Kortárs táncest a Kőszegi Várszínházban

Képgaléria megtekintése2018.08.01. - 14:00 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Kortárs táncest a Kőszegi Várszínházban

Karma Heroica címmel a MU Terminál Kortárs Táncműhely előadását, valamint Ha mi árnyak... címmel a Kőszegi Várszínház és Gergye Krisztián Társulatának közös előadását láthatta hétfőn este a közönség a Kőszegi Várszínházban. Előbbire a várudvar nagyszínpadán, utóbbira a toronyudvarban került sor.

A várszínház nagyszínpadán Hoffmann Adrienn és Fejes Ádám férfi-nő kapcsolatát "testbeszélő" előadása incselkedő, idilli és viharos párkapcsolati gesztusokat ötvözött a Karma Heroica darabban, ami egy eddig eltáncolatlanul maradt "különlegesen átlagos" történetet táncolt el egy felvonásban.

"Unom!
Mit?
A hétköznapiságot...
Mit szeretnél csinálni?
Nem tudom, valamit ami hősies!
Igen, azt én is!"

A darabban közreműködött Dr. Zombola Péter.

Gergye Krisztián táncos, koreográfus, rendező, performer rendhagyó előadásai mindig különös színfoltot jelentenek a várszínház programjában. Idén alkotótársai Zombola Péter zeneszerző zongoraművész és Phillip Gyögy énekes előadóművész voltak. A gregorián jellegű zenével hatásossá tett performanszban elhangzottak Áfra János költő megzenésített versei (Tömeg, A sötétség igéi). A toronyudvari előadás annak az alapvető törekvésnek a jegyében járt el, hogy kimozduljon a színház zárt, fekete teréből, és nézőinek szabadabb szemlélődésre adjon lehetőséget egy felfedezésre váró tér sajátos atmoszférájában. 

"A sötétek igéi lerombolnak
kedvedért bármit és megépítenek
belőled mindent, de az emberek
közt nem lesz, aki megértőn
nézné életeken átnyúló,
száraz haldoklásaid. "

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás