Gyöngyösfalu: varázslat a ballagáson és a diákolimpián

Képgaléria megtekintése2018.06.23. - 16:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Gyöngyösfalu: varázslat a ballagáson és a diákolimpián

Egyedi ballagási ünnepséggel készül minden évben a gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola, ám szombaton nemcsak a ballagási ceremónián volt varázslat, hanem a diáksport terén is 'varázsoltak' az iskola diákjai.

HIRDETÉS

Szinte minden évben, a hagyományokhoz illően a hetedikesek búcsúztatják el a végzősöket a Dr. Tolnay Sándor Általános Iskolában. A sok zene és szavalás mellett azonban az iskola igazgatója, Kósáné Farkas Mária mindig meglepi a tanulókat. Az idei évben sem volt ez másként a 18 végzőst búcsúztató iskolában, a ballagási ceremónia Harry Potter varázslatai köré épült.

De rendhagyó volt ez a tanév más szempontból is, hiszen a Diáksport Szövetség megyei képviselete is meglepte az iskolát. A kisiskolások diákolimpiáján országosan 142 kis iskola vett részt, kézilabda, labdarúgás, atlétika sportágakban.

A Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola atlétikában mérette meg magát - sikerrel. A lány többpróba csapat, illetve a fiú svédváltó második helyen végzett, míg a lány svédváltó megszerezte a bajnoki címet. Emellett egyéni pontszerző helyet is értek el.

Ennek köszönhetően a már hagyománnyá vált vándorkupát is bezsebelték, amely a következő diákolimpiáig az egyik legszebb éke lesz az iskolának. A jól kiérdemelt díjat Pálóczi László és Vásárhelyi-Tompa Eszter, a Vas Megyei Diáksport Egyesület elnöke és titkára adta át Kósa Ottó testnevelőnek a tanévzáró és ballagási ünnepségen.

A kupa átadása után igazgatónő emlékplakettet adott át az Év Diákjainak: az alsósok között Kaposi Fanni, a felsősök közt Fekete Kata kapta az elismerést.

Az ünnepség zárásaként a kisdiákok "kikiáltották" a vakációt, így közel 200 boldog gyermekarc adta át magát az önfeledt vidámságnak.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás