Újra megnyitotta kapuit a nardai nyári tábor

Képgaléria megtekintése2018.06.21. - 00:20 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Újra megnyitotta kapuit a nardai nyári tábor

Idén is megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. A június 20-i megnyitón Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét, az eseményen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára is.

Minden évben várva várt esemény a nardai karitásztábor, melynek idén is a volt plébániaépület és annak hatalmas kertje ad otthont. A Karitász munkatársai nyolc héten át több száz gyermeknek kínálnak tartalmas időtöltést, kikapcsolódást, felügyeletet itt.

„Fontos mindez a gyerekeknek, de a szülőknek is, hiszen míg ők a vakáció alatt dolgoznak, a gyerekeket is biztonságban tudhatják" - fogalmazott Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója. Hozzátette: huszonkét éve szerveznek minden évben táborokat, tizenkét éve találtak otthonra a Szombathelyhez közeli, főként horvátok által lakott község plébániájának kertjében.

Tuczainé Régvári Marietta elmondása szerint évről évre építették, csinosították a tábort; tavaly 20-28 millió forintot költöttek rá különböző adományokból és pályázati forrásokból, de augusztusban, az utolsó turnus végén egyetlen éjszaka alatt szinte földig rombolta a vihar. A szél ledöntötte és megrongálta a sátrakat; székek, asztalok, játékok törtek össze, sőt a kiszolgáló épületekben is komoly károk keletkeztek.

A karitászigazgató ismertette, hogy minden évben ezerkétszáz gyerek táborozhat Nardán; egyhetes turnusokban pihenhetnek, sportolhatnak, lovagolhatnak, íjászkodhatnak, de elviszik őket például a celldömölki Vulkánfürdőbe is.

A megnyitón részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára, aki arról tájékoztatott, hogy a viharban megrongálódott tábor újjáépítését 15 millió forinttal támogatta a kormányzat. Hozzáfűzte, hogy a Szombathelyi Egyházmegye táborait összesen 27 millió forinttal támogatták az elmúlt évben: ezzel több ezer gyermek nyaraltatásának költségeihez járultak hozzá.

A tábor újjáépült létesítményeit Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg, aki szentbeszédében arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy életüket Jézusra építsék. Akkor jöhet bármi, sikerül az akadályokat, nehézségeket legyőzni - mondta a főpásztor. Arra kérte a gyerekeket, hogy a táborban figyeljenek egymásra, de legyen idejük a csendre is, Istenre is. Emellett foglalkozzanak olyan dolgokkal is, amelyek kinyitják szívüket, szellemüket.

A tábor nyolc héten át, augusztus 12-ig várja a gyerekeket. Idén is érkeznek táborozók Heves megyéből, Pétervásáráról és a környező falvakból. A gyerekekre számos önkéntes felügyel, köztük kispapok is.

megosztom a twitter-en megosztom a facebook-on megosztom a delicious-on megosztom a startlapon megosztom a google+-on NyomtatásKüldés e-mailbenAz oldal tetejére Forrás: Szombathelyi Egyházmegye; MTI

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás