Egészséges ÖN-tudat - Szakmai nap a Weöres Sándor Óvodában

Képgaléria megtekintése2018.04.20. - 20:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Egészséges ÖN-tudat - Szakmai nap a Weöres Sándor Óvodában

Április 18-án tartotta szakmai napját közel 50 óvodapedagógus részvételével a Weöres Sándor Óvoda.

A helyszínt adó intézmény az Oktatási Hivatal Bázisintézménye. Mint Zöld Óvoda, madárbarát kerttel rendelkezik, számos, a környezettudatos nevelés területével kapcsolatos „Jó gyakorlat" mellett évente szervezi tavaszi szakmai napjait. Városi viszonylatban az elsők között szerepel, mint KNEIPP módszert alkalmazó óvoda, mely a szülők és gyermekek körében népszerű.

Az egészséges életmód szokásainak kialakítása, a környezettudatos szemlélet megalapozása az óvodában kezdődik. Ez tudatos, hiteles óvodapedagógusokat, nevelőket kíván. A pedagógusok ebben való megerősítését, ismereteinek bővítését szolgálta a Szombathelyi Weöres Sándor Óvodában tartott szakmai nap. A rendezvényen a megye területéről érkező közel 50 fő óvodapedagógus vett részt.

Az óvoda mindennapjaiban komplex módon jelenik meg az egészséges szemléletmód, a környezetvédelem, a mozgás, a táplálkozás. A jelenlévők magas részvételi aránya azt mutatja, hogy egyre nagyobb érdeklődés és igény van a gyógy- és fűszernövények megismerésére, azok használatának lehetőségeire. Az előadások célja a szemléletváltás: elsősorban a tudatos táplálkozás (csírák, magvak, nyers ételek), minőségi alapanyagok fogyasztása (gyógynövények, teák, füvek), a betegségek kialakulásának megelőzése (KNEIPP módszer).

A nap előadói hiteles, szakmailag elismert emberek, akik a jelenlévőket hasznos, gyakorlatban alkalmazható tanácsokkal, tudnivalókkal ismertették meg.

A visszajelzések alapján a nap sikeres volt, mindenki pozitív, egészséges gondolatokkal távozott, melyeket a saját intézményeikben is tudnak/fognak alkalmazni.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás