Fejlesztik a kerékpáros turizmust a megyében - 300 millióból épül ki a túraútvonal

2018.06.27. - 09:30 | vaskarika.hu

Fejlesztik a kerékpáros turizmust a megyében - 300 millióból épül ki a túraútvonal

Vas megye határától Bük-Bő-Gór-Szeleste-Ölbő-Sárvár-Rábasömjén-Sárvár-Gérce-Vásárosmiske-Mesteri-(Borgáta)-Celldömölk útvonalon TERMÁL kerékpáros túraútvonalat jelölnek ki.

HIRDETÉS
Sajtóközlemény

KERÉKPÁROS TURIZMUS FEJLESZTÉSE VAS MEGYÉBEN

A Vas Megyei Önkormányzat konzorciumvezetésével valósul meg a TOP-1.2.1-VS-15 felhívás keretében a Kerékpáros turizmus fejlesztése Vas megyében program 300 millió FT támogatással.

A Vas Megyei Önkormányzat és Sárvár Város Önkormányzata által létrehozott konzorcium támogatási kérelme a kerékpáros turizmus megyei szintű fejlesztésére irányul. Vas megye határától Bük-Bő-Gór-Szeleste-Ölbő-Sárvár-Rábasömjén-Sárvár-Gérce-Vásárosmiske-Mesteri-(Borgáta)-Celldömölk útvonalon TERMÁL kerékpáros túraútvonal kerül kijelölésre. Az érintett térség harmóniája, nyugalma, tiszta levegője segít elfelejtetni a mindennapok fáradságát, ahol a meglevő útvonalakhoz csatlakozva kerül kijelölésre ezen útvonal. Kultúra, kulináris élmények, történelem, zarándoklás, wellness élmények sokasága kínálkozik a látogatók számára. Az útvonalat magába foglaló térség turisztikai adottságai, potenciálja indokolja a fejlesztést. A fejlesztés helyi vállalkozások megerősödését, bővítését generálhatja, mely hozzájárul a helyi lakosság életszínvonalának emelésének lehetőségéhez.

A túraútvonal teljes szakaszán kitáblázás valósul meg. A Sárvár-Gérce szakaszon a biztonságos és zavartalan kerékpározáshoz kerékpárút kiépítése szükséges, valamint a 84-es úton való akadálytalan átkelés biztosítása, műszaki megoldása. A projekt keretében fenntartási terv, Vas megye "kerékpáros" marketingstratégiája készül el, melyet promóciós kampány követ. A szakmai munka folyamán egyre több kerékpáros vállalkozás kerül bevonásra. A túraútvonalat a projekt keretében építendő pihenőhelyek teszik minden célcsoport számára bejárhatóvá. A Vas megyei attrakciók több évtizedes működése jelentős turisztikai beruházásokat indukált, mind az önkormányzatok, mind a profitorientált szolgáltatói szektor területén. A kerékpáros aktív turizmus feltételrendszerének bővítése, fejlesztése mégsem alakult a felmerült igény szerinti ütemben és mértékben.

A látogatóközpontok, kempingek és egyéb szálláshelyek, az egészségtudatos élet, a napi terhelés következtében évente többször, rövidebb-hosszabb időt- aktív kikapcsolódást igénylők elvárásai, a megyei turisztikai megkérdezések alkalmával megfogalmazottak, a Vas megyei táj adottságaira építő lehetőségek minél magasabb arányú és minőségű megvalósítása a cél. Az infrastrukturális feltételek fejlesztése, a megyei szakmai koordináció biztosítása, a kerékpáros társadalom bevonása és tapasztalataikra való építkezés a tulajdonos önkormányzatokkal való együttműködés egy sikeres projekt alapjait tették le.

Új hozzászólás