A Kanona Band jubileumi műsora a Nádasdy-vár udvarán

Képgaléria megtekintése2018.06.17. - 15:30 | Büki László 'Harlequin'

A Kanona Band jubileumi műsora a Nádasdy-vár udvarán

Június 16-i jubileumi koncertjén ismét izgalmas zenei utazásra hívta közönségét a Kanona Band. A 20 éves fennállását ünneplő sárvári zenekar a Nádasdy-vár udvarán közel három órában vonultatta fel a pop- és a fúvószene klasszikusait.

Nagy durranásnak ígérkezett a Kanona Band 20 éves jubileumi koncertje, amire nem is cáfolt rá sem a zenekar, sem a körítés: hatalmas robajjal és pirotechnikai show-val kezdődött a jubileum, a koncertnyitó darab, Pee Wee Ellis 'The Chicken' című jazz funk sztenderdje szinte "ropogósra főtt" a tűzrakéták hevében. A fúvósattak első részében olyan örökzöldek hozták hangulatba a nagyérdeműt, mint az 'In the Mood' vagy a Queen-klasszikus 'The Show Must Go On'. A blokk végén jött Sly, azaz Rocky Balboa, kiosztott pár zenei balhorgot, ami után az est háziasszonya, Imre Ramóna ültette le a zenekar öt tagját a színpadra egy szünetidőnyi visszaemlékezésre az elmúlt 20 évről. Megidéződtek régi emlékek, elcserélt / eltűnt útlevélről, otthon hagyott hangszerekről, fúvósfesztiválon legjobb hangszeresnek választott basszusgitárosról (Rácz Roland) - aki a következő számban, a 'Kanona Bandben' fel is lépett a zenekarral - és természetesen sikerekről.

S ha már sikerek, a város polgármestere, Kondora István, és a megyei közgyűlés alelnöke, Kondora Bálint köszöntötte a zenekart, s adtak át elismerő okleveleket a vezetőjének. Köszönetét fejezte ki Csikós Györgyné, a sárvári mazsorettek vezetője is, aki külön kiemelte, hogy a Kanona Bandben olyan állandó és magas színvonalon teljesítő zenei kísérőre találtak, amit sok mazsorettegyüttes irigyel tőlük. Köszöntötte a zenekart dr. Szalai Ferencné, a Sárvári Oratórikus Kórus karnagya, hiszen kórusukat Kanona-zenészek is kísérik.

A második blookban folytatódott az örömzenélés, Queen, Michael Jackson, Aretha Franlkin örökzöldek csendültek fel immár vendégfellépőkkel, a Sárvári Mazsorett Együttessel, a Sárvári Vonósokkal, Horváth Meggie-vel és a Crazy Legs Dance School-lal közösen.  

***

A Kanona Band 1998 augusztusában alakult Sárvár város Fesztivál- és Koncertfúvószenekarának 8 tagjából, majd hamarosan kilenc főre emelkedett a létszám, a névválasztás is erre utal (a "nona" szó kilencet jelent). A név azóta is változatlan, jóllehet a létszám tovább bővült. A Kanona repertoárja rendkívül széles, megtalálhatók benne a jazz, a blues, a rock 'n' roll képviselőinek legnagyobb slágerei, az '50-es, '60-as évek örökzöld dallamai (foxtrott, jive, szamba, rumba), a '70-es, '80-as évek popzenei sikerei, valamint közismert musical-szerzemények. A zenekar rendszeresen kíséri a Sárvári Mazsorettcsoportot is, és az együttműködés eredményeként több fesztiválra és versenyre is meghívást kaptak. 2004 decemberében a Kanona Band évzáró koncertjén nagyon magas pontszámmal elnyerte a magyar Fúvószenei és Mazsorettszövetség arany minősítését.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás