Kenyeribe érkezett a Szent Korona másolata a családi napon

Képgaléria megtekintése2018.09.17. - 00:20 | Szabó Rebuu

Kenyeribe érkezett a Szent Korona másolata a családi napon

"Család, ahol az élet kezdődik, és a szeretet soha véget nem ér" jeligével rendeztek szeptember 15-én Kenyeriben Családi napot, ami évek óta Budai Zoltán plébános kezdeményezése és szervezőmunkája, és méltó helyet kapott a település életében.

Idén viszont pályázat útján, állami támogatással sikerült megvalósítani, és még színvonalasabbá tenni a rendezvényt. Az ünnepi szentmisén a Szent Korona másolatát is megcsodálhatták az emberek, ami felemelő érzéseket keltett a hívő közösség életében. A koronaőrök fegyelmezett "gondviselése" is rámutatott a magyarságtudat és hazaszeretet fontosságára.

A falu bátor ifjai, kicsik és nagyok egy kegyelemkérő imádságot, a Régi magyar áldást adták elő megtisztelve a szentmisét celebráló plébánost, Simonics Péter atyát és minden jelenlévőt. Végül a magyar államiság jelképe előtt a hívők a magyar Himnusszal tisztelegtek.

A délután folyamán további kulturális programok következtek, melynek a falu kultúrháza adott otthont. A Horvát Hagyományőrző Egyesület magyar és horvát dalokkal nyitotta meg a rendezvényt. Őket követte Császár Sándor, Kenyeri kántora, a Győri Nemzeti Színház kórustagja követett, fülbemászó dallamokkal örvendeztetve meg a vendégeket.

A Kenyeri Rábamenti Citerazenekar és az ifjú citerás tanítványok ezen alkalomból együtt álltak a közönség elé, majd csupa vidámsággal töltötték be a termet. Szívesen és nagy szeretettel érkezett a Magyargencsi Dalkör is a faluba, és népdalaikkal még változatosabbá tették a műsort. Végül a 100 Tagú Cigányzenekar kamarazenekara, Mici Farkas Gyula prímás vezetésével tette fel a délutánra a koronát.

A rendezvényt megtisztelte a térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás