Fuss, bringázz, jótékonykodj! - I. Bükfürdő - Csepreg Félmaraton

2018.04.18. - 19:00 | vaskarika.hu

Fuss, bringázz, jótékonykodj! - I. Bükfürdő - Csepreg Félmaraton

Helyszín: Bükfürdő, Csepreg

Dátum: 2018.05.26.

A futó- és kerékpáros versenyek népszerűsége egyre nő, ezért határozott úgy a fürdő, hogy „a kerítést átlépve", hagyományteremtő céllal rendezi meg a félmaratont. A 21 km-es távra nem csak egyéni kategóriában lehetséges április 30-ig az előnevezés, hanem 3 fős váltóban is, valamint egyéni 9 km-es távon is indulhatnak a sportkedvelők. Kísérőprogramként Majka és Curtis, az Ataru Taiko, Rácz Gergő és a 100 Folk Celsius is fellép.

Első alkalommal rendezi meg 2018. május 26-án az I. Bükfürdő-Csepreg Félmaratont a Büki Gyógyfürdő Zrt., a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár, valamint Csepreg Város Önkormányzata. A rendezvénnyel kapcsolatos sajtótájékoztatót április 18-án tartották a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum pihenőterében, ahol jelen volt dr. Németh Sándor, Bük Város polgármestere, Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere és Boros László Attila, a gyógyfürdő vezérigazgatója, valamint a helyi sajtó képviselői.

A megjelenteket Boros László Attila köszöntötte először, aki kiemelte, a futóverseny nem csak az egészségmegőrzés szempontjából fontos, hanem a két település közti összefogást is erősíti a jótékony célnak köszönhetően. A nevezési díjakból befolyt összegből két alapítványt kívánnak támogatni a szervezők: az „Együtt Ábel Egészségéért Alapítványt", segítve ezzel a büki kisfiú, Pukler Ábel gyógyulását, valamint a „Csepregi Óvodásokért Alapítványt".

A futó- és kerékpáros versenyek népszerűsége egyre nő, ezért határozott úgy a fürdő, hogy a hagyományos fürdőszolgáltatások mellett „a kerítést átlépve" rendezi meg a félmaratont, többek között hagyományteremtő céllal. A 21 km-es távra nem csak egyéni kategóriában lehetséges a nevezés, hanem 3 fős váltóban is, valamint egyéni 9 km-es távon is indulhatnak a sportkedvelők. Előnevezés a www.bukfurdo.hu honlapon lehetséges kedvezményes áron, 2018. április 30-ig, ezt követően már csak helyszíni jelentkezésre van lehetőség. Az előnevezőknek, illetve az első száz helyszíni nevezőnek biztosítanak a szervezők technikai pólót, rajtcsomagot, valamint befutóérmet azonban minden induló kap.

Útvonal:

RAJT- Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum parkolójában kialakított start zóna - Európa út - Ifjúság útja - Béke utca - Széchenyi utca - Eötvös utca - Petőfi utca - Csepreg, Rákóczi utca - Fehér utca - Jókai utca -  Csepregi fordító és váltópont (9 km befutó) - Széchenyi tér - Rákóczi utca - Bük, Petőfi utca - Vog út (Nestlé váltópont) - Európa út - Kneipp Park - Termál körút - Európa út - Kneipp Park - Termál körút - Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum CÉL zóna


A Félmaraton útvonalán körülbelül 4 kilométerenként frissítőpontokat állítunk fel.

Váltás: a váltóban futó csapattagok a váltást Csepregen, illetve a második váltást a büki Nestlé üzem előtt kialakított váltózónában hajtják végre (szakaszok: 9 km, 4 km, 8 km)

Lehetőség van rá, hogy a váltó első tagja egyéni félmaratonon is egyidejűleg versenyezzen. Amennyiben szeretné, hogy egyéni szintidejét is regisztrálják, abban az esetben az egyéni távra is jelentkeznie kell a verseny napján a helyszínen!

Boros László Attila elmondta, hogy a félmaraton mellett kerékpártúrán és gyermekfutáson is részt vehetnek a Bükfürdőre látogató vendégek. Ehhez kapcsolódóan emelte ki dr. Németh Sándor, Bük Város polgármestere, hogy az eredetileg május 1-jén megrendezendő családi futást vonták össze a félmaraton gyermekfutásával, valamint a hagyományos büki gyermeknap is ezen a napon kerül megrendezésre. Az ugrálóvár, játszóház, arcfestés és vidámpark mellett a 100 Folk Celsius fellépését, valamint Majka és Curtis koncertjét is élvezhetik a résztvevők. A polgármester köszönetét fejezte ki, hogy a gyógyfürdő élére állt a jótékony célú kezdeményezésnek és örömét fejezte ki a tekintetben, hogy a két város közti turisztikai együttműködést az eddigi mellett még szorosabbra fűzhetik.

Csepreg Város polgármestere, Vlasich Krisztián is pozitívan vélekedik a két település, illetve a gyógyfürdő kapcsolatáról. Beszédében elmondta, Bük és Csepreg közös településfejlesztési pályázatot adott be, törekedve így arra, hogy programszervezés tekintetében is együtt tudjanak működni: a Bükre érkező vendégek Csepregen is találjanak maguknak megfelelő kikapcsolódási lehetőséget. A Csepregi Önkormányzatnak mindig is szívügye volt a jótékonykodás és az egészséges életmódra nevelés, ezért örömmel vesz részt a félmaraton szervezésében.

Csepregen a gyermeknapi programok már a pénteki napon elkezdődnek, szombat délelőtt a hősök napi megemlékezés után, 14.00 órától várják a családokat színes programokkal. Többek között az Ataru Taiko ütőegyüttes műsorát, Rácz Gergő fellépését, valamint Páli Petra és tánckarának operett előadását tekinthetik meg a látogatók, emellett pedig kipróbálhatják a kisvasutat, az ugrálóvárat és megkóstolhatják a fesztiválok örök kedvencét, a kürtőskalácsot is.

Gyermeknapi kísérőprogramok:

Bükfürdőn a Nyári bejárat előtti nagyparkoló:

  • 12.00 órától Kézműves- és történeti játszóház, ugrálóvár, arcfestés, vidámpark
  • 12.30-13.30 100 Folk Celsius koncertje
  • 13.30 órától Gyerekfutás (részvétel ingyenes, 13.15-ig van lehetőség előzetes regisztrációra szülői felügyelet mellett. Kategóriák: óvodás, alsótagozatos, felsőtagozatos. Táv: 500 m)
  • 14.30 Mosoly tánccsoport műsora
  • 18.30-20.00 Majka és Curtis koncert

Csepregen a Széchenyi téren:

  • 14:00 Ataru Taiko ütőegyüttes műsora
  • 15:30 Rácz Gergő fellépése
  • 16:15 Páli Petra és tánckarának operettműsora

Továbbá: kisvasút, ugrálóvár, büfé, kürtőskalács is várja a családokat.

A kísérőprogramokon való részvétel ingyenes!


Új hozzászólás