Országos szombathelyi diáksikerek robotikában

2018.06.11. - 17:00 | vaskarika.hu

Országos szombathelyi diáksikerek robotikában

135 csapat (400 diák) részvételével Tatabányán rendezték meg június 8-9-én a World Robot Olimpiad nemzeti döntőjét. A Nyitra utcai iskolában működő Club of Robot Masters három csapattal indult az angol nyelvű informatikai, műszaki és természettudományi országos tanulmányi versenyen.

Országos I. helyezést ért el football senior kategóriában Geosits Levente és Székely Bálint (Bolyai Gimnázium), ezzel kijutottak a thaiföldi világversenyre. Open junior kategóriában országos II. helyen végzett és a legjobb prezentációért a zsűri különdíját kapta Kalocsai Zoltán és Vaskó Cintia (Nyitra iskola). A harmadik csapat regular senior kategóriában állt helyt és a középmezőnyben végzett. Felkészítők: Schubert József és Horváth Máté.


A World Robot Olimpiad nemzeti döntőjén részt vevő szombathelyi diákok (fotó: Horváth Máté)

A robotika klub számos szép sikert tudhat maga mögött, egy csapata 2017-ben is kijutott a WRO nemzetközi döntőjébe. Idén tavasszal a nyitrás diákok megnyerték kategóriájukban az I. Szombathelyi Robotversenyt és a Sopronban rendezett regionális megmérettetésen harmadikak lettek. 2019-ben Magyarország szervezi a WRO világdöntőjét.


A World Robot Olimpiad nemzeti döntőjén részt vevő szombathelyi diákok és felkészítőik (fotó: Kalocsai Péter)


Open junior kategóriában országos II. helyen végzett Vaskó Cintia és Kalocsai Zoltán (Nyitra iskola) - (fotó: Horváth Máté)


A robotfutballban országos I. helyezést elért Geosits Levente és Székely Bálint (Bolyai gimnázium) - (fotó: Horváth Máté)

Kapcsolódó írásunk:

A Green-Peas szombathelyi robotépítői legóval forradalmasították az üvegházakat

2017.12.19. - 00:30 | NagyRobert

A Green-Peas szombathelyi robotépítői legóval forradalmasították az üvegházakat

A junior robotprogramozók nyerték a tatabányai nemzeti döntőt, a Costa Rica-i megmérettetésen pedig a 12. helyet csípték el. Nemrég tértek haza, és a Berzsenyi Dániel Könyvtárban egy robotokkal megspékelt élménybeszámolót is tartottak. Ilyen az, amikor nem csak egy nyálsláger erejéig áll össze két kicsi Lego.

Új hozzászólás