Soltis Lajos Színház: a Szentivánéji álom nyert a KASZT-on

2018.06.05. - 10:30 | vaskarika.hu / MTI - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Soltis Lajos Színház: a Szentivánéji álom nyert a KASZT-on

A celldömölki Soltis Lajos Színház előadása nyerte a negyedik Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) fődíját június 3-án. A második helyezett a győri RÉV Színház és az inárcsi KB35 csoport koprodukciója, az Othello lett, a harmadik helyet pedig a komlói Súgólyuk Egyesület Még egyszer hátulról című darabja szerezte meg.

A szakmai zsűrit Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész vezette. A testület a KASZT fődíját a celldömölki Soltis Lajos Színház Szentivánéji álom című darabjának ítélte oda. A Soltis Lajos Színház tavaly a Vaknyugat című darabbal nyerte meg a komlói fesztivált. A legjobb rendező elismerését Nagy Péter István, a celldömölkiek előadásának rendezője kapta. A legjobb férfi főszereplőnek Nagy Zsoltot választották az Othellóban nyújtott alakításáért, a legjobb női főszereplő címet Törsök Márta, a székesfehérvári Szabad Színház tagja nyerte el a Római karneválban mutatott játékáért. A legjobb mellékszereplő Ákli Krisztián, a pécsi Escargo Hajója társulat tagja lett. Különdíjban részesült az Escargo Hajója csoport a Büntető című produkcióért és az érmihályfalvi MÓKA színjátszó kör Az ördög című előadásért.

_BLP8540
Soltis Lajos Színház: Szentivánéji álom
Fotó: Büki László

A május 31. és június 3. között megrendezett eseményen tizenegy csoport mutatkozott be. A házigazda komlóiak mellett érkeztek győri, székesfehérvári, pápai, veszprémi, inárcsi, körmendi, pécsi, ikervári, érmihályfalvai színjátszók. Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője, a KASZT fesztiváligazgatója elmondta: minden előadást teltházas érdeklődés kísért. „A kiegészítő programok, koncertek várakozáson felüli fogadtatása pedig egy új minőségi irányt, szintet is adott az eseménynek."

Dr. Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a KASZT fővédnöke hangsúlyozta, hogy a jövőben is szeretnék megtartani, megismételni a fesztivál eddig elért színvonalát, fordulatszámát. Polics József, Komló polgármestere pedig arról beszélt, hogy a záróünnepség után máris elkezdik szervezni az ötödik, jubileumi fesztivált.

_DSC3782
Az inárcsi KB35 együttes
Fotó: kb35inarcs.hu

A KASZT keretében minősítéseket szerezhettek a Magyar Szín-Játékos Szövetség tagjai. Arany minősítést ítéltek oda a pécsi Escargo Hajója csoportnak, a celldömölki Soltis Lajos Színháznak, az érmihályfalvi MÓKA színjátszó körnek, a komlói Súgólyuk Egyesületnek, és egy korábbi megtekintés alapján a győri Rév Színház és az inárcsi KB35 társulat Othello című produkciójának. Ezüst minősítést vehetett át a Körmendi Kastélyszínház Társulat Novecento című monodrámájának bemutatásáért. Bronzot ért a székesfehérvári Szabad Színház Római Karnevál című előadása és a pápai S.K. Társulat Egy őrült naplója című monodrámája.

Kapcsolódó írásunk:

Álomból ámulatba - Színpadbontó Szentivánéji álom a Soltis Lajos Színházban

2017.08.19. - 19:00 | Leila - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Álomból ámulatba - Színpadbontó Szentivánéji álom a Soltis Lajos Színházban

Napjainkban legtöbbet játszott Shakespeare-darabját, a „Szentivánéji álmot" tűzte műsorára a Soltis Lajos Színház. A Nagy Péter István rendezte produkció attraktív, mozgalmas, az ifjabb korosztály számára is „cool" és nagyon szórakoztató.

Új hozzászólás