Közel 220-an tettek fogadalmat - Megnyílt a tanév a Pécsi Tudományegyetem szombathelyi karán

Képgaléria megtekintése2018.09.10. - 19:45 | Büki László 'Harlequin'

Közel 220-an tettek fogadalmat - Megnyílt a tanév a Pécsi Tudományegyetem szombathelyi karán

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központja és a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola Szent-Györgyi Albert Tagintézménye 2018/2019-es Tanévnyitó Ünnepségére a Szombathelyi Képzési Központ nagyelőadó termében került sor szeptember 10-én, ahol közel 220 fő tette le az elsőéves hallgatók fogadalmát a kar vezetősége jelenlétében.

HIRDETÉS

A tanévnyitón elhangzott: a hallgatók olyan képzéseket választottak, melyek elvégzését követően az egészségügyi és szociális terület biztos munkahelyet kínál számukra. A diploma birtokában magas szintű segítő tevékenységet végeznek, valamint részt vesznek a gyermekek és a családok szolgálatában.

Az ünnepségen részt vett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának vezetősége - dr. Betlehem József, a kar dékánja, Karamánné Dr. Pakai Annamária képzési igazgató -, oktatói, valamint Vas Megye és Szombathely politikai és szakmai közéletének jeles képviselői, többek közt dr. Puskás Tivadar polgármester, dr. Balázsy Péter megyei főjegyző és Prof. Dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A fogadalomtételt követően dr. Betlehem József a Szombathelyi Képzési Központ hét hallgatójának adta át nemzeti tanulmányi ösztöndíjat.  

A Pécsi Tudományegyetem Egészségségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjában 1990 szeptemberében indult el a képzés az Egészségügyi Minisztérium, a Pécsi Orvostudományi Egyetem, valamint Vas megye és Szombathely Város vezetőinek közös előkészítő munkáját követően.

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás