Egyre közelebb a csillagokhoz - Y.EAST 2018 Nemzetközi Színházi Fesztivál

2018.05.31. - 00:10 | vaskarika.hu

Egyre közelebb a csillagokhoz - Y.EAST 2018 Nemzetközi Színházi Fesztivál

Helyszín: Zsámbék

Dátum: 2018.06.21 - 24.

Csehországi sörök és magyar borok, valamint kultúra - idén a nyári évad nyitófesztiváljaként látogathatjuk meg a Y.EAST Fesztivált, melyet 3. alkalommal rendeznek meg a Zsámbéki Színházi Bázison. Részletes program cikkünk csatolmányaként megtekinthető.

Négy nap alatt 13 színházi előadás, ebből három új bemutató és 4 db 48 óra alatt elkészülő magyarországi ősbemutató lesz, 6 koncert, DJ-k, szabadtéri filmvetítések, különböző workshopok és kézműveskedés, rövidfilmvetítések, csillagvizsgáló, gyerekprogramok, sportprogramok, Foci VB vetítés, csehországi sörök és magyar borok, sátortábor és persze a lehető legjobb hangulat ezen a különleges, természetvédelmi területen, „közelebb a csillagokhoz".

Az idei harmadik fesztiválra már hat országból érkeznek a fellépők. (HU; SK; CZ; SLO; PL; SRB) A színházi programban kortárs dráma, szerzői színház, gyermekelőadás, felolvasószínház és egy különleges projekt is helyet kapott, amelyben neves társulatok alkotói mérik össze tudásukat a közönség örömére (Kompánia; Utolsó vonal; FAQ társulat; Másik oldal): 48 óra alatt egy addig számukra ismeretlen kortárs drámából készítenek előadást, hogy megnyerjék a fődíjat.

A légvédelmi bázison évente egyszer, a Y.EAST fesztivál idején megengedett a sátorozás is, melyet a fesztivál szervezői ingyen biztosítanak a természetvédelmi területen. A háromnapos bérlet csupán 10.000 forint, de a napijegy is csak 3.000 forintba kerül. A fesztiválon visszaváltható poharak és szelektív hulladékgyűjtők várják a látogatókat.

Várjuk továbbá önkéntesek jelentkezését a fesztiválra, illetve az egyhetes alkotótáborba, ahol együtt építhetjük fel a fesztivált olyanra amilyenre mindannyian szeretnénk.

A teljes program itt olvasható!

Y.EAST Alkotótábor
Június 16-20
Zsámbéki Rakétabázis

Mindig is szerettél volna építeni egy hatalmas pandát autógumikból? Régóta érdekel a land art, csak még soha nem merted kipróbálni? Szívesen segítenél kialakítani egy modern, ugyanakkor természetközeli fesztiválhelyszínt?
Gyere el a Y.EAST fesztivált megelőző alkotótáborba és tengernyi lehetőség nyílik meg előtted, mint a csillag az égen! 
Ha szeretnéd, egy hétig senki hozzád sem szól, csak hallgatod a madárcsicsergést és faragsz, szoborsz (:D), festesz hajnaltól éjszakáig.
Ha szeretnéd, egy hétig inspiráló emberekkel közösen alakíthatod ki a volt katonai rakétabázis friss, jól működő nyári arculatát.
Ha szeretnéd, minden este hazamehetsz kocsival vagy busszal, ha szeretnéd, sátrazhatsz velünk. Ha szeretnéd, senkinek nem mutatod meg, amit itt készítettél az egy hét alatt, de az is lehet, hogy egész nyáron a te munkáid között járkálnak a fesztiválozók!

Reméljük, már alig várod, hogy jelentkezhess, akár művészeti egyetemre jársz, akár nem, úgyhogy gyorsan töltsd ki a jelentkezési lapot itt!

Biztosítunk némi faanyagot és festéket, egy-két szerszámot és rengeteg teret, fákat, betonfelületeket. Mindenképpen egyeztess velünk, hogy mit készítenél, mert lehet, hogy néhány dolgot mi nem fogunk tudni adni, azt jó, ha magaddal hozod. Enned lesz mit, azon ne aggódj. És ha legalább három napot segítesz, adunk egy karszalagot, amivel részt vehetsz az egész fesztiválon!

Új hozzászólás