FEZEN 2018: nem csak zenével vár a fesztivál

2018.07.23. - 00:15 | vaskarika.hu

FEZEN 2018: nem csak zenével vár a fesztivál

A Grammy-díjas Pitbull, a különleges turnéjával visszatérő Helloween, az örök fesztiválkedvenc The Prodigy és a nagy klasszikus Mr Big mellett még több mint 100 fellépő gondoskodik a kiváló zenei élményről idén a FEZEN-en. De a július 25-én szerdán kezdődő székesfehérvári fesztivál idén sem csak a zenéről szól.

PROGRAMVÁLTOZÁS!

Minden fesztivál rémálma, hogy egy előadó pár nappal a meghirdetett dátum előtt lemondja a koncertet - még várunk a hivatalos megerősítésre a menedzsment részéről, de az elmúlt napok levelezései alapján szinte biztosan mondhatjuk, hogy Pitbull július 28-ra meghirdetett fellépése elmarad.

Egyelőre nem kaptunk még pontos indoklást - és még kint van Pitbull hivatalos oldalán is az esemény - de velünk együtt több európai koncertet (így a belga Suikerrockos bulit) is lemondtak.

Annak ellenére, hogy a FEZEN házirendjének értelmében programváltozás miatti jegykompenzációra nincs lehetőség - http://fezen.hu/info/hazirend -  a szervezők úgy döntöttek, hogy a szombatra váltott napijegyek idén bármelyik napra érvényesek. Amint megvan, ki érkezik a megürült helyre, a Fesztivál hivatalos csatornáin közzétesszük

***

A zenei programok előtt-után-mellett érdemes körbenézni a július 23-án induló FEZEN egyéb programhelyszínein is. Napindítónak is kiváló a ReAktiváló. Az új programhelyszínünk az egészséges életmódot, a mozgást helyezi középpontba. Lesz evezőverseny, spinning és jóga, de nem maradnak ki a "hagyományosabb" fesztiválversenyszámok sem: kötélhúzásban, evezőgépen vagy fekvőtámaszban is összemérhetik erejüket a fesztiválozók. Természetesen a csocsó is minden évben kihagyhatatlan része a fesztiválnak, de idén "profikat is szerződtetett" a FEZEN, és Székesfehérvár bajnokcsapata, a MOL Vidi FC segíti a fesztivál csocsóbajnokságát. A ReAktiválóra keresztelt helyszínen lehetőség lesz laktóz- és gluténmentes ételek, proteines és cukormentes sütemények, izotóniás italok vásárlására. Itt kap helyet az önkéntes véradás a Magyar Vöröskereszt szervezésében, de lehetőség lesz vérnyomás- és vércukor-mérésre is, és itt található a Fesztiválpatika, ahol a legfontosabb vény nélküli készítményeket lehet megvásárolni a FEZEN ideje alatt.

 

Szintén a ReAktiváló ad helyet a fesztivál leghasznosabb programjának.  A Teva Gyógyszergyár Zrt. TEVAgy a Hős! programja az újraélesztés könnyen elsajátítható, életeket mentő technikáját ismerteti meg az emberekkel. A két fehérvári szakember, Mészáros Zalán egykori mentőtiszt és Klupács Péter mentőtechnikus által kidolgozott módszer segíthet abban, hogy csökkenjen a hirtelen szívhalálban elhunyt emberek száma Magyarországon. A jelenlegi statisztikák szerint naponta 70 ember hal meg így, akiknek 70 százaléka elvileg megmenthető lenne, ha a környezetében lenne valaki, aki tudja mit kell tenni, amíg a mentő megérkezik. A FEZEN kiemelten fontosnak tartja a módszer népszerűsítését, így a ReAktiváló helyszínen tartott oktatás mellett pénteken Ákos, szombaton Pitbull koncertje előtt is lehetőséget biztosít a TEVAgy a Hős program bemutatójára a nagyszínpadon.

 

A kempingezők közvetlenül a szállásuk mellett is találhatnak remek programot. Az évek óta kedvelt koncertek előtti játékos vetélkedések idén sem maradnak el. Egyéni és csapatfeladatokban mérhetik össze tudásukat a fesztiválozók mielőtt elindulnának a zenés helyszínek felé. A FEZEN egyik állandó kedvenc helyszíne a Gépház Mozi, ahol nagy klasszikusokat és mai kedvenceket nézhetnek kényelmes babzsákfotelekből, egy légkondicionált teremben.

A film mellett a színház sem marad ki a kínálatból. A Fonó Sátorban a székesfehérvári Szabad Színház előadásában kortárs finn és magyar drámát is láthatnak az érdeklődők. Aki még több nem zenei élményre vágyik, annak a Civil Ligetet érdemes felkeresnie, ahol idén is számos szervezet mutatkozik be.

 

Kapcsolódó írásaink:

FEZEN2018 - Itt az első három név

2017.11.22. - 12:00 | vaskarika.hu

FEZEN2018 - Itt az első három név

Rock, hard rock, metal némi elektronikával keverve - megjött a 2018-as FEZEN első három neve. A Mr. Big, az Enter Shikari és a Fozzy már biztosan ott lesz a 2018 július 25 és 28-a között rendezett székesfehérvári fesztiválon. A 2017-es FEZEN-re a nyitás előtt elfogyott az összes bérlet, így most érdemes időben lecsapni a karácsonyig extrakedvezményes jegyekre.

 


Epica, Helloween, Metal Allegiance - Új nevekkel bővült a 2018-as FEZEN névsor

2017.12.07. - 22:00 | vaskarika.hu

Epica, Helloween, Metal Allegiance - Új nevekkel bővült a 2018-as FEZEN névsor

Legendás felállásban érkezik a Helloween, itt lesz az elbűvölő Simone Simons vezette Epica, és a Dream Theater, Megadeath, Testament tagokból verbuvált allstar metalalakulat, a Metal Allegiance is. A három mostani névvel tovább erősödik a FEZEN metalfelhozatala, de a szervezők ígérete szerint hamarosan más műfajok rajongóinak is hoznak jó híreket.

 


Színház, folk- és világzene a FEZEN-en - új programhelyszínnel bővül a székesfehérvári fesztivál

2018.05.30. - 13:30 | vaskarika.hu

Színház, folk- és világzene a FEZEN-en - új programhelyszínnel bővül a székesfehérvári fesztivál

A FEZEN fesztivál és a Budai Fonó Zeneház összefog. Kortárs színház, folk, világzene és táncház is szerepel az idei FEZEN-en helyet kapó Fonó Színpadon. A Zeneház és a Fesztivál összefogásából született új programhelyszínen fellép többek között a Boban Markovic Orkestar, a CSÍK zenekar, a Parno Graszt. Itt kap helyet a Ferenczi György és a Rackajam dalaira épülő Betyárjáték, de szerepel kortárs finn és magyar dráma is a kínálatban, az estéket pedig táncház zárja az új helyszínen.

Új hozzászólás