Tamb & Roll és betyárfunk - Szentivánéj Körmenden Koprive és Kerekes Band koncertekkel

Képgaléria megtekintése2018.06.24. - 13:00 | Büki László 'Harlequin'

Tamb & Roll és betyárfunk - Szentivánéj Körmenden Koprive és Kerekes Band koncertekkel

Június 23-án a múzeumi programok mellett a város agorája, a Szabadság tér várta a minőségi és sokszínű zene kedvelőit. A koncertek sorát a horvát Koprive Tamburazenekar nyitotta, majd a folkzenei vonalat a Kerekes Band nagyszerű muzsikája folytatta. Az estet Szűcs Antal Gábor latin gitárestje zárta.

Az első nagy utazást a Koprive Tamburazenekar kalauzolta, hiszen a szláv népek közkedvelt hangszerén megszólaló dallamokat a határon túli zene kincsestárából merítette. A Koprive mindig hihetetlen vidámsággal zenél, legyen szó magyar vagy horvát nyelvű dalokról, a közös nyelv, a zene úgyis összehozza a hallgatóságot. A horvát népdalok és kelet-balkáni ritmusok mellett magyar szerzemények "áttamburásításába" is belefutottunk, és aki most hallotta először a "Csalánokat", az biztosan egy fülbemászó, mégis virtuóz zeneiséggel megszólaltatott muzsikát vitt haza emlékül.

A Balkán után Følkland földjére léptünk, Mr. Furulya, Brácsa úr, Koboz vitéz, Basszer betyár és Dob úrfi, azaz a Kerekes Band riadóztatta a népzene és a rock lüktetéséből sarjadó zenéjével Körmend főterét szombat este. Hiába gurult le a buli előtti Purple Pálinka a torkokon, nem volt Dervis a közönség közt, aki elővezette volna az önfeledt ugrát, ám a banda jóvoltából így is elvitt minket a Mátra Volán egy jóféle Csángó Boogie-ra.

Az est további része Szűcs Antal Gábor latin gitárzenéjével telt, miközben közel éjfélig múzeumi tárlatvezetések várták a leghosszabb napot kulturális kikapcsolódással megtöltőket.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás