OrgonaPont hangverseny: ma este különleges randevúra hív a hangszerek királynője és Sebestyén Márta

2018.08.16. - 01:00 | vaskarika.hu

OrgonaPont hangverseny: ma este különleges randevúra hív a hangszerek királynője és Sebestyén Márta

Helyszín: Sarlós Boldogasszony Székesegyház

Dátum: 2018.08.16.

“Nyújtsd ki mennyből” - Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban ad koncertet augusztus 16-án. A régizenei, egyházzenei darabok mellett Kodály, Bach, Bartók és Tolcsvay művei csendülnek fel ebben az izgalmas párosításban, amely léleksimogató nyári estét ígér a koncertlátogató zenekedvelőknek.

A nyár utolsó hónapjában különleges találkozásoknak lehetnek fültanúi a zenekedvelők. A hangszerek királynője, az orgona hívja randevúra társait az Orgonapont sorozat keretein belül az ország 18 városában 32 alkalommal. A Szamosi Szabolcs orgonaművész által megálmodott koncertsorozat egyik legkülönlegesebb estjére várja a szombathelyi közönséget a Filharmónia Magyarország augusztus 16-án, a Sarlós Boldogasszony Székesegyházban.

A nagy találkozás ezúttal többrétegű: két különleges hangzás, a fenséges és uralkodó orgona, az önmagában is varázslatos hangulatot teremtő különleges énekhanggal, a klasszikus zene a népzenével és az egyházzenével, Sebestyén Márta összehasonlíthatatlan énekművészete Szamosi Szabolcs virtuóz, újszerű orgonajátékával találkozik ezen az estén egymással - és a közönséggel. A régizenei, egyházzenei darabok mellett Kodály, Bach, Bartók és Tolcsvay művei csendülnek fel ebben az izgalmas párosításban, amely léleksimogató nyári estét ígér a koncertlátogató zenekedvelőknek.

Sebestyén Márta Kossuth- Liszt Ferenc- és Grammy - díjas énekesnő, a magyar kultúra nagykövete. A klasszikus népzenei éneklés mellett szívesen utazik a világzene, egyházzene területére is, de nem riad vissza a merészebb találkozásoktól sem. Különleges énekhangja, zenei műveltsége és egyedi személyisége varázsolja közönséget már évtizedek óta itthon és a világ minden szegletében.

Szamosi Szabolcs orgonaművész életét minden szempontból kitölti a zene. Nemcsak dinamikus, improvizatív játékáról híres, újító, ám a zenei hagyományokat mindig szem előtt tartó művész, de a Filharmónia Magyarország vezetőjeként a magyarországi klasszikus zenei élet egyik motorja, számtalan komolyzenei program, esemény - köztük az Orgonapont koncertsorozat - ötletgazdája és szervezője.

Augusztus 16-án, 20.00 órakor ezen az egyedi hangulatú helyszínen e két művész Önöknek varázsol. Jöjjenek el és legyenek részesei a nagy találkozásnak!

Szombathely mellett éppúgy állomásai az OrgonaPontnak, Balatonlelle, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Vác, Hajdúszoboszló, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd, Győr, Tihany és Hódmezővásárhely.

Szamosi Szabolcs és Sebestyén Márta koncertjére jegyek kaphatók a Líra Könyváruházban (Szombathely, Kossuth utca 8., nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9.00-17.30, szombat 9.00-13.00), a www.jegymester.hu oldalon, valamint a koncert előtt a helyszínen.

További információ: www.filharmonia.hu

Szervező: Filharmónia Magyarország Nkft.

Új hozzászólás