Ez vár a moziban augusztusban II.

2018.08.16. - 09:30 | Tóth Eszter (kultura.hu)

Ez vár a moziban augusztusban II.

Láthatjuk a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott Virágvölgyet, A jelenés című, nagy sikerű alkotást, a számos fesztiváldíjjal jutalmazott Nem vagyok boszorkányt, valamint a nagyrészt Budapesten készült A kém, aki dobott engem című filmet. Mi vár a moziban augusztus második felében? Cikkünkben erre a kérdésre adunk választ, hogy segítsünk eldönteni, mit nézzetek meg először!

A kém, aki dobott engem (Premier: augusztus 16.)

Audrey és Morgan a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök is a horgukra akad...


A védelmező 2. (Premier: augusztus 16.)

Egy titkos ügynöknek elege lett. Robert McCall azt hitte, visszavonulhat a harctól, de rá kell jönnie, hogy számára most kezdődnek az igazán veszélyes évek. Legyőzhetetlen, kemény és keserű: de ha azt látja, hogy az erősebbek a gyengébbek ellen fordulnak, akkor közbelép, és nem érdekli a túlerő. Sosem alszik. Éjszaka egy nagyváros sötét utcáit járja, és figyel. És ha bajt szimatol valahol, már indul is...


Az elrabolt hercegnő (Premier: augusztus 16.)

Ez a varázslatos mese a bátor lovagok, szépséges hercegnők és mágusok világában játszódik. Ruszlán, a vándorszínész arról álmodik, hogy lovag lesz belőle. Egy napon találkozik a szépséges Milával, akivel első látásra egymásba szeretnek, ám a fiú nem sejti, hogy ő a király lánya. A szerelmesek boldogsága nem tart sokáig, mert egy ördögi varázsló, Csernomor elrabolja a hercegnőt. Ruszlán a nyomába ered, szembeszáll megannyi veszéllyel, hogy bebizonyítsa: az igaz szerelem erősebb a varázslatnál.

 

Eldorádó (Premier: augusztus 16.)

A rendező, Markus Imhoof még gyerekkorában ismerkedett meg a második világháború idején Svájcba érkező olasz kislánnyal, Giovannával. Ez a személyes történet inspirálta az Eldorádó elkészítését. A felkavaró dokumentumfilm megmutatja, milyen sors vár a jelenkor menekültjeire a Földközi-tengeren, Libanonban, Olaszországban Németországban és Svájcban.


Nem vagyok boszorkány (Premier: augusztus 16.)

A faluban történt banális félreértés miatt a kilencéves Shulát egy vándor-boszorkánytáborba száműzik, ahol két választása marad: a boszorkányközösség tagjává válik, vagy kecskévé változik. Miközben Shula próbál megbékélni új környezetével, egy kormányhivatalnok szárnyai alá veszi, annak reményében, hogy hasznot húzzon kiszolgáltatottságából. A kislánynak el kell döntenie, hogy elfogadja-e a neki szánt sorsot, vagy inkább ellenszegül.

Egy újkori boszorkányüldözés történetét filmesítette meg a zambiai születésű elsőfilmes forgatókönyvíró-rendező, Rungano Nyoni. A film a cannes-i filmfesztivál Directors Fortnight szekciójában debütált, majd a BAFTA-t és a Brit Függetlenfilmes díjat is bezsebelte.


Skate Kitchen (Premier: augusztus 16.)

Több tízezres instagramos rajongótáborral rendelkező valódi gördeszkasztárok a főszereplői a lélegzetelállító mutatványokkal teli Skate Kitchennek, amely a New York-i szubkultúrát mutatja be testközelből. A külvárosi tinilány, Camille unalmas élete felfordul, amikor összebarátkozik egy lányokból álló deszkás csapattal. Ahogy ez a különös világ kitárja kapuit Camille előtt, a lány életre szóló barátságokat köt, és saját magát is kezdi egyre jobban megismerni.

A Sundance Filmfesztivál zajos sikerű közönségkedvencében a lányok megmutatják, hogy a deszkázás nem csak a fiúk világa.


Szoba gyerekkel kiadó (Premier: augusztus 16.)

Antoine megrögzött agglegény, akit imádnak a nők. Egy gyönyörű párizsi lakásban él Thomasszal, a szobatársával, akivel a hasonló érdeklődési körüknek köszönhetően megvan a közös hobbijuk: minden este csajozás, bulizás hajnalig. Mikor Thomas úgy dönt, Amerikába költözik, keres maga helyett egy lakótársat a gyönyörű Jeanne személyében. Antoine úgy érzi, ennél jobb dolog nem is történhetett volna vele, egy fiatal, intelligens, álomszép nő költözik be a lakásba - azonban hamar kiderül, nem egyedül. Jeanne hozza magával két pimasz gyerekét is, viszont most már nincs visszaút, mind a négyen kénytelenek alkalmazkodni ehhez a mindenki számára új élethelyzethez.


A monostor gyermekei (Premier: augusztus 23.)

Gyembó és húga, Tashi átlagos tinédzserek Bhutánban, az utolsó buddhista királyságban. Szabadidejüket leginkább focizással töltik, vagy a Facebookon lógnak. Kis himalájai falujukban édesapjuk a felelős a helyi buddhista monostor őrzéséért. A tisztség apáról fiúra száll, így az apa reméli, hogy hamarosan ő is fiának adhatja tovább a szent feladatot. Szeretné, ha Gyembó mielőbb bevonulna a szerzetes iskolába. Eközben lánya, Tashi profi focista karrierről álmodik, és egyre nyíltabban fejezi ki fiús identitását. Életében először elhagyja szülőfaluját, hogy megmérettesse magát az első női nemzeti focicsapat válogatótáborában.

Egy olyan bhutáni család élesen megrajzolt és érzékeny portréját láthatjuk a filmben, amelyben a generációk közötti szakadékhoz csak a családtagok egymás iránti szeretete mérhető. Bár a bruttó nemzeti boldogság-index magas Bhutánban, sajnos még itt sem lehet minden álomból valóság...

A-monostor-gyermekei-2

Alfa (Premier: augusztus 23.)

Húszezer évvel ezelőtt az élet bizonytalan volt és átmeneti. Az ősember törzsekben élt, vadászott, tüzet rakott, és az égiekben bízott. Keda fiatal még. Először indul a törzs férfijaival vadászatra, ám egy bölény fölökleli, és egy szakadékba taszítja. Társai azt hiszik, meghalt, ezért magára hagyják. De ő él és élni akar. Az ellenséges világban, a vadonon keresztül elindul hazafelé. Útközben társa is akad: egy sebesült farkas szegődik mellé. A két fáradt, beteg, kiszolgáltatott lény különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Ilyen nem történt még az emberiség történetében, de ettől kezdve nagyon sokszor előfordul majd. Az ember rátalált a legjobb barátjára...

Alfa
Fotó: imdb.com

Elvis Presley 1968 - A nagy visszatérés (Premier: augusztus 23.)

Ötven év telt el a rock'n'roll vitathatatlan királya, Elvis Presley legendás televíziós koncertje óta, amely újraindította, sőt rakétaként az egekbe lőtte zenei karrierjét. Ezt a bensőséges hangulatú, „unplugged" koncertet Elvis a legelkötelezettebb rajongók egy szűk köre előtt adta az NBC tévéstúdióban, 7 év kihagyás után. A másfélórás show-t 1968 decemberében élőben közvetítették szerte az Egyesült Államokban. A közvetítés hatalmas siker lett: ezt követően Elvis végleg visszatért a koncertezéshez, 1969-től 1977-ben bekövetkezett haláláig több mint 1000 koncertet adott, és ő volt az első zenész, akinek a koncertjét műholdon közvetítették - ezek az évek adták zenei pályája csúcspontját. „A nagy visszatérés" (Comeback Special) 50. évfordulója alkalmából a digitálisan felújított és újrakevert koncertfilm limitált vetítéssorozatban világszerte visszatér a mozikba!

A Király visszatér - Elvis Presley 1968-as televíziós koncertje a mozikban

2018.08.16. - 00:25 | vaskarika.hu

A Király visszatér - Elvis Presley 1968-as televíziós koncertje a mozikban

Ötven év telt el a rock'n'roll vitathatatlan királya, Elvis Presley legendás 1968-as televíziós koncertje óta, amely újraindította zenei karrierjét. A „Comeback Special" néven híressé vált koncertfilm az évforduló alkalmából digitálisan felújított és újrakevert formában világszerte a mozikba kerül egy-egy estére. Magyarországon az Uránia Nemzeti Filmszínházban és több vidéki nagyvárosban is vetítik.

 

Elvis
Fotó: port.hu

Az ismeretlen rém (Premier: augusztus 23.)

Eltűnt egy gyerek? Kétségbeesett szülők fésülik át az erdőt? Kiskorúak követnek el megmagyarázhatatlan gyilkosságokat? A felelős mindig ugyanaz: egy több mint két méter magas, nevetségesen hosszú karú és lábú, feketébe öltözött alak, akiknek nincs arca, de mindenütt felbukkan, ahol gyerekek vannak. És a gyerekek általában engedelmeskednek neki. Számára álom és ébrenlét között nincs határ, mindenhova eljut, de türelmes. Nem sürget, kivár. És azután lecsap.


Fák jú Tanár úr! 3. (Premier: augusztus 23.)

Új tanév - új problémák. Zeki Miller pedig megint egy stresszes év elé néz a Göthe középiskolában. A pályaválasztási tanácsadó finoman szólva sem kecsegteti fényes jövővel a „káosz osztály" egyetlen tagját sem, ezért Chantal, Danger, Burak és Zeynep teljesen letörnek. Mivel csalódottságukban még több bajt kevernek, Zekiből előtör az igazi tanár, és elhatározza, hogy gatyába rázza a srácokat, és átrugdossa őket az érettségin. Vajon Miller tanár úr most milyen újfajta módszereket vet be diákjai megzabolására?


Manou the Swift (Premier: augusztus 23.)

A kis Manou abban hittben cseperedett fel, hogy akár az őt körülvevő madarak, ő is sirály. Első repülési leckéi közben viszont szembesül az igazsággal: ő bizony egy kis fecske. A megdöbbenéstől megijedve elszökik fészkéből és megismerkedik a saját fajához tartozó sarlósfecskékkel. Amikor közös veszély fenyegeti fogadott és saját családját, Manou mindkét faj előtt bizonyíthatja rátermettségét...

manou-the-swift-cropped
Fotó: variety.com

A jelenés (Premier: augusztus 30.)

Egy oknyomozó újságírót a Vatikán egy különleges feladattal bíz meg. Újságírói objektivitása és oknyomozó képessége miatt felkérik, hogy vegyen részt egy vallásos jelenést vizsgáló bizottság munkájában. Egy kis dél-francia faluban egy 18 éves lány azt állítja, Szűz Mária jelent meg számára. A jelenés után a falu valóságos turisztikai attrakcióvá vált, ahova a világ minden pontjáról érkeznek a zarándokok, hogy személyesen tapasztalják meg a csodát. Az újságíró feladata, hogy kiderítse, a jelenés valódi, vagy az egészet csak a tinédzser találta ki.


Bűbájosok (Premier: augusztus 30.)

Lauren, a gyönyörű 29 éves lány be szeretne törni a divat világába, ezért partiról partira jár Párizsban. Olivia, a 28 éves pszichológus két dolog megszállottja: hogy megmentse szülei cukrászdáját és hogy megtalálja a tökéletes férjet. A 26 éves Salma, a tüzes fiatal történelemtanárnő még mindig anyjával él a kertvárosban. Semmi nem indokolja, hogy útjaik keresztezzék egymást... Egészen addig a napig, amíg mindhármuk sosem látott biológiai apja meg nem hal, és rájuk nem hagy egy csodálatos párizsi lakást. A három nővérben semmi hasonlóság nincs, most azonban a közös cél érdekében megpróbálnak együtt élni. A következményekkel azonban egyikük sem számol...


Könyvesbolt a tengerparton (Premier: augusztus 30.)

Anglia, 1959. A különös nő, Florence könyvesboltot akar nyitni egy festői tengerparti kisvárosban. A helyi előkelőségeknek nem tetszik ez az ötlet, és eleinte az angol felső középosztályhoz méltó udvariassággal, majd egyre kíméletlenebb módszerekkel igyekeznek megakadályozni Florence terveit. Az eltökélt nő nem törődik velük, és megnyitja a hangulatos boltot, ahová eleinte bátortalanul, majd egyre gyakrabban térnek be a városka lakói. A helység nagyasszonya, Violet Gamart azonban nem adja fel, és még a parlamentig is elmegy a könyvesbolt elleni hadjáratában. Florence azonban nem várt szövetségre talál a város egyik elvonultan élő, különc lakójában, az ódon és kísérteties udvarházban lakó, megközelíthetetlen Edmund Brundishban...

 

Virágvölgy (Premier: augusztus 30.)

A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A Virágvölgy Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható. A menekülő szerelmesekről szóló road movie világpremierje a Karlovy Vary Filmfesztiválon volt, a régióban készült első és második filmeket felvonultató East of the West versenyprogramban.


Új hozzászólás