"Önök kérték" - A Sárvári Oratórikus Kórus jubileumi koncertje (jún. 24.)

2018.06.24. - 00:15 | vaskarika.hu - Fotók: Benkő Sándor

"Önök kérték" - A Sárvári Oratórikus Kórus jubileumi koncertje (jún. 24.)

Helyszín: Sárvár, Tinódi Gimnázium tornacsarnoka

Dátum: 2018.06.24.

A Sárvári Oratórikus Kórus újabb, egész estés jubileumi koncertre készül. Június 24-én a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában 18 órai kezdettel kerül megrendezésre az Önök kérték című előadásuk. Mivel az együttes idén lett 5 éves, ezért a hagyományos koncertkereteket kibővítve, még több érdekességgel készülnek az előadásra.

Önök kérték címmel 17 kívánságot teljesítenek. Az élőben felhangzó dalokat a kiválasztott személyek rövid videóinterjúi kötik majd össze. Megszólal Kondora István polgármester, dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző, Fehér Imre grafikusművész-dizájner, Benkő Sándor fotóművész, a zenész kollégák: Dörnyei Roland állandó zongorakísérőjük, a Kanona Bandből Kéthelyi Tamás, a Sárvári Vonósoktól Kovács Éva, igazgatók, akik helyet adtak a kórus próbáinak, előadásainak, nagymamák, akik a gyerekekre vigyáznak a próbák alatt, a gyerekkórus tagjai, Somogyváry Ákos, a KÓTA országos vezetője, a lelkes közönség egy képviselője stb.

17 szebbnél szebb dal, közel 100 szereplő a színpadon. Filmzenék, könnyűzenei dalok kórusátiratai csendülnek fel, táncbetétek, színpadi játékok tarkítják a közel két és fél órás előadást. Az előadás első felében örömzenék, hálaadó énekek hangzanak el, míg a második rész magyaros színezetű lesz, és mulatságos jelenetekkel, táncokkal tarkított. A műsor szünetében szülinapi süteményt szolgálnak fel, a SOK cukrásza megalkotta a SOK süteményét, egy zenei motívumokban bővelkedő muffint.

Még egy ajándékkal készül az estére a SOK: dr. Szalai Ferencné, a kórus karnagya Sárvár újkori várossá avatásának 50. évfordulójára Lovász Adrienn versére egy dalt írt, amelynek címe: Sárvár ölén. Ennek a négy szólóénekre, többszólamú kórusra, zenekarra írt műnek az ősbemutatója lesz az előadás utolsó zeneszáma.

 

Nagy megtiszteltetés érte a kórust, mivel élő, egyenes adásban közvetítik majd a koncertet több európai országba rászoruló idős, beteg, mozgáskorlátozott emberek számára a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület (PGHE) projektjének és szakembereinek segítségével. A PGHE kereste meg a kórust, és kérte az együttműködésre. Az eu-s projekt része, hogy élhetőbbé tegyék az időskorúak mindennapjait. Ez a szándék a kórus lelkiségével is egybevág, örömmel vették a felkérést. A közvetítés a kórus youtube csatornájára is rá lesz kapcsolva a Trió TV Dunántúl munkatársai által, így távolról is csatlakozhatnak a zenei élménybe.

Az előadáson a közel 100 szereplő között közreműködik a zongorista Dörnyei Roland, a Kanona Band fúvósai, a Sárvári Vonósok zenészei, a Sitkei Citerazenekar tagjai, az ütős szekcióban Vajda András és dr. Wachter Walter, valamint Csizmadia Éva fuvolán, a SOK szólóénekesei, tánckara és az oratórikus kórus gyerekkórusa. Az énekkart vezényli dr. Szalai Ferencné.

 

Az ünnepi koncert nem ér véget az előadással, mert a Posta téren 21 órától nyilvános, ingyenes utcabált szerveznek. Takács Ferenc DJ retro-partyt varázsol a szökőkutak tövébe.

A koncert szlogenjéül az egyik elhangzó filmzene, az Egyiptom hercege betétdalát választották: „Mert Ő küld száz csodát,/ Csak benne bízz! Reményünk híd, /De bizton áll! /Megélhet száz csodát, /Ki hinni bír! !Merj hinni hát, És láss csodát!" Június 24-én a közönség megérezheti azt a csodát, amelyben a kórus közössége él, a szoros összetartozás és a zene szeretete miatt.

A koncertre a belépés támogatói jeggyel lehetséges, amelyet a Lilaudvar Kávéházban lehet átvenni.


Új hozzászólás