Megnyílt Bükfürdő új kapuja - Átadták a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum új főbejáratát

Képgaléria megtekintése2018.07.28. - 12:00 | Büki László 'Harlequin'

Megnyílt Bükfürdő új kapuja - Átadták a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum új főbejáratát

Július 27-től új, elegáns főbejárata lett a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrumnak, melyet ünnepélyes keretek között adott át Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, dr. Németh Sándor polgármester és Boros László Attila vezérigazgató. Az új főbejárat nyitásától kezdve az “A” bejárat nem üzemel!

HIRDETÉS

Pénteken este már az impozáns főbejáraton keresztül látogathatták a fürdőt a Strandok Éjszakájára érkezők, azaz az átadót követően már nyíltak is a pénztárak, funkcionált az új épületrész. A főbejárat enteriőrje modern, az előtéri bútorok vonalvezetése vagány, bár a kemény műanyag nem túl "barátságos", viszont praktikus. A fogadótér tágas, jól eltalált a pultok krómozott dizájnja. Apropó, dizájn. Nemcsak a főbejárat újult meg, hanem a fürdő arculata is. Ahogy Bük első írásos említése BYK-ként dokumentált, úgy erre a dizájnra ráfoghatjuk, hogy BYG! Blue-Yellow-Green, vagyis a kreatív ötvözi a településre jellemző adottságokat: az éltető vizet, a napsütést és a természet zöldjét. Formailag egyszerű, közérthető az új arculat, szakmailag letisztultként jellemezhető.

A pénteki köszöntőbeszédek sorát Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője nyitotta, aki beszédében kiemelte, hogy az új főbejárattal szimbolikusan egy kaput kapott a fürdőváros, melyen jó belépni. "Ez a kapu azt mutatja, hogy van itt egy hely, ahova érdemes megérkezni, hiszen 56 éve már olyan szolgáltatásokat nyújt, melyre nemcsak Vas megye büszke, hanem az egész ország is.

Dr. Németh Sándor polgármester a fenti gondolatot továbbvíve hangsúlyozta: nemcsak a fürdő része lesz a főbejárat, hanem egy új orientációs pont is, ahol a vendégek egyértelműen be tudják azonosítani, hogy a fürdőnek mely részébe érkeztek meg, ikonikussá téve ezáltal a fürdő belépési pontját. A városvezető kiemelte, a bejárat egy nagyobb fejlesztési terv első lépése, a későbbiekben az egész teret, Bükfürdő központi városrészét szeretnék megújítani. "Ez azt jelenti, hogy nemcsak a gyógyfürdő szolgáltatásaira szeretnénk a hangsúlyt fektetni, azokat továbbfejleszteni, hanem ahhoz kapcsolódóan fürdővárosi hangulatot árasztó tereket, miliőt létrehozni. Emellett az ideékező turisták által is kedvelt, a városra jellemző zöldterületeket és vidéki nyugalmat megtartani, és a városrekonstrukciós fejlesztéseket ezt szem előtt tartva alakítani."

"Ma este két olyan újdonságot adunk át, amely hosszú időre meghatározza Bükfürdő megjelenését, arculatát, és megjeleníti azt a kincset, ami az országnak ebben a szép szegletében megbújik. Az első ilyen újdonság ez az új főbejárat, ami egyesíti az eddigi három külön bejárat szerepét. Nemcsak egy szép és emblematikus építészeti megoldás jött létre, hanem egy, a korábbi bejáratok kapacitásával működő, jól látható és átlátható főbejárat. Hiszek abban, hogy ez a létesítmény méltó térélményt nyújt azon vendégeinknek, akiknek fontos az első benyomás, hiszen itt nemcsak egy építkezés történt, hanem egy építészeti alkotás született meg. Ez az a stílus és építészeti minőség, ami Bükfürdő arculatát az előttünk álló beruházások évtizedeiben meghatározza" - fejtette ki ünnepi beszédében Boros László Attila vezérigazgató.

A másik újdonság azoknak az őselemeknek a letisztult, egyértelmű megjelenítése, amelyek Bükfürdőt jelképezik, és  közvetítik azt az energiát, azt a lehetőséget, ami a fürdővárosban rejlik. A kincset érő vizet, a csodálatos zöldet és a napsütést a főbejárat homlokzatán található új logó fogja hordozni a jövőben.

A fürdőfejlesztés - hasonló minőségben, színekben és anyaghasználat mellett - ugyanebben az igényes stílusban folytatódni fog, ugyanis szeptember 15-től megkezdődik az 5. számú - ikonikus - gyógymedencének a teljes felújítása, amit a fürdővendégek várhatóan Karácsonyra már birtokba vehetnek.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Ivor Andrásné 2018.08.09. - 16:11
Minden évben ott vagyunk, úgy mint dén szeptemberben si ott leszünk. Ideális lenen,ha több ynelven ki lenen írva, hogy legalább a medence belépéskor a tusolás kötelező.Kevesen teszik meg, különösen a más nyelven beszélők nem. Ezért ki kell írni. Persze , ha jéghideg a tus, akkor vlószínűleg nem fogják használni, mert ilyen is előfordult. Továbbá hol fürödhet a gyerek a nyári szezonon felül nagyszülők nem biztos, hogy be tudják fizetni az akvaparkot naponta.Egyébként szeretjük, azért járunk oda, de némi fürdési kultúrát elvárhatnak az ott dolgozók, ha már a fürdőzőknek ez nem megy. Akkor felíratokkal, szóval rá kell vezetni őket, mert más rovására teszik, amit nem szabadna.Köszönöm.