A képernyő tekintete Tv-ajánló (11.10-11.16)

2009.11.10. - 14:00 | Boros Ferenc

A képernyő tekintete Tv-ajánló (11.10-11.16)

"E-heti", ha a múlt hetivel nem lakott jól! A művészet és az igényes közönségszórakoztatás asztalán a tálalás megtörtént, a felhozatal színvonala változatlan. Következő összeállításunk nemcsak a filmszakos, vagy egyéb okokból „vájtszemű” nézőknek ajánlott, hanem mindenkinek, aki egy kicsit is mélyebbre szeretne ásni és ezáltal kitágítani a látómezőt a hetedik művészet alkotásai nyomán.

 Kedd - HBO 20:00 - Delta

Mundruczó Kornél a mai magyar fiatal generáció egyik legkiemelkedőbb rendezője. Látásvilága sokszor elrugaszkodik a valóságtól, és leginkább a devianciákra összpontosít. A titkos testvérszerelem, és a vérfertőzés, valamint a társadalomtól elszigetelten élő kívülállók archetipikus története már több ezer éve ismert, amely most a Duna-delta vidékére helyeződik át.

Szerda - Rtl-klub 23:05 - Lélektől lélekig

Az alkotás az emberi lélek rejtelmeit boncolgatja, az 1870-es évek Afrikájában, a legendás pigmeus nép életén keresztül.

Csütörtök - HBO 21:40 - Az álom tudománya

Beszippant és elvarázsol a tömény szürrealizmus. Michel Gondry, az Egy makulátlan elme örök ragyogásának rendezője ismét tanúbizonyságot tesz határtalan kreativitásáról és a székbe szögezi a nézőt. Kötelező film Stephane-ról, aki nem tudja elkülöníteni az álmait a valóságtól.

Péntek - HBO 20:00 - Vakság

Utópisztikus vakság, avagy az emberi elme elborult kegyetlen határtalansága. Egy új vírus fehér vakságot okoz, az áldozatokat egy vesztegzár alá helyezik, ahol a demokratikus rendszer helyét hamar átveszi a diktatórikus brutalitás. José Saramago regénye alapján.


Péntek - Viasat3 21:00 - Pillangó-hatás

A káoszelmélet szerint egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén. Ha a múltat változtatod a jövődet bolygatod! Egy izgalmas időutazós film Ashton Kutcher-rel a főszerepben.


Péntek - m2 21:55 - Kubrick menet

Induljon a Kubrick menet! Alan Conway vadidegenként könnyedén és gátlástalanul adhatja ki magát minden idők egyik legnagyobb rendezőjének, Stanley Kubricknak. Az emberi butaság pedig határtalan. John Malkovich remekel az imitátor bőrében.

Péntek - m2 23:20 - 2046

Wong Kar Wai futurisztikus látomása 2046-ból. Az elveszett szerelem története bontakozik ki elöttünk, melyben a szerelemnek csak jövő és múlt ideje van, a sóvárgásban élvezzük ki legteljesebben, s csak elvesztése után érezzük át igazán.

Szombat - m1 14:25 - A cirkusz

Charlie Chaplin 1928-as filmje, melyben a kisember tovább folytatja küzdelmét a társadalom ellen. Ezúttal a zsebtolvaj helyett a rendőrség a Csavargót veszi üldözőbe, aki bemenekül a cirkuszba. Az üldözési jelenet hatalmas tetszést arat a közönség körében, és a Csavargót felveszik a társulatba. Gegek halmaza biztosítja az önfeledt szórakozást. 

Szombat - tv2 0:15 - James Bond Goldfinger

My name is Bond! James Bond! A 007-es titkosügynök harmadik kalandja, 1964-ből Sean Connery főszereplésével. Bond ezúttal egy hatalmas aranymennyiség nyomába szegődik. Gyönyörű nők, és izgalmas kalandok szegélyezik útját.

Vasárnap - HBO 20:00 - Égető bizonyíték

A Coen fivérek legutolsó találkozása a félreértések, bonyodalmak, hazugságok láncolatával. A kissé defektes főszereplők egyre érthetetlenebb és abszurdabb szituációkban találják magukat, de már képtelenek józan ésszel önmaguk segítségére sietni. A középpontban pedig egy cd lemez áll. Igazi sztár kavalkád, hogy csak a nagyokat említsem: Brad Pitt, George Clonney.

Vasárnap - m2 21:00 - Apokalipszis most

Háborús mozi és költői látomás. This is the end! Filozófiai töltettel telepakolt napalm bombák szaga ég a levegőben. Francis Ford Coppola kultfilmje, Marlon Brando és Martin Sheen felejthetetlen játékával immár rendezői változatban, 194 percen keresztül.


Vasárnap - Film+ 21:25 - Jackie Brown

Quentin Tarantino ahogy minden filmjében, most is őrzi sajátos, groteszk hangvételét, szókimondó stílusát, kemény és az abszurditásig elmenő fekete humorát. Jelen rendezése egy negyvenes légikísérő körül forog.

Vasárnap - tv2 21:45 - Rambo 2

A töltények száma végtelen! Sylvester Stalonne, alias Rambo második küldetése, ezúttal Kambodzsába, ahonnan az amerikai hadifoglyokat kell kiszabadítani. Rambo most sem ismer lehetetlent!

Vasárnap - tv2 23:40 - Kontroll

Antal Nimród filmje mese és valóság speciális keveréke: történet egy fiatalemberről, Bulcsúról, és ellenőr társairól, a rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Metro feeling a köbön.

megosztom a twitter-en megosztom a facebook-on megosztom a delicious-on megosztom a startlapon megosztom a google+-on NyomtatásKüldés e-mailbenAz oldal tetejére Forrás: http://www.port.hu (képek)

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

tomi 2009.11.11. - 07:17
NÉZZÜK, mit nézzünk!!! :):))
mozso 2009.11.12. - 17:11
Úristen APOKALIPSZIS MOST!!! Íme két hallhatatlan nagyjelenet: http://www.youtube.com/watch?v=1b26BD5KjH0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Gz3Cc7wlfkI&feature=related