÁCIÓS PAVILON
GYSEV BÉLYEGZÉS:
33%-os alkalmi menettérti kedvezmény érvényesítése

BERTALANFFY MIKLÓS UTCA ELEJE

ÁLLATVÉDŐK VASI EGYESÜLETE - ÖRÖKBEFOGADÓ ÉS ADOMÁNYGYŰJTŐ NAP

KÁMONI ARBORÉTUM (Szent Imre h. u. 84/B)
EGÉSZ NAP KEDVEZMÉNYES BELÉPÉS

TRÓPUSI LEPKE ÉS ROVARGIGÁSZOK KIÁLLÍTÁSA
Betekintés a trópusi égöv rovarvilágába.
Azurlepkék, pávaszemek, pókok, skorpiók, óriás bogarak, cincérek, sáskák, szöcskék és társaik.
Belépő: 200 Ft / fő

EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK A VIRÁGÚTON
-
VÁSÁRI KAVALKÁD, TÖBB MINT 30 KERTÉSZETI STANDDAL
- KÉZMŰVESEK
- VÁSÁRI ÉTELEK
- LUFI HAJTOGATÁS
- UTCAZENE: Hamarosan elérhető az utcazenészek névsora és a helyszínek, ahol muzsikálnak!

VIRÁGVONAT
Az útvonalon Virágvonat közlekedik a Csók István u. 2-től a következő megállókkal:
Tulipán utcai tér, Németh László u. tér, Bertalanffy Miklós utca eleje. Visszaút a Szent Imre h. úton!
Végállomás a Herényiek Házánál teljes leszállással.


***

KERTÉSZETI STANDOK:

1. BODORKÓS SÁNDOR ÉS BODORKÓS SÁNDORNÉ - EMISS KFT.
2. DRASKOVITS CSABÁNÉ
3. EKK ISTVÁN
4. FÜVÉSZKERT BT.
5. HORVÁTHNÉ GERGÓCS JUDIT
6. KÁMONI ARBORÉTUMÉRT EGYESÜLET
7. JÓZSA ANDRÁS DÍSZNÖVÉNYKERTÉSZETE 
JÓZSA MIKLÓSNÉ
INNOFLORA KFT. 
8. KÁMONI ARBORÉTUM ÉS ÖKOTURISZTIKAI KÖZPONT
9. KISS KERTÉSZET 
10. KUMMER MIKLÓS ÉS KUMMER MIKLÓSNÉ
11. MÁRCZI ELVIRA
12. ÖRÖKZÖLD KERTÉSZET
13. PARTI KERTÉSZET
14. PRENOR KERTÉSZETI ÉS PARKÉPÍTŐ KFT.
15. REMETE BARBARA ÉS REMETE CSABÁNÉ
16. SÁMSON KERTÉSZET
17. SŐBÉR ÉS TÁRSA VIRÁGKERTÉSZET BT.
18. VARGA BÉLA
19. VARGA ISTVÁN, VARGA ZOLTÁN
20. VARGA ZOLTÁN - ZÖLD ZÓNA KERTÉSZET
21. VASI FLORITA KERTÉSZET
22. HERMANN OTTÓ  KERTÉSZETI, KÖRNYEZETVÉDELMI, VADGAZDÁLKODÁSI, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM
23. BAUER ISTVÁN
24. HEGYI KÁROLY
25. LÁSZLÓ GYULA
26. SÁRKÖZI MÁRK
27. STUMFELD LAJOS
28. CSISZÁR JÓZSEFNÉ
29. KAPITÁNY ANDREA


Új hozzászólás